piccadilly circus and camden town

nu ar jag och kim antligen i london. yey. det var en valdigt blasig fard hit med mycket turbulens, lite laskigt faktiskt men vi kom fram till slut. val framme i stansted sa visade det sig att taget inte skulle ga till liverpool street som planerat sa vi fick hoppa av vid Tottenham hale och aka extra buss till liverpool street. tog en taxi till piccadilly circus, ganska trotta eftersom klockan var ca 3 svensk tid och 2 brittisk. hostelet var mysigt men det lag redan tva personer och sov i varan sov sal sa vi gick ut och satte oss pa piccadilly circus och njot av varmen. det var faktiskt som en ganska kylig svensk sommar kvall, helt ok. sov bra, men lite kall sa idag har jag ont i halsen. kom ivag tidigt och hittade buss 88 mot camden, irrade omkring ett tag men nu har vi antligen hittat varat nya hostel, camden inn. valdigt tattigt i en kallare, men de vi bor med verkar najs, en australienare som ar snygg med mossa, men inte utan och hans tyska flickvan. kompismaterial?

kim och jag strosade omkring i omradet och kopte oss en karta, at en kombinerad frukost/ lunch pa subway och sen fortsatte vi runt stan, camden och bloomsdale. mycket fint. kim shoppade en tshirt och lisa salt och vinager chips. yummie. nu har vi atit kvallsmat och ska hem och softa, imann ska vi turista det blir roligt.


Harry potter fredag hos arjeplog-emelie.

Dagens humör: stressad.. överallt.
Dagens mående: Ont i huvudet. behöver mer energi.
Dagens borde: inte ätit kebaben i hötorget. mätt å onyttig.
Dagens frisyr: ganska flåtigt, så uppsatt i en svart tofs.
Dagens klädsel: cheap mondey jeans, gant tröja, diesel stövlar.
Dagens planer: harry potter kväll med bror hemma hos arjeplog-emelie.
Dagens materiella vill ha: fin fina väskan från indiska i svart siden med bling.
Dagens längtan: rödspätta filén med romsås. gott!
Dagens fundering: hur ska jag komma till ludvika imorgon?
Dagens beroende: julmust.
Dagens tråkigaste: seminariet klockan 08!
Dagens tidning: glamour januari
Dagens låt: Robyn - heartbeat

mycket har hunnits med idag, å mitt öga får ryck.. sussie säger att det är för att jag är stressad. jobbigt. fick gå upp sjukt tidigt idag 07 för seminariet började vid åtta. men när klockan var 09.45 så fick vi äntligen lov! yey.

träffade gustav i högdalen och vi åkte till hötorget för att äta kebab. mycket gott, som vanligt med franskt bröd. yummie. sen irrade vi runt och letade efter både det ena å det andra, gustav ville till en snowboardaffär som låg på vasagatan, men han trodde att den låg på sveavägen, därav all förvirring. hursomhelst.

nu är vi hemma och ska laga god mat. sen ska vi till emelie och kolla på harry potter till imorgon bitti.

du är guld, bror.

image175

idag skiner solen. den har strålat från en blå/rosa/röd himmel i flera dagar nu. det är otroligt vacker. igår så gjorde jag klart allt skolarbete så nu har jag näästan lov. gustav följde med upp till skolan och även fast det var tråkigt att plugga så visste man ändå att gustav å jag skulle göra en massa roligheter ända fram tills att vi somnar. igår, idag, imorgon.

efter att familjen åkte tillbaka till växjö så åkte vi hem till örby. vi åt pepparkakor och kollade på en massa film. napoleon dynamite, tristan and isolde och ronja rövardotter. vi handlade en familje pizza och åt så vi nästan sprack. vi gick på stan igår. åt kyckling i kungshallen och i bitande kyla traskade vi runt i stan. kollade på julskyltningen på NK och njöt av att vara i stockholm. vackert. idag ska vi baka pepparkakor och muffins, (eftersom jag å naturell inte orkade göra det i måndags pga stort intag av tacos.. ; ) vi ska också laga skinka,ris å sparris och sen ska vi ev gå på bio.

idag är det bara en vecka kvar till london med kim det ska bli roligt, men först ska ja till ludvika på söndag, å på måndag är det julafton.

sayuri

image174


igår som jag trodde skulle bli mest glad, visade sig bli en rikigt uppåner dag iaf. anna kom hit. vi åt tacos, vi pratade om jobbiga saker. "vill du att jag ska börja gråta?" sen fick jag reda på att gustav inte skulle med upp till sthlm å då blev jag ännu mer ledsen. så jag ringde till donken samarkand och talade vett till honom. nu har familjen varit här och vi ska åka å äta god mat. jag kollade på en geishas memoarer igår den är helt fantastisk.

