Lisa lagar: sushi
Häromdagen så lagade jag och nizi sushi. det vart så himla gott och det var mycket enklare än vad jag hade trott så det var en positiv överraskning, yes. vi provade på att göra maki-rullar och det blev hur mycket som helst. aja, så här gjorde vi:
till fyra rullar: (en rulle räcker till en person).
koka upp vatten i en kastrull
lägg i sushi ris (eller grötris).
låt koka i typ 15-20 min.
under tiden kan ni fundera på fyllningen, vi använde oss av lax, gurka och avokado, men man kan typ ha i vad som helst, majonnäs, ägg, crabsticks - imagination.
låt riset kyla ner sig lite och blanda i vitvinsvinäger.
när riset är någorlunda kallt så lägg ut sjögräspappret på en bambumatta ( finns på typ ica).
blöt händerna så slipper du att riset klibbar fast.
bred ut riset på mattan men spara en bra bit på andra kanten så att du kan rulla ihop at.
lägg på fyllningen.
rulla i hop at, blöt ner sjögräskanten med vatten så fastnar den lättare på rullen.
gör likadant med alla sjögräspappren.
skär i skivor och ät tillsammans med kikkoman soja.