idag hoppas jag på att liv blir riktigt röd - nej vadå? jag är inte bitter.

igår hade jag och liv en helt underbar dag, den innehöll det mesta. och vi hade så himla roligt. önskar att du bodde här upp med mej. i mitt lilla vardagsrum. :) vi har fotat en massor från gårdagen och eclipse översteg till och med förväntningarna. jag kommer skriva mer om det sen. nu ska vi nämnligen käka lite frukost och sen blir det en tur till stan och ett saftigt jobbpass medan livan och elin beger sig till skärgården för att bättra på brännan och njuta ett glas rosé eller två på någon mysig skärgårdskrog.


lovelis & loveliv



lovelis och loveliv. vilken underbar kombinationé.. :) ska strax ner och möta upp precious på tågstationen och sedan har vi en heldag full med mys och kärlek. om jag har sett fram emot detta.  nej nu ska jag trycka i mig lite breakfast och städa lite här hemma. sen kör vi.


premiärvisning av eclipse



längtar tills på måndag då ska jag ivan, victor och liv på premiärvisning av eclipse. ser fram emot det något enormt. det blir ju inte mycket bättre än så.

sucker för långklänningar från gucci









i close my eyes and all i have to do is dream

dead until dark



nu läser jag dead until dark. men det har jag nog redan sagt. visst föredrar ni min bok kategori på sommaren. för då är det ju inte lika mycket kurslitteratur som läses. :) hehe. nåja, dead until dark, jag var först besviken på engelskan, hade velat ha med sydstatsdialekt och sen blev jag chockad av att texten var så stor, det blev att kännas som om man var typ 12 och precis skulle börja läsa "tonårsböcker", hmm är detta en sån bok? nu slår det mig, ve och fasa. anyhoo. den är ju ganska erotisk så det kanske inte rekommenderas för tolvåringar. hahaha.. :) den handlar om sookie stockhouse, äh who am i kidding, ni har ju alla redan sett typ alla säsonger av true blood iaf. iaf så är den lättläst och thrilling. så läs den!

fly josephine in a flying machine



idag kommer josie hit. ååå vad jag har längtat efter detta. vi ska fira midsommar tillsammans ute i skärgården. bara äta en massa sill tills vi spricker och grilla en massa gott kött och bara mysa.

när älsklingen ska slakta lax



älsklingen med den redan döda laxen. i flera månader har han velat köpa en hel lax. han älskar fisk, han älskar havet, han älskar bläckfisk, han älskar alla små snäckor, räkor och musslor i havet. han är en passionerad föredetta fiskare. han vill inte äta mina fiskpinnar, det är inte fisk. nu har jag äntligen fått honom att gilla fiskbullar och inlagd sill, så vem vet fiskpinnar kanske kommer så småningom, men det är inte det detta inlägg ska handla om.

så igår fick älsklingen köpa sin firre. han var som ett barn på julafton. lycka. väl hemma började han direkt, han skulle göra den så fin, och vi skulle kunna äta lax i typ fem dagar då han var klar, sken han. jag satte mig i vardagsrummet, det luktade creepy och laxens iof redan döda ögon tittade så sorgset på mig. nizar hade mord i blick. han tog fram kniven. jag satt i vardagsrummet och allt var frid och fröjd. efter ett tag så skriker han från köket, har vi ingen bättre kniv? nej det har vi inte. han försökte med alla knivar vi hade och även fast det var svårt så lyckades han till slut med att få fram fem stora, fin fina bitar. nu har vi lax så vi spricker. vilken tur att man har en sån händig karl. kärlek.


soluppgång



soluppgång från fjortonde våningen kl 03.48. om ni kikar så ser ni nog globen. hahaha. jag vet att min mobilkamera inte är den bästa. borde verkligen sätta i batterier i min kamera.

