Weekend in sun


perspektiv på mitt liv - flashback från 2008-10-18

lite perspektiv på mitt liv. ja, man måste sluta jæmføra sig med andra. det ær inte lætt och något som jag ansett som naturligt under hela min uppvæxt, utan jæmførelse hur ska man då veta vem som ær bæst? man måste ibland inse då att æven fast en person ær sjukt rik så kanske den personen inte ær lycklig. æven fast en person har rest jorden runt så kanske den ændå inte har hittat hem åså. Det hær har jag redan insett før længesen, ok kanske inte så længe sen men runt før typ ett år sedan. hursomhelst, huvudsaken ær att du gør de sakerna som får dig att må bra, att du ær lycklig och nøjd med ditt liv, eller ær det alltid så att græset ær grønare på andra sidan?

men på den senaste tiden och med en del onødiga jæmførelser så har jag børjat ifrågasætta mitt egna liv. om man inte gør det lite då och då kanske risken blir stor att man stannar kvar, utan att se andra møjligheter och andetag. Inte førren det ær førsent att gøra någonting åt det.

denna uppvæckelse kom nu i veckan då jag kollade på the hills, tjejer i min egna ålder som har karriærsjobb på teen vouge, bor i stora flåtta apartments och har heta designer clothes och æter på fina, exklusiva restauranger. Men de har faktiskt en massa issues. Den ena pojkvænnen vet inte om han vill bli ett par, och såg senast på stan med en annan då flickan (oturligtnog) var på fashion week i paris, usch å fy. Sen har vi flickan som kænner sig lite trængd och drog till colorado før att få lite space, killen kom efter och efter några mindre onødiga bråk bestæmde hon sig før att kicka honom ur apartmenten, men vadå han ska væl inte træffa andra tjejer? Den størsta issuen ær iaf att lauryn går på samma computerclass som spencers syster ?!? hur ska detta sluta.

och nær jag satt å såg detta blev jag lite illamående och ifrågasatte mitt egna liv, bara lite. jag har typ inget jobb, jag har dæremot slitit i mitt svett på donken och grøna lund allt før lite fjuttiga kronor i månaden, nu jobbar jag med sælj, står i køpcentrum tillsammans med andra brudar och praktiskt taget gør vadsomhelst før att de ska byta strømleverantør! inte så glammigt kanske. jag har ingen flått apartment, jag delar faktiskt en apartment tillsammans med min bror, viktor och nizar. vi har den inte på førsta hand utan andra hand tills december, praktiskt taget hemløs. Lægenheten ær långt ifrån exklusiv, den har ju viktor liggandes i vardagsrummet. inte endast på nætterna utan praktiskt taget hela dagarna också. "snælla viktor sætt på dig byxor" och "viktor ska du inte gå ut idag?" har blivit vardag. Inga heta designer outfits hær inte, dæremot en ganska varm och mysig fleece som jag anvænder i jobbet dær det står telinet på. glamour. eftersom det ær otroligt dyrt hær i oslo så ær utgång och mat på restaurang något man drømmer om, till och med mcdonalds ær en lyxaktivitet hær. vi lagar vita bønor, tonfisk och kycklingfærs. om vi verkligen ska lyxa till det så køper vi oss en cola från coopmærket. helglyx.
 
issues det har vi iallafall inte? eller, både viktor och nizar ær arbetsløsa, jag har sålt ett strømavtal før 200 nok och gustav ær sjukskriven. men pengar ær ett senare problem, mat har vi så vi klarar oss iaf fram tills næsta vecka och nizar har inte setts flørtandes på karl.johan. lugnt på den fronten. eftersom ingen har råd att gå ut så har viktor tagit baren hit, efter lite tila tequila kan det lætt bli en øl eller två, eller varfør inte lite vodkaredbull? alkohol problem får vi hantera då vi blir lika gamla som jeff conaway i celbrity rehab. viktor brist på soljus och frisk luft har gjort honom rædd och osæker, igår fick vi iaf honom att ta førsta steget till att gå ut, vi tog med honom till coop som ligger 20 meter från lægenheten. rædd och på skakiga ben gick han ut bland folk. væl inne på coop ville han handla mycket "troligen går jag inte ut næsta vecka heller".

