en solnedgang och en vattenpipa

hasslema som betyder hej.
idag ar det lordag och nisi har efterlyst en fest till ikvall, vi kanske grillar lite fisk och blackfisk och roker vattenpipa pa stranden. vadret ar ioforsig ganska ostabilt, ena studen varmt typ 100 grader och andra stunden kallt typ 20 grader. ingen ordning pa nagonting alls har nere. ni ska fa lite information om tunisien, ifall ni undrade nagot.
 

Land: Republic of Tunisia
Huvudstad: Tunis
Officiellt sprak: Arabiska
Statsskick: pa pappret republik.
Area: 163,610 kvadratkm
befolkningsmangd: runt 10 miljoner
valuta: dinar
religion: islam, fast aven lite katolism och judendom.



liv, jag och nizar bor pa on kerkennah, som ligger i batkommunikation med sfax som ar den nast storsta staden i Tunisien efter huvudstaden Tunis. fran sverige gar det flyg till monastir som ligger i de norra delarna, monastir ar underbart fint som ni kanske sag pa fotona, fran monastir tar man minibuss till sfax, det tar ca 1,5 timma eftersom chaufforen kor i racerfart. baten ut hit tar ca en timma och sen bor vi i vart lilla vita stenhus direkt i hamnstaden. sjalvklart kommer vi och moter er pa flygplatsen och guidar er igenom galna tunisien. det fungerar bast sa eftersom nisi kanner till allting har och pratar arabiska, det hjalper om man vill ha bra priser. jepp jepp. 0021692024361 ar nummret ni nar mig pa, eller ja det ar nisis nummer men eftersom vi delar pa en telefon sa ar det ju mitt nummer ocksa. ring mig sa far vi prata mera. alla andra som vill sla en pling ar ocksa valkomna.

jag har blivit mycket battre pa arabiska nu kan ja till och med hela halsningsfraserna utantill och verkar vaaaldigt varldsvan, alla ar mycket stolta over mig. ioforsig sa ar ja inte helt hundra pa vad det ar jag sager, det ar bara ord for mig an sa lange som jag ovar in for att kunna utantill, men resten det kommer hoppas jag.

vi har fatt en odla som har flyttat in pa altanen, vi har dopt han till lucas och grannes katt har fatt ungar och nisi och ja ska fa en, den ska heta lucifer, som katten i askungen, snart kan vi sakert oppna ett zoo hemma. haha, nej inte sa illa an. nasta vecka ar det pask, da ska ja och nisi ata en massa agg och leta paskagg, roligt. ioforsig sa firar ingen annan pask har eftersom de ar muslimer, men de vill sakert ocksa leta paskagg, jag har for mig att jesus inte hade sa mycket med agg att gora. ni mer brighta far upplysa mig om detta.

ta hand om er och fortsatt forgylla mina dagar med fina kommentarer, ni ar verkligen guld. nisi halsar sa mycket. nu ska vi ga och proppa chamsiin full med socker.

basslema.

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Åh vad härligt det låter, suckar av avund varje gång jag läser det du skriver.



Idag åker jag o syrran till Mexico så lite sol o värme ska jag allt få :) Vi ska skriva resedagbok så kika gärna på den om du har tid!



Puss o kram

2009-04-05 @ 14:23:35
Postat av: Mummi

Nästa blogg kan du skriva på arabiska eller...??? Roligt att du lär dig så mycket och tids nog hinner du med skola och annat....Har varit på en väldigt häftig gudstjänst "waves for Mary Magdalene" och det var så mysigt att lyssna på vågor och vind! Igår var jag och pappa till Gålö och låg och solade på klipporna tillsammans med Elvis, som badade i havet... Tyvärr hade vi ingen matsäck med oss och när grillukten (mer erfarna picknick människor) blev för svår, så blev det Gålögrillen och det blir det inte mer.... Du och Nisi var ju med oss hit och badade från klipporna och vi längtar så efter er och sommaren! Äntligen kom i alla fall pappa fram, hm.... IT-fiskmås eller....!!!

Kramar från din mamma!

2009-04-05 @ 18:11:50
Postat av: sofia

oh, lisa, vad roligt!! jag vill åka dit! det verkar hur underbart som helst! hälsa nizi! saknar er! PUSSS

2009-04-05 @ 22:06:35
Postat av: Josefine Växjööööö

Bejbiii!! Lisa vad jag saknar dig. Sma:a mig när du läst detta, så kan jag ringa upp dig från det numret!!

Hah, du e verkligen ett språkgeni, nästa inlägg blir väl som din mor skriver, på arabiska så vi andra får sitta o översätta på google, haha.





Planeras det någon hemkomst i sommar?

Du måste verkligen hälsa din älskling. Du har säkert hört talas om att jag oxå gått o skaffat en älskling i Dallas ;) Så åker dit snart..

träffade honom på flygplatsen i indien,delhi när jag skulle till goa. Missade flyget pga av trafiken me taxin. O det gjorde Neal också.. jaaa..allting e som på film. Men iaf jag e så käääär!!!





puss o kram

mitt mobilnr 0734226255



looove

Josefine



2009-04-11 @ 23:11:18
Postat av: KXL

Haha tack för det inlägget Li..to da..sa =)

hoppas allt är bra med er (still)

inte mkt uppd från din sida kan jag påstå ;D men jag förstår nog och tänker inte tjata mer..

Tänker på dej (och kanske liiiite på nizar också, he he) well well, Ta hand om dej där nere.. Miss You!!!!!!!!

2009-04-14 @ 00:25:31
URL: http://youngbloodjr.blogg.se/
Postat av: E

LISA! ge mig din mailadress! sjukt att jag inte har den! maila till [email protected] nuuuuu!

2009-04-14 @ 11:01:21
URL: http://espot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0