when I'm 64

tillbaka på ruta ett, eller kanske inte ändå. vi ska ta det långsamt. jag hoppas jag lär mej någonting. jag känner mej iaf lite starkare idag än igår. livet går vidare, fattar egentligen inte varför jag är deppig. jag känner mej som sagt som 64 och mitt liv ska snart ta slut. men jag har ju egentligen ingenting att klaga över, världen ligger för mina fötter och det enda "jobbiga" jag har i mitt liv är att bestämma vad ja ska göra med den, det tar inte slut nu, det är bara början...


The beatles


Hey Jude

You are a little hesitant and insecure when it comes to taking action, but the truth is you are extremely capable and full of life and hope, and are a natural leader. You are an idealist and you often wish that there was something you could do to make society a little better. Although you can be overdramatic when faced with obstacles, you have a strong support group of people who love you who will be there to set you back on your feet. Sometimes you have difficulty opening your heart and expressing your feelings because you are worried that people won't accept you, so you act nonchalant and cool. However, you are slowly learning to let people into your heart and let go of your fears.

ont

så otroligt ont gör det. att gilla någon så mycket att hjärtat nästan spricker. allt i onödan. för du tycker om mej, men inte tillräckligt mycket för att våga släppa in mej. varför ska det vara så svårt för? smärta. precis när jag trodde vi började bli bra, så tar vi flera steg tillbaka. jag vill inte ha någon annan än dej, utan dej känns allt så svårt. ont och jobbigt. varför kan vi inte bara försöka?

kanske lite solsken i vardagen



nu när det är dåligt väder så får man skapa sig lite solsken. själv är jag laddad för en mysig kväll med andreas. vad ska du göra idag?

så var det dags igen...

nu har jag varit i växjö igen, träffade massa underbart folk. molganmys på torsdagen, mcfest på fredagen, modevisning å vinpimplande med jossan, fest på stenladan med lammkötten.. haha. en helt underbar helg som jag kommer tänka tillbaka på med ett leende på läpparna.

nu är jag i lund, och allt vad det innebär. ska förbereda en överraskning för andreas då han kommer hem från skolan, jossan vet vad det är..:P hehe. vi har kollat på film och sovit. det var kallt så jag sov inge vidare. vill inte åka hem imånn. vill vara kvar här och jobba på oss, få oss att bli så där bra som jag vet att vi kan bli. men vi får se. nu ska jag vara här och njuta av varenda sekund och sen får vi se när vi kan ses igen nästa gång. förhoppningsvis så dröjer det inte så länge, men vi får se. känns ju som sagt som att det är jag som kämpar för oss och inte han. han är svår. men jag vill så gärna att det ska bli så bra, så bra som det kan bli. tycker om dej.

mcfest en fredag i växjö

sitter hemma hos mikka nu, bror är här. de pratar wow ocg jag orkar inte med dem. vi har festat ikv'll. klockan är snart 3, jag är ganska trött. hemma hos mikka vi 5 efter en runda på stan med emelie och molgan. vi lagade tonfiskpasta hos mikka och sen gjorde jag mej snygg, försökte iaf. mikka tyckte jag var het. :P glad blir man av sånna ord. simon kom och vi sjöng singstar och spelade guitar hero, mycket roligt. bror kom och emma kom. lite mer folk. simon och jag hade ett seriöst samtal om livet, jag har nog gjort han besviken. men det vore inget nytt, känns som att jag gör alla besvikna. drog till deluxe och träffade ischvan. dansade och träffade mer donken folk och även robban, roligt att han kom ihåg mej, sjukt kul. ett tag. stannade kvar längst. såklart och nu sitter vi här, bakis mat tonfiskpasta och nattbuss senare. jag saknar kim, saknar sanna, saknar emelie, saknar liv saknar lejla och saknar andreas. vad är det egentligen man ska leva för?

lisa och molgan en torsdag

hemma hos älsklingsmolgan.. du är min riktiga vän inte min låtsasvän, jag har kommit över det
där  med justin timberlake nu. det är lugnt. tycker om dej. vi kan vara riktigt filosofiska ibland, du å jag. nu har vi pratat religion, tapeter, tatueringar, killar, sex, känslor, donken, kakor, hårfärg. med dig kan jag prata om allt. vi har varit nostalgiska och kollat på sommar kort, midsommar och öland. hur roligt som helst. nu ska vi göra extreme makeover äta chippe å dippe och bara mysa. molgan skriver inköpslista och vi lyssnar på alle-musik. lips of an angel. kan molgans systrar aldrig sluta sjunga? får hoppas på lite sovmorgon imånn sen blir det shopping med mikka. mysigt. har lyssnat på freestyle. mycket. känslor som inte släpps fram läggs på varann. så är det. men ikväll är det lisa å molgan som gäller. det borde vara så oftare. hela tiden.