dagen då jag blev en tomat





dagen då jag blev en tomat utspelade sig på denna plats. detta syndens näste! jag lade mig i godan ro i det frodiga gröngräset och läste lite romantik i dead as dark medan solen sken. underbart var det. skönt och uppfriskande. tills tre timmar efter att jag kommit hem. då jag röd som en tomat/harissa ser att halva min kropp är missfärgad. för som vanligt med mig så är det inte en jämn röd bränna, nej inte ens det kan jag få. jag får en ojämn. jag var röd lite här och där. eller som min älskling så vänligt påpekade "där är du rosa, där är du lite orange, är du lila där?" hmm. vänligt. nu har brännan iaf gått ner och jag har lärt mig en läxa. ska man ut i solen så ska man banne mig göra det på rätt sätt, dvs med solskyddsfaktor typ 100.

bellman på långholmen







tillsammans med mor och far och unnicus så begav vi oss till långholmen för att fika lite på cafe och museum Bellman. det är så himla mysigt där och ligger alldeles perfekt vid vattnet. regnet smattrade utanför och vi satt inne i den pittoreska inredningen och njöt av chokladkaka och morotskaka. är du i stockholm så åk förbi här. det är verkligen värt ett trivsamt litet besök.

dear john



ni är dåliga på att kommentera( förutom du då liv, mitt trognaste fan), måste jag börja provocera er för att ni ska börja skriva? var ska jag börja i sånna fall, jag har tänkt på det här, jag kanske inte har några kontroversiella åsikter, eller är det så att man inte vet om att man har det försen man möter någon med annan synvinkel?

idag har jag jobbat från klockan 10.45 till 17.20. de första timmarna kände jag mig som en zombie, behövde några rejäla skopor sodavatten för att piggna till, övervägde att hälla det i ögonen istället för i munnen, men jag lät bli. ivan kom och mötte mig efter jobbet vi begav oss till tacobar och delade på en nachotallrik. det var sjukt mumsigt men väldigt osexigt. haha. vi snackade lite om igår, idag och imorgon sen kom hans vackra pojke victor och tillsammans begav vi oss tillbaka till sergel för lite mys i biomörkret.

vi såg dear john, och den var väl sådär. hmm. inte så bra som jag hade förväntat mig, var så deppig av den. det hände ju typ ingenting positivt i filmen och man bara väntade på att någon skulle dö. så inte så upplyftande med andra ord, sen är ju channing tatum typ babe of the millenium så det var ju iaf prisvärt. :)

efteråt mötte vi upp min haout och ivan och hans victor åkte iväg med tunnelbanan. vi promenerade till pendeln och nu sitter vi hemma och nizar styckar en HEL lax som han övertalade mig att vi skulle äta upp, spännande. vad ska ni göra ikväll?


kärlek

veckans babes: drömelvan

jaaa... fotbolls VM. kan det bli för mycket, nej- knappast. så därför har jag knåpat ihop en drömelva, å då menar jag inte en sådan som typ gör flest mål osv utan den snyggaste och hunkigaste elvan. vilket dreamteam! haha.. :) jag vill också poängtera att det inte finns någon innebördes ordning, de är bara slumpmässigt upplagda.. :P


David Odonkor - Tyskland


David Beckham - England


Miguel Torres Gomez - Spanien


Fernando Torres - Spanien


Jon Dahl Thomassen - Danmark


Kaka - Brasilien


Nuno Gomez - Portugal


Thierry Henri - Frankrike


Milan Baros - Tjeckien


Karim Benzema - Frankrike


Didier Drogba - Elfenbenskusten


Vem hade platsat i ditt drömlag?


mitt bröllop ska minsann vara i sju dagar och sju nätter

jag har funderat på det här med bröllop. kanske har hon smittats av kärleksyran kring kronprinsessparet tänker ni, men nej det kan jag försäkra er om att jag inte har. det här har funnits i mitt huvud länge. iaf sen då nizar sa att han ville att vi skulle förlova oss och gifta oss inför gud, (hans gud då, jag tror ju som ni förmodligen vet inte på någon gud). eftersom nizar är en oldfashion arab så anser han att det är han som ska köpa ringarna, falla på knä och smäkta ut en arabisk ballad som ett trevligt frieri. jag hade tänkt att det inte spelar någon roll. men men. jag anser inte att bara för att man förlovar sig så måste man gifta sig inom ett år, nej. om mna vill vara förlovad i typ tio så visst. men däremot så anser jag att förlovning är seriöst och inget man gör lättvindigt, inte som typ 18åriga brudar som bara förlovar sig till höger och vänster med först bästa och sen bah "nej vi gjorde slut efter två månader, damn". hahaha.