vad gør jag då med mitt liv, kan man fråga sig, jag letar iaf jobb, och økar jag på min sælj så kanske vi kan komma upp till 28 000 nok som ær det normala bland sæljisarna. jag trivs med att bo tillsammans med viktor och nizar. mysigt att somna varje kvæll tillsammans och vakna och planera dagen ihop. vi lagar mat tillsammans och æter tillsammans alla tre, dvs det ær inte tillåtet før viktor att bara spela klart matchen på datorn. snart ær det jul kænner jag, jag vill baka pepparkakor och hænga upp julstjærna i fønstret. jag længtar till att få fira jul med familjen i vemdalen tillsammans med nizar. sen ska vi åka till tunisien. då kanske det ær dags før att jæmføra sitt liv igen. men allt hænger på vem du jæmfør dig med. man kanske inte ska jømføra sig med the hills brudar om man inte har deras livstil som mål. om man ska må lite bættre kan man alltid jæmføra sig med de som ær 24 år och fortfarande jobbar på donken dær meningar som "åå jag vet inte vad jag vill gøra med mitt liv" ær vardagsmat. då kænner man sig iaf inte så misslyckad af, æven fast man sitter i ett kollektiv i oslo, "jag har iaf kommit ivæg" kænns bra før stunden. jag tror iaf på att lycka ær individuellt och inget som går att jæmføra, slutsats: jag har ett bra liv, men det kommer bli bættre.

sleepy

godmorgon noobz.. :) har äntligen dragit mig upp ur sängen, stel runt nacken som vanligt.. undrar om det beror på att jag sover på nått konstigt sätt eller om det är pga utsliten av jobb? hmm tåls att tänka på och mitt tigerbalsam är snart slut å då vet jag inte vad jag ska ta mig till..
 
andra dåliga grejen med today är att min iphone typ är sär, har länge haft issues med den stora knappen som är otrooooligt seg bitvis men nu segar även chillknappen uppe på kanten.. ååååååå! whyyyyyhas thou forsaken meee???? (sheldon rage)
 
claudia kommer hit snart och vi ska plugga, bli klar med de sista c-uppsatskompletteringarna.. yeey.. :) efter det blir det jobb.. jobb å jobb.. :P har inga issues med att jobba 16.30 till 22.15 men när man börjar 9.45 dagen efter och trycker ett 13 timmars pass så är det faktiskt inte så himla kul.. nee vad mycket gnäll det vart nu..
 lite positivt, i helgen är jag leeedig!! kan inte ens komma ihåg senast jag var ledig en hel helg, asså både lördag och söndag. oooh yeeeaah! så det firar vi med släktmys!

Fabulous tiredness

Ligger i sängen nu.. Äntligen! Det gick awesome på jobbet men kan inte direkt säga att jag är taggad på personalmöte imorgon.. ;) men däremot så ser jag fram emot en lunch med mclovin innan jobbet.. :) idag har varit en mycket bra dag och jag känner mig mer och mer redo för england flytten! :) såååå excited! :)


Metropolitan

Sitter på tuben nu och segar mig fram mot jobbet.. Hann flytta några kartonger med grandpa men verkligen inte så mycket som hade behövts.. :( jag har nudlar i min bag och en redbull i min hand, allt som behövs för en söndagkväll på sergel.. Heheheheeeee


epic fail

jag jobbade 15 timmar igår på bion! 15!!! fkking madness.. skoja inte hur döda mina fötter var då jag kom hem. som tur var har jag kylande fotbalsam hemma annars så hade de förmodligen endast varit några korta stumpar kvar på benen. hehe nee hemska tanke. men till poängen jag har sjukt pepp igår. av den enkla anledningen att jag skulle vara ledig idag, söndag. jag och mclovin hade gjort planer på vad vi skulle flytta och det kunde inte kommit lämpligare. men vad ser jag då jag loggar in på flexforce (jobbwebben) då jag bestämt mig för att kolla in kommande veckas schema? jo men visst!! självklart jobbar jag idag 16.30-22-15!! hahaha såååååån fail!! förmodligen ett dumt extra passs jag tog förra veckan då jag tyckte att, "nej men vadå, efter ett 15 timmars pass behöver man inte vara ledig utan jobba 4 dagar till!!!!!" döda mig nu! haha bara att pallra sig iväg till jobbet.