Heath Ledger

Heath Ledger 4 April 1979 - 22 Januari 2008


image187




I hate the way you talk to me, and the way you cut your hair. I hate the way you drive my car. I hate it when you stare. I hate your big dumb combat boots, and the way you read my mind. I hate you so much it makes me sick; it even makes me rhyme. I hate it, I hate the way you're always right. I hate it when you lie. I hate it when you make me laugh, even worse when you make me cry. I hate it when you're not around, and the fact that you didn't call. But mostly I hate the way I don't hate you. Not even close, not even a little bit, not even at all. 
 

 forever

filosofiska depressions-inlägg

jaha. det kanske inte kommer som en chock att jag är allmänt negativ till livet i allmänhet. jag har kommit fram till att livet för det mesta suger. visst jag tycker också att det finns guldkorn i livet, träffa familjen, vänner, pojkvän, se på film, äta god mat, festa, bra musik m.m men det känns bara som småsaker. jag förväntar mej mer av livet. tror ständigt att livet är bättre någonannanstans och jag har verkligen ingen rofylld själv. meningslöst sammanfattas allt som. det spelar ingen roll vad jag gör, vad nån gör, oftast känns det ändå bara meningslöst och tråkigt. alla springer bara omkring och letar, letar efter någon sorts mening, jämför sig och klagar, pressar sig för att vara ännu bättre och ännu rikare. ännu mera lycklig. lyckligast vinner, men vad är lycka da?

jag har kommit fram till att lycka är olika från person till person, men ungefär som med skönhet så finns det vissa mallar och riktlinjer för vad du ska uppnå för att verka som en lycklig person. du ska helst vara rik och framgångsrik, du ska ha en själsfrände som alltid finns där för dej (om den personen är sjukt snygg och helst modell så är det ännu bättre och du blir ännu mer lycklig), du ska ha en hel hop med vänner som alla älskar och avundas dej för ditt lyckliga liv, du ska ha en bra och normal familj, du ska helst ha ett stort och fint hus som du kan visa upp för allt och alla, du ska ha en fin bil, fina och väluppfostrade ungar (helst med en massa skills så man kan visa upp dem), du ska ha en perfekt kropp och ett hälsosamt liv (inga ciggaretter, inge donken med andra ord), du ska ha ett bra jobb som du trivs med och som andra vill ha, du ska bo på ett ställe du älskar och där du känner dej hemma, och det ultimata... ett litet fint husdjur som kan vinna en massa priser och som tycker om dej no matter what.

det ultimata för mej vore om jag bara kunde finna lycka i de små sakerna, film, musik, en mysig kväll med familjen och sedan vara nöjd. vara nöjd med mitt utseende och mitt liv, vara nöjd med var jag bor och vad jag gör.

jag är en väldigt rastlössjäl. och finner hela tiden att jag inte räcker till. det är så mycket som jag måste göra och som suger all kraft ifrån mej, jag orkar inte. det slog mej att allt handlade om att jämför sig med andra. men å andra sidan så vet jag inte om jag jämför mej med andra. hmm. men tänk vad skönt om man bara kunde vara lite lycklig.


camillas utmaning

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x] Druckit Cosmopolitan?
[x ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ X ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present?
[x] Gjort någonting romantiskt på egen hand?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
[x] Bakat åt dig själv?

20/22

Min manliga sida: 
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x ] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ x] Skött grillen under en grillfest?
[x ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ x] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[x] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ x] Läst nick hornby?
[ x] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ x] Skrikit "kom igen nu killar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?

17..

slutsats, mer kvinnlig än manlig. vad säger du liv?

till josefine



man lyssnar och livet känns genast lite mer meningsfullt. du är vacker.

skola, hem, äta, plugga, sova.