jag vill ha ett enkelt bröllop, jag vill ha en vit bomullsklänning och en krans med blommor i håret, c'est tout. det får gärna vara utomhus, en sommar eller vår-dag. något i den stilen. kan alltså bli väldigt spännande om vi gifter oss i tunisien med andra ord. typ bröllop som vara i sju dagar och sju nätter, massa får och kossor som ska ätas upp och bruden som ska se ut som en MEGAmaräng, super pimpad i guld och juveler ( gå och göm dig p.diddy) :) jag skulle inte banga på ett orientaliskt bröllop, vilken underbar kalabalik. fast jag skippar ju som sagt nog helst hyschpyschet. :P haha. vad säger ni, skulle ni komma ner till ett bröllop i tunisien? dock vill jah påpeka att detta inte är en inbjudan, eftersom vi obviously inte är förlovade än, och med tanke på hur bra det går för min kärleks ekonomi så kommer vi nog vara oförlovade ett bra tag till.. :) hahaha. kärlek



bild från här.

grattis august!



grattis august på födelsedagen. :) hoppas du får världens finaste dag.

kronprinsessbröllop



idag antar jag att det kommer vara lugnt på jobbet. för idag gifter sig nämligen kronprinsessan. igår var det kalabalik utanför mitt jobb eftersom alla kungligheter och typ alla adel och annat important people befanns sig på konsert i konserhuset. damn it det var poliser på alla tak och hästar och folk som trängdes vid stängslet i flera timmar. tur att jag fick betalt för att bevittna kaoset.. :) prinsessan var iaf otroligt vacker i sin klänning och madeleine likaså. hann dock inte se madeleine eftersom jag var tvungen att ta insläppet då. typiskt, men julian var lycklig iaf. de begav sig hem mot slottet lagom då vi stängde biografen och julian var noga med att påpeka att de förmodligen inte skulle på efterfest på operakällaren eftersom prinsessan typ måste gå up as-tidigt eftersom hon ska ha en lång dag idag. :) tack iaf ni härliga människor som stannade kvar med mej och upplevde rabalderna. att jobba till tolv vart helt plötsligt så mycket roligare.

just det ja, alla lycka till victoria och daniel, hoppas att ni får lite sol på bröllopet.

back to my kind of roots



dessa vilja ha. i den här färgen, c'est tout! en redigt klassisk mohedasandal. men varför ska de vara så förbannat dyra. ja menar det är ju bara att glömma att man kanske kan hitta dessa för under femhundringen. och om jag ska vänta tills jag har råd att köpa skor för mer än 99 så är det förmodligen redan vinter och heelt fel period för dessa precious. aja, jag får önska mig i födelsedagspresent om inte annat. och då i slutet av augusti så ska jag banne mig köra på dessa ända fram till november, med ett part söta spetsstrumpor i förstås. ;) katjching.

prioriteringslista (i wish)

jahap, jag kände bara för att skriva ner lite drömmar. då jag skrev i lame-dagboken då jag var typ 15 så önskade jag mig pengar på mobilen och party i garaget å bägge dessa slog ju in så då tänkte jag att om jag skriver här nu, så kanske det också slår in, (hoppas).

jag är förresten ganska så seg just nu, klockan är sent men jag vill inte somna själv utan kärleken. m just det jag är needy och hopelessly devoted, så det så. för att komma till sak så finns det några små ytliga saker som jag önskar mig nu. det hela får egentligen komma lite längre fram, i framtiden. men man kan ju drömma nu. små moln som får en att helt enkelt orka med vardagen. det blir ju lite mer rosaskimmrande med lite glitter. typ glitterhårspray.

jag skulle vilja att jag och nizar kunde åka bort ca en vecka eller två till thailand eller eller något annat spännande asiatiskt land med häftig snorkling. fast det går ju bra med en weekend i london och paris också, så klart.

jag skulle vilja få mitt körkort. inte traggla med att ta det, utan bara få det, sådär. liksom.

för om jag hade körkort då skulle jag vilja köpa oss ett litet ruckel med sjöutsikt som vi kunde rusta upp och göra till vår egen. sedan kan vi fylla den med en massa ungar som vi ska tvinga på sandaler och rutiga små kläder.

jag vill få hit nizars bror och kusin. visa dem sverige få dem att upptäcka ett nytt land. se vart brodern och kusinen tagit vägen. helst vill jag ju att de ska flytta hit så vi kunde sitta i ring och röka vattenpipa och äta så mycket couscous så att vi spricker.

jag vill att nizar ska få ett heltidsjobb. så att vi kan gå ut och äta på restaurangen där allt började. för att fira oss lite. klappa oss på axeln och inse att vi är så himla grymma som har klarat oss igenom allt det här.

jag vill att vi ska börja bygga vårat hus i tunisien. det där vita ni vet. med olivträden och de små söta kaninerna. där man ser havet, medelhavet och palmerna från fönstret. dit jag bara åker på våren och hösten eftersom sommaren är för varm. där vi äter räkor och bläckfisk som nizar har fiskat med sin pappa.

vid närmare eftertanke finns det ju hur mycket som helst att önska sig. men vad vore livet egentligen utan drömmar och mål. fantasi och ideer? jag önskar att alla de jag älskar får vara friska och lyckliga, det vore nog det bästa utav allt. kärlek till er som betyder så himla mycket.

vad önskar du dig?




Lisa listar: roliga komedier

det var väl på tiden att det kom en liten lista igen. jajamensan. å denna gång blir det roliga komedier. underbart. vi behöver väl alla lite skratt då och då. right. Det finns verkligen komedier som är så otroligt dåliga att man liksom får ont i magen, typ alla american pie och typ white chicks. men sen har vi de där guldkorna som är lite utöver det vanliga. som man kan titta på om och om och om igen utan att tröttna på. de som man borde rekommendera om man vill få ett stabilt sexpack. så här är mina tips till er, se dessa istället för att träna, för dessa ger er garanterat magmuskler och träningsvärk.

1. Monty python - Life of Brian/The holy grail
2. The full monty
3. Forgetting Sarah Marshall
4. Napoleon dynamite
5. Blades of glory

Bubblare: Some like it hot!
Vilken film tycker du är roligast?




hahahah, jag typ dör lite av skratt bara av att påminnas om filmerna. :) precious. ett tydligt tecken angående min humor är att jag är lite svag för britter. det måste vara deras charmigfa dialekt som gör at. absolut. forgetting sarah marshall har så himla många klockrena citat och sånger att jag nästan önskar att jag dejtade jason segel. :) haha. har ni inte sett dessa filmer så gör det.


tankar om spicegirlsbilder, att flytta och populärhets - en uppväxt

när jag hade flyttat från ludvika till växjö, kände jag mig coolast i världen när jag kom tillbaka för att hälsa på de mindre lyckligt lottade som blivit kvar. det första halvåret dvs. det var liksom, å vi har mcdonalds i växjö, det finns en gocartbana (som jag iof aldrig åkte på) och vad är det för musik som är inne nu? (som att det egentligen är så stor skillnad på musik-premiärer, nej kanske mer snarare skillnader i musiksmak).

men jag trivdes inte i växjö, alla var så inställda på att man skulle vara populär. du skulle se ut på ett speciellt sätt och du skulle umgås med rätt människor. annars var det bara å forgetaboutit. från att ha gått i en klass på 13 pers där alla känner alla sen infancy till att komma in i en klass på 45 och där alla inte vill känna alla. jag började sakna lilla trygga ludvika. mina barndommars glada dagar. att springa i skogen och bygga kojor eller att cykla ner till hillängen för att köpa spice girlsbilder eller bada nattbad i knutsbotjärn. det fick ett romantiskt skimmer då högstadieperioden kom.

jag vet inte hur det känns att gå på högstadiet i ludvika, jag var där och hälsade på några gånger. mariellas kille blev utslängd från lorensberga för att han kutade omkring med kniv och jag var fundersam över att ingen på kyrk verkade reagera på att namnet på skolan liksom antydde en kristen friskola. det var spännande att se hur folket förändrades. att elin hade gått ner i vikt och var tillsammans med andreas, vilka som fortfarande kom ihåg mig och hälsade på mig, spana på morgan på distans.

jag vet hur det känns att gå på högstadiet i växjö. speciellt i en klass som fortfarande var helt paralyserad i sitt populärtänk, satt du på fel sida av klassrummet så var det kört. om man pluggade ordentligt och ville komma iväg då var man en tönt. hade du en kjol på dej skulle du kunna få den avdragen, hade du hästsvans så försvann den lika fort som den kom, var du seg kunde du få sudd i huvudet.