Dagens humör: sådär, vädret är tråkigt och jag har ingen energi till nånting.
Dagens mående: trött å seg som vanligt.
Dagens borde: träna, simma lite uppe i högdalen, sola å fixa klart lunchen.
Dagens frisyr: väldigt flåtigt i en tofs.
Dagens klädsel: cheap mondey jeans, lusekofta från värmland och diesel stövlar.
Dagens planer: hjälpa arjeplog-emelie med hennes ekonomiuppsats och sen plugga lite själv också
Dagens materiella vill ha: rött läppstift och ny foundation från maybelline
Dagens längtan: växjö på fredag. mcfest, mikka, simon, icvan, modevisning, bror, lund.
Dagens fundering: hur mycket brunutansol kan man ha utan att man ser orange ut?
Dagens beroende: cocacola
Dagens tråkigaste: seminariet klockan 09! straff på att gå upp så tidigt.
Dagens tidning: tidning å tidning, det blir kompendiet om kommunikation.
Dagens låt: White plain Ts - Hey there delilha


image184

pratade med liv och charlotte igår. ville bara säga att ni förgyller mina dagar. tycker om er!

ibland när du är långt bort.

A thousand miles seems pretty far,
But they've got planes and trains and cars,
I'd walk to you if I had no other way,
Our friends would all make fun of us,
And we'll just laugh along because,
We know that none of them have felt this way,


my name is bomb, janet bomb.



nu är camilla hos mej här i sthlm. så självklart är det pissväder. usch, regn och kallt. innan hon kom hit så hade vi haft strålande sol flera dagar i rad.. typiskt.
det vi har gjort nu under den tiden som hon har varit här kan sammanfattas enkelt. MAT! camilla är konstant hungrig och även när vi precis har ätit så pratar hon fortfarande mest om man, dvs cheesburgare från donken. hon kan aldrig få nog.

första kvällen spelade vi heroes. hon har verkligen en medfödd talang för detta roliga fantasy strategi spel, och min mage kunde inte sluta låta "det är som om jag ätit något levande!" aaah!. vi spenderade tisdagen på skolan, med registrering och grupparbete. camilla var hungrig. vi åkte till heron city och träffade sulf, för vi skulle äta grekiskt och kolla på film, men innan vi träffade sofia hann vi självklart med att smälla i oss lillamenyn med vitlöks dippa..:P gott. "pleasure på fem minuter" camilla klagade över sitt flåtiga hår och kropplukt.

sofia" är det hon som luktar kinamat?"
lisa" ja det är det"


vi åt god mat och kollade på försoning som var hur bra som helst. se den!!!!

på vägen hem på tunnelbanan ängnade vi oss filosofiska uttryck och funderingar.
sofia" camilla är du född blond?"
camilla" blond är jag ju född."

tur att vi har bra med iq i det här gänget. nu har vi precis ätit (vad annars?) och ska snart ner och spaa i källaren, brunutansol och ansiktsmasker och bastu. precious nu när vädret är så pissigt.

igår vid klockan ett på natten fick lisa damp och rotade fram en gammal vhs kassett med janet bomb, mycket skratt men ach va pinsamt! my name is bomb, janet bomb, har ni hört något om the bomb?

på promenad genom stan



så då var det äntligen helg. ioförsig så har jag typ helg hela veckorna men nu slipper jag iaf ha ångest för att jag inte pluggar så mycket som jag borde. men jag klarar mej ändå.. jag är ju trots allt ganska bright. kan inte sluta skratta åt att jag faktiskt är smart. ingen på donken kan riktigt tro mej när jag säger att i min klass så räknas jag till de smarta..;) damn im good..

idag regnar det ute men det är väldigt varmt. jag har precis kommit hem efter att ha gått en mega promenad med elvis.. ska föra över lite pengar till dennis nu å sen ska jag kanske kanske kanske städa mitt rum, det finns en risk för att jag väljer att springa över till ica å köpa lite granatäpple och kollar på notting hill istället, men som sagt. vi får se.

får en massa förfrågningar om jag ska sommarjobba på donken samarkand i sommar. men nej nej och åter nej! det skulle isåfall vara min absolut sista utväg, jag har ingenstans att bo i växjö till att börja med och det känns taskigt att "hyra" in sig hos nån. fast om jag skulle bo hos mikka kan man ju nästan räkna med galet mycket mcfest och det har ju faktiskt varit roligt tidigare..:P

seminariefredag med mårten och arjeplog-emelie

nu har jag och mårten precis skrivit klart vårat seminarie arbete, nu ska vi bara genomlida 2 timmar trist seminarie och sen är det helg. vi får väl se vad som händer i helgen, jag har inga planer utan ser mest fram emot att ta det lugnt och softa med familjen. äta god mat, kolla på massa film och spela heroes. usch jag borde skaffa mej ett liv.. haha.