Vissa stereotyper finns det säkert på varenda skola, de som är för coola för att plugga som dissar de som vill, de som tycker att det bästa i livet är att kunna ta vespan till plugget. de som inte kan hävda sig med ord och som hotar med stryk och biffiga överarmar och de som går ensamma och spända i korridoren. De populära tjejgänget som sätter standarden för vad både killar och tjejer ska tänka. och de som vågar vara annorlunda - benvärmare och fotbollsstrumpor, men visst var det en kamp?

vi är precis som vi vill - kan man kalla det motto? i slutet av nian var det så nära slutet också en utav de bästa perioderna i mitt liv. man har nått dit man vill, om man orkat. de som var coola för att de inte pluggade försökte övertala de andra att IV faktiskt kunde vara coolt - man fick ju liksom äta tacos på lektionerna.

gymnasiet kom, jag var allt mer sällan i ludvika. en trygghet i sig själv var funnen utan egentlig reflektion och även fast man var mer lättpåverkad än vad man kanske trodde så tog det mig hit idag. nu har många vänner flyttat ifrån ludvika, jag har nästan inte kontakt med någon - tiden suddar ut sådana saker. micke har gift sig och skaffat unge, nån har köpt villa på knutsbo och andra har flytt för att pröva lyckan i andra städer. så som jag gjorde, att flytta från ludvika var behövligt. det gjorde min tid där förmodligen så mycket mer värdefull.

jag kommer aldrig flytta tillbaka men jag har de där guldklimparna kvar i minnet och vill ge min framtida familj möjligheter till samma lycka. jag har flyttat från växjö för att se om stockholm har mer att ge och det har det. stockholm för mig har allt. just nu. vem vet var jag kommer bo om två år? det är det som är spännande - om jag så måste leva som en nomad hela livet så anser jag att flytt-förstärker och förgyller livet. så prova om ni inte redan gjort det!


this time for africa



nu är det äntligen vm! hoppas på att spendera mycket tid framför läckra män i short och bra bollspel. hahaa. varför kände jag mig som samantha i satc där? haha. iaf, bra är låten iaf. love shakira. this time for africa. och eftersom sverige inte är med så blir det iaf heja danmark och algeriet! peace.

yesterday



jag är på väg hem efter jobbet, klockan är 22.30. solen har gått ner och över stockholm ligger det ett rosa skimmer. det är det vackraste jag vet. stockholm. igår. idag. imorgon.

mehrhaba ترحيب





iförrgår åkte jag till bredäng för att hämta upp vackra emelie och anna. efter en del missade avfarter så kom vi dock fram till älskade flempan. efter att ha länsat pulsen på allt gott så la vi oss framför tv och begrundade tidigare mästerverk. tröttheten gjorde då sig påmind och efter att nizar kommit hem så somnade vi. morgonen började utan böttkullesången, vilket förmodligen var lika bra. vi begav oss in till stan och promenerade längs ett soligt gamla stan. vi fikade lite på järntorget och sedan var flickorna tvungna att ta bilen och köra mot norge. ett stressigt men ett trevligt besök.

smaka på sthlm i kungsträdgården






tillsammans med morsan, farsan och nizi så gick jag till kungsträdgården innan jobbet. vi avnjöt lite god mat och dryck från melanderstältet men sen fick jag springa till jobbet på hötorget. efter jobbet träffade jag emilia och nicklas som var på besök från ystad. äntligen sommar!

hum hum från humlegården





tillsammans med solange, ivan och john avnjöts en rosé-baginbox i humlegården. john tog tåget till växjö och vi andra gick och såg sexandthecity2. :) mera sånt här!

skolavslutning



finaste flickorna innan slutseminariet. kattis, claudia och minna. jenny hann aldrig vara med på bild, men hon var lika vacker och sommarklädd hon också. :) till hösten kommer vi plugga på olika program och det känns lite sorligt faktiskt. men vi ska hålla kontakten under sommaren. ser fram emot att träffa dessa brudar och inte bara disskutera pm och gustafs kassa rättningar.. :) haha. kärlek. btw checka in claudias blogg här... :) hon kommer ju åka två månader till cuba så är ni intresserade av det så pressa henne med att hon borde uppdatera oftare! :)

min fleur på mariatorget




sista helgen i maj var vackra josefine på besök. har inte haft någon fungerande kabel till att ladda in bilderna men här kommer de äntligen. tog dock inte så många med min lilla skruttiga mobil eftersom vi hade hennes vackrafinaprecious kamera istället. tack josefine för en jättetrevlig och rolig helg. snart igen?

inspiration



(såhär glad blev jag typ. jag vill tacka mina föräldrar som alltid ställt upp för mig, min pojkvän, mina vänner... osv.)


idag inspireras jag av mig själv. jag är så himla grym helt enkelt. och inte typ tengil-grym utan så himla överintelligent-bäst på allt jag gör-grym. igår fick vi tillbaka tenta resultatet och jag sa ju till de flesta att det gick åt helvete. det kändes så. det var första gången jag lämnat frågor tomma och i ren protest bara rest mig upp och gått. tänkte ungefär 800 gr den dan att aja, det gick åt helvete, får väl ta en omtenta då och fy vad jag hatar marknadsföringskit. osv.

som sagt, igår så skickar jenny ett sms till mej, det står, har hört rykten om att tentaresultaten är uppe. damn jag bad nizar stänga av heroes och kutade från sovrummet till vardagsrumet för att plugga-in internetsladden. jag väntade och väntade. nizar satt med spänning och försökte analysera mina ansiktsuttryck. jag fick upp sidan, loggade in och hittade filen med resultaten. jag klickade och sedan började en febril jakt ta sin början, var är mitt personnummer...

men där fanns det. det stod ju klart och tydligt VG. jag kunde inte förstå det, var tvungen att hämta mitt pass och dubbelkolla siffrorna, jo jag är född då. nizar fick komma och kontrollera ifall jag hade blivit temporäry blind. men så var det ju inte. så då dök två tankar upp i mitt huvud. HUR FAN HAR DEN HÄR PERSONEN RÄTTAT? och ÄH SKIT SAMMA, JAG ÄR BÄST!!!!

god morgon i solskenet på fjortonde våningen



ja. sol idag igen. det blir faktiskt shorts idag till skolan. Jag ska hänga lite med gruppen och komplettera lite på arbetet. det ska ju vara inne på torsdag och jag vill helst kunna göra klart det idag så att man kan njuta lite av lediga dagar innan jobbet börjar med fullt ös.

jag sov som en prinsessa i natt. jag har en teori om att det går utmärkt att sova med öppet fönster eftersom myggorna inte orkar flyga upp till fjortonde våningen. :) det har ju funkat hitills. får se om det går lika bra om en månad. idag är det måndag, ja som sagt. på onsdag kommer skönheterna em och herman hit. trevligt. får se vad vi ska hitta på då.


nu ska jag skriva lite manus och sen ska jag kuta till skolan och trakassera kattis lite. hoppas ni får en fin dag!

stockholm love 2010 och smaka på stockholm

ååå vad jag är sliten. jag är så trött så ni fattar inte. jag har jobbat som ett as och det är typ 100 grader varmt ute. men även fast jag och nizar sov som två sillar inatt så har jag ändå lyckats med en toppen dag. frukost hos mor och far och sedan begav vi oss på promenad. slussen ner mot gamla stan längs vattnet. Se på all hype kring stockholm love 2010. det finns en hel del. bland annat en ockelborulle om man vill prova en sådan för 25 riksdaler.

vi stannade sedan i kungsträdgården och tog en calamares med aioli från melanders. finns så mycket gott och det var soligt och varmt och fullt med sommarklädda människor i vackra långklänningar. jag har fotat en del, men nu är jag alldeles för bränd och trött för att palla lägga upp at.