igår såg jag northanger abbey med mamma och sofia, kunde verkligen inte sluta skratta åt sulf som satt å vred sej i soffan pga alla pinsamheter i filmen. roligt.. egentligen borde jag städa mitt rum men det känns jobbigt, så mycket grejer där nu. borde flytta snart, damn. har ju ev två lägenheter på g, hoppas hoppas. jag måste också hitta en roomie.. nån som är intresserad?

blå himmel och vänskap, det är det man borde leva för

idag skiner solen från en alldeles blå himmel. det är kyligt ute och genom fönstret kan jag se en dagisklass leka i parken. idag ska du åka hem. men jag vet att det kommer bli bra. jag tycker om dej. och du tycker om mej också. imorgon är det skola igen. seminarie klockan 15 med min underbara klass. vill verkligen inte byta sen, jobbigt med muntliga prov i en helt ny grupp. pratade med arjeplog-emelie igår. vi finns där för varandra och jag tycker om dej väldigt mycket. känns som att vi har känt varandra mycket längre än vad vi har. om jag hade haft ett kort på dej så hade jag lagt upp det här, men du är inte lika kamerakåt som jag är och därför finns det nu inge bildbevis på dej.. men det kommer, vänta du bara.

camilla, nästa vecka går jätte bra att du kommer hit, jag har föreläsning på måndag och seminarie på fredag så det kan vi ju lösa.. vore verkligen hur roligt som helst om du hälsade på. måste städa först bara. hehe.

i eftermiddag blir det fika och ev champange hemma hos mamma och pappa, jag fick G på tentan som jag var nästan 100% säker på att faila ( IBskada). andreas följer också med men sen klockan 18 åker han hem till gemla. längtar nästan redan tills nästa gång vi ses.

stockholm och lund.

jag trodde du lekte med mina känslor. men du förstod inte dina egna heller.

vi ska ge oss en chans, du ger mej en chans. jag är väldigt lycklig, men samtidigt rädd, för jag har svävat bland rosa moln och sen upptäckt att jag inte hade vingar. det gör så ont att falla. ont att falla från höga höjder.

vi har gått på stan, ätit middag med familjen på italiensk restaurang, spelar heroes, skrattat tillsammans och gråtit tillsammans. igår var vi på bio. arn var bra men lite stressig. idag har vi inga planer. vi får se. jag tycker om att veta att du ligger där nere och sover. vill inte att du ska åka hem imorgon. jag vill sno en cykel och cykla till hammarby sjöstad. klättra upp till fåfängan och se ut över stockholm. dricka kaffe latte och bara vara. bara vara med dej. jag tycker om dej.



lördag söder om söder

sitter i lägenheten nu, på södermalm. med två kliv är man vid maria torget och går man runt hörnet så ser man medborgarplatsen tornet. det är fint och vi har packat upp en massa kartonger och tänder ljus. hemtrevligt. sov länge idag, jag och moussi i samma rum, men hela familjen kom in och väckte mej, "det känns nästan som lisas födelsedag". vi åkte till heron city med röd linje mot norsborg och vi åt på donken och skrattade och hade roligt, shópping på IKEA, två röda handukar. mor och far körde hem oss och nu ska vi gå ut till tantolunden med elvis och sen ska vi mysa med god mat och film. tycker om min familj.

pratade med dej innan, du ska komma hit på måndag efter klockan 12.

borta bra men hemma bäst?

nu är jag hemma i stockholm, inge london, inge ludvika, inge västerås. bara jag i stockholm. helt själv är ja ju faktiskt inte, familjen har flyttat upp nu de gör i ordning lägenheten. spännande. moussi spelar dataspel och citerar napoleon dynamite var femte sekund, "Tina eat the food". systrarna plattar håret och kollar på how to lose a guy in ten days medans farfar kollar på skidåkning. allt är som vanligt.

pratade med en viss person imorse, känslor som vanligt all over, men nu har vi någon form av förhållande. du och jag. så som det ska vara. jag håller tummarna och ser verkligen fram emot att få träffa dej på måndag. du och jag. du och jag.