jag sprang iväg till jobbet. efter det mötte jag upp emilia och nicklas vid nk. vi gick tillbaka till kungsan och emilia mumsade på ribs med bbq sås/soppa... :) riktigt underbart återseende. hann även med att få en glimt av kronprinsessan då hon swischade förbi med sin karl i en fin vagn och typ 100 hästar. kungligt.

sofia och pappa skulle vara groupisar och hänga på räcket till katie melua konsert nere vid skeppsbron. men jag var sliten och trött och ville bara hem. efter en äcklig choklad med lingonsmak så fick jag gå ända till tcentralen för att ta pendeln hem.

nu ska jag laga lite pestokyckling med min kärlek och sedan bara sova.

plyschsparkdräkt och pilatesboll

en sak som är jobbig då jag jobbar så mycket. det är att jag inte hinner med någonting annat. verkligen typ ingenting. jag blir för trött helt enkelt. jag har iaf blåst upp min pilatesboll nu och så ska jag ladda ner lite go musik och försöka komma igång lite med träningen. tror det kan göra mig piggare. iaf blir jag lite piggare av att tänka att jag ska göra det. så det måste ju vara ett steg i rätt riktning. jag kan ju absolut dra på mig min plyschsparkdräkt sen och visa några moves på pilatesbollen. det skulle ni gilla va. fota från läpparna och neråt - jaja.



sådär kommer det se ut när jag håller på.. :) hahahaha noog.

idag ska jag jobba igen. till klockan 24.. buuu.. och sen ska jag sova hemma hos mami och papi. det ska bli mysigt iaf, bara jag inte blir väckt klockan 7 typ. kill me. nej nu ska jag skriva lite på manuset och sen ska jag ner och handla lite ingredienser till en tonfiskpasta. gott.

vad ska ni göra idag?

hello hello baby you called i cant hear a thing

sitter och sjunger lite för mig själv. allt för att överrösta byggnadsarbetarna nedanför! vem kom på den OTROLIGT puckade idén att börja jobba med grävskopor, sprängningar och lastbilar klockan 7 på morgonen? när man skulle kunna jobba med det typ klockan 12!!!!!!!!!!!!!!!!

jag tycker det är så himla typiskt, det är som om byggnadsarbetare bara har typ 4 timmars arbetsdag. för de är igång mellan 7 och 11 och sen ser man dem inte på resten utav dagen. bara massa skräp överallt och maskiner som står tomma och tysta. så varför inte börja gräva vid klockan 12 istället!

håller ni inte med?

me, myself and i






i heart sthlm med josie
















två dekorativa elefanter från indiska


allt kommer ifrån indiska och skulle passa perfekt hemma hos mej, jamenar, kan man få för många dektorativa elefanter? nej trodde väl inte det.. :)

blodgrape




nu sitter jag och smaskar på en blodgrape. underbart för att verkligen piggna till på morgonen - sooo lisa style. hahaha.. anyhoo.. idag ska jag till skolan för att skriva opponeringsrapport. det ser jag fram emot, men jag hoppas att det inte tar för lång tid. jag vill ju nämnligen komma hem och jobba på mitt manus.

förresten har ni sovit gott?

Fria palestina!

jag brukar inte skriva om politik, jag brukar inte skriva om religion. jag brukar egentligen inte skriva om sådant som faktiskt betyder något. i en djupare mening. jag skriver om hårfärg och jag skriver om hur man tillreder den perfekta tonfiskpastan. däremot inte sant att jag inte har några åsikter om andra saker. för det har jag.

jag känner bara att få skriva av mej lite. lite ilska, lite tankar och lite hopplöshet. jag kunde tillslut inte blunda för det mer!

israelisk militär bordar och skjuter nio människor på internationellt vatten! de är fredsaktivister på väg med mat till gaza eftersom gaza är stängt från alla håll. vissa menar på att dessa fredsaktivisterna stöder hamas och därför även stöder terrorism så det var alltså RÄTT av israel att borda båten var det RÄTT att skjuta nio personer, ta nio liv till?. så ser inte jag det!

ett folk är i nöd och alla dess gränser är stängda. världen blundar och blundar för deras lidande. behövs det en plötslig händelse av lidnad som kan ge ljus åt situationen i gaza? jag ville inte ha det så. jag hade hoppats att de kunde ske ändå? för var är alla protester? var är alla actions? varför händer det ingenting? kommer man om 40-50 år ställa israelisk regering för rätta för brott mot mänskliga rättigheter? varför kan man inte göra det nu för?
kan man ställa en israelsik regering inför rätta utan att ställa sig själv inför rätta? vad har vi i sverige för skuld i detta? usa? europa? alla påverkar vi antingen aktivt eller passivt situationen för dessa människor i palestina och gaza.


jag vet inte vart allt detta kommer leda, jag är trött på propaganda och att inte veta vad man ska stå och vad man ska tycka. jag vet iaf vad jag tycker. jag anser att det borde vara slut med barrikaderna mot gaza - låt alla få de liv som man vill ha eller ge folk en möjlighet till liv. trygghet och säkerhet. sluta skjuta!

fred.


lisa lagar: pestokyckling

vad man behöver:
kycklingfile
salt
peppar
purjolök
spagetti
pesto
morötter
zucchini
olivolja
creme fraiche
(kyckling fond)

ännu en favorit! jag älskar den här rätten! oki hur gör man då, jo så här:
värm olja typ oliv i en stekpanna eller en gryta.
fräs lite purjolök och ev vitlök om man vill det.
lägg i kycklingfile som man har hackat i mindre bitar.
låt steka tills man fått en fin stekyta!
tillsätt morötter som man hackat och zucchini.
häll i creme fraiche. efterbehag. men det ska vara såsigt. så ta en hel del, typ en hel burk. typ.
tillsätt en massa pesto! det ska bli grönt!
koka spagetti till och servera. det går även bra att ha i lite fond de bouef asså typ någon fond eller buljong typ kyckling. det blir gott det med.

ät och njut!

basil.jpg

white like sugar



still an inspiration. d&g från 2008. love the hippie life!


why don't you love me when i make me so damn easy to love



beyonce - why don't you love

eragon



så jag vet att det inte kommer som en överraskning att jag gillar fantasyböcker-filmer-musik, ja typ allt. så just nu håller jag på och läser den här: eragon. ni kanske har sett filmen, den är sevärd fast inte sådär wow. boken däremot är mycket bättre (shocker).. den liknar inte filmen överhuvudtaget och det känns mer som att filmen är inspirerad av boken än en duplicate. anyhoo..

läs den om du gillar fantasy, tycker att sagan om ringer var asbra eller om du är sugen på lite mysig läsning helt enkelt.
se filmen om du älskar robert carlyle. :) och vem gör inte det liksom?.


nära livet upplevelse

jag satt på perrongen som vanligt. tåget skulle komma om en kvart. jag läste lite slött i min kalender för att se om jag verkligen var helt ledig imorgon, jo det var jag. en fylle gubbe står på perrongen mitt emot. han kliver ner på spåret för att gena över till andra sidan. jag reagerar slött och inser att det står se upp för passerande tåg på mitt spår. gubben verkar helt lost över detta faktum, helt ovetande och typ börjar plocka upp stenar på spåret?!

han går mot kanten och jag kollar åt vänster och ser tåget komma. det kör sakta men jag kan se lysena. jag skriker till och folk börjar springa mot gubben och skriker åt honom att gå bort därifrån. han verkar inte kunna ta sig upp själv och tåget närmar sig, folk får panik och flera killar och jag springer fram men jag står där helt handfallen och vill hjälpa men killarna är redan framme före mig, de fyra killarna lyfter upp gubben ur spåret och tåget tutar. de får upp gubben ur spåret och håller i honom tills tåget helt har passerat. gubben verkar helt oförstående. undrar om han ens förstod att de räddat hans liv?

det var inte min nära döden upplevelse, men det var hans. det var overkligt att behöva se det här. massa hemska tankar går igenom mitt huvud, tänk om. tänk om han hade dött där mitt framför mina ögon. tänk om hans liv hade slocknat bara sådär. tänk om...

det var en hemsk och overklig stund. men den fick mej att öppna ögonen lite. döden finns där. alltid. man måste uppskatta livet. att leva. det ska jag göra nu. gör du?