camden, london bridge, shepherds bush and bayswater

saaa manga olika stallen har vi nu hunnit bo pa har i huvudstaden. det har verkligen varit hur roligt som helst. ok ska beratta lite snabbt for datorn ar pa tidtimer. >)


fredag: pa kvallen var jag social som fan, kan ha berott pa att jag var for sjukt himla trott for att kunna sova. sa jag satte mej i koket och drack kaffe med varan nya tyska vanner. sen kom det dit en massa fransman ocksa sa da blev jag van med de ocksa, vi bestamde att vi skulle ut senare pa kvallen till en local pub och dricka pints. kul kul kul. vi drog igang festen med en brittisk tjej ( helen) s vodka och de franska killarna ( thomas och paul) popper. fest! claire tog oss till the good mixer och trots att klockan bara var ca halv nio sa var det anda smockat med folk. vi hade hur kul som helst. traffade en skitsnygg australienare som hette josh sa det var nice.. ; ) dock blev min jacka snodd men da vi gick hem till varat hostel fick jag lana joshs jacka. pretty. val hemma fortsatte popper festen och vi spelade disney kort och skrattade. en amerikansk tjej (nikiya) var verkligen en one man show, fran kansas. hur kul som helst. "smile and wave boys, smile and wave"

lordag: de tre vannerna pa sightseeing. trafalgar square, big ben, westminister abbey, london eye, piccadilly circus och oxford street. mycket motion. pa kvallen hade tva italienska killar flyttat in i varat rum sa vi spelade kort, forfestade med karatefylla och drack kopparbergs paroncider.. valdigt brittiskt.  haha. hamnade pa the good mixer forst dar vi spelade quarters. kim var samst sa han fick dricka mest. hehe. sen gick vi till the worlds end som ar en stor pub med rock musik. nar the final countdown spelades var kim och jag i extas. sen traffade jag en snygg italiensk kille, det gick till sa har... lisa ar ganska berusad, ser snygg kille. lisa gar fram till killen och sager "you look great" kille kollar pa lisa som ett fragetecken och far tillsist fram pa knagglig engelska, " I dont speak english". haha. tur att vi hade italienare med oss da, sa helt plotsligt var vi omringade av en hel hog snygga italienare som ville med och festa. koko och the good mixer hade redan stangt sa italienarna gick hem men vi kom till Oh bar! dar spelades det reagge sa vi dansade hela natten lang.

sondag: flyttade ifran camden och till london bridge. kim (bobo) hade migran men lisa och nikiya kutade omkring vid piccadilly circus. spenderade kvallen pa den locala puben vid london bridge, pratande om allt mellan amerikansk fotboll, bush och helt enkelt issues.

mandag: flytt igen. nu till shepherds bush. lee ringde och vackte mej pa morgonen och meddelade att han var pa vag till london. AAAAHHHH! vi satt och at pa kentucky fried chicken nar han ringer och sager att han ar vi shepherds bush station och att han kan se KFC skylten. panik igen. men vi kande igen varandra och han var valdigt fin och valdigt lee. han tog oss till en pub som lag oster om oxford circus och dar sprakade det en brasa och de drack guiness. pratade om allt mellan himmel och jord men lee var stressad och skulle aka pa nyarsfest. hyfsat paverkade klockan 18 ,beger sa jag och kim oss tillbaka till hostelet, jag halvdackad i sangen och kim pratande med en amerikan. yes nyar.  far tag pa john och moter han och yousef vid marbel arch. strosar gatan fram i jakt pa sprit och club. slutar med tva flaskor vin en smirnoff ice i en mork grand i soho. tog oss dock till trafalgar square vid 12 och efter en hel del uppvarmnings skrik sa fattade vi nastan nar det sa blev nytt ar. 2008! tillbaka till granden igen, john ville bli full och spy. helt galet och sen blev det gayklubb resten av kvallen. spannande, annorlunda men valdigt roligt.

tisdag: flytt igen till bayswater, rum med 20 personer. har varit vid abbey road och turistat och sen till towern och tower bridge i regn. det var mysigt och det luktade gott. efter en promenad som tog ganska lang tid var vi hungriga och trotta. vi at libanesiskt har i bayswater och resten av kvallen ska vi bara chilla runt.