nu ska jag å gustav leka hela veckan, det ska bli jätte kul.


flätor i håret och en glad dag



idag är jag glad. riktigt glad. trots att jag har tänkt jobbiga tankar så har jag inte blivit ledsen. jag blir då orolig och förväntar mej att snart slår allt ner som en bomb. det löser sig nog. för idag är jag glad. jag var dock inte så glad imorse. jag fick gå upp vid 7!!! fruktansvärt för föreläsningen började vid 8. usch usch usch. jag tänkte på dej det första jag gjorde när jag vaknade och du var det sista jag tänkte på innan jag somnade. jag tänkte på dej på bussen och sen började jag tänka på hur kallt det var ute.. brr.. tur att jag hade vinterjackan idag.

föreläsningen var väldigt intressant. och jag drack en varm choklad och åt en oståskinkmacka till frukost i föreläsningssalen. vi fick sluta tidigt, redan vid elva. maya tyckte jag var fin i håret då blir man glad. jag gillar att var fin i håret. igår träffade jag naturell, vi åt bakad potatis och lyssnade på fågeln roger på youtube. trevligt. då hade jag också flätat hår, hon blev så avis att jag fick fläta hennes hår också, väldigt medeltidaaktigt. fint.

jag åkte hem och blev för första gången på julhumör. på med julmusik (elvis presley) på högsta volym och fram med ingredienser till pepparkaksdeg. jag ringde och pratade med dej, du var inte så glad men det var ett trevligt samtal. vi tänker på varandra och jag saknar dej. vart ska allt leda, "fan va ni är komplicerade" säger simon. simon som förövrigt inte kan tacka NEJ till mitt underbara erbjudande.

jag och farfar gjorde pepparkaksdeg, gott. sen åkte vi till willys och handlade mat till ikväll, naturell kommer hit så det blir tacos. mycket gott. nu är jag ganska stressad, för jag vill hinna städa innan hon kommer hit, å det är om ca 30 minuter. oj oj oj. så nu måste jag gå.

tycker om er.

2007

idag är det tredje advent. jag är fortfarande ledsen och nere. alla dagar ser likadana ut och det känns meningslöst att leva. men jag vet inte vad det är jag saknar, eller jo jag vet, men jag kan inte få det och jag vill inte göra allt som skulle kunna krävas för att få det heller. ett nytt liv har jag här i stockholm, en ny start. det har varit både det värsta och det sämsta året någonsin.

januari: firade nyår tillsammans med andreas och hans vänner, spenderade kvällen med att inte kunna bestämma mej för var jag skulle var vilket resulterade i enormt skoskav pga höga röda skor i lack. tobias och charlotte åkte till london några dagar senare, vi promenerade hem till mej sen, du och jag. annars så jobbade jag mest i januari, vi festade en del hemma hos emelie och mcfest var ett faktum.

februari: sista månaden på donken, mycket mcfest hos emelie, även tonfiskpasta och film. underbart. andreas och jag förberedde oss för våran STORA resa med allt vad det innebar, vaccinering och packlistor. mysigt.

mars: Resan, en sån underbar tid. först till bangkok och sen koh samet, du å jag på äventyr på den thailändska landsbygden. vi åkte till kambodja, siem reap, phnom penh och sihanoukville, aldrig mer chiliräkor på stranden!

april: fortsatte våran underbara resa, vietnam och ho chi minh city. den bästa tiden i mitt liv. mycket shopping, mycket bara lisa och andreas tid. underbart. flyg till bangkok och nya äventyr med songkran. haha. nu i efterhand kan man skratta åt det. nästan. ner till koh tao och två underbara veckor med tobbe och charlotte.

maj: resans slut, vid phuket och phi phi öarna. snorkla med hajar och paddla kajak i maya bay. fin fin fint. hem till sverige inte så mycket brunare pga regnperiod den 8 maj. andreas och jag bestämmer oss för att göra slut. svårt och jobbigt.

juni: sommarjobba på mcdonalds. simon och lisa  på äventyr. malmö och vattenpipa. men allt var stelt mellan dej och mej, och ingenting var som det borde. humörsvägningar uppåner. emelie och jag var på bio. blades of glory. helt själva i salongen och bara grät av skratt. saknar det. midsommar blev inte som man tänkt sej men det funkade ändå.

juli: sommaren fortsatte. ångest och känslor överallt. hur kunde du göra så mot mej? gör man så mot en vän? det var donken fester, skvaller och panik. besök i natten av lina å sanna. vi tyckte du kunde behöva en halvnaken man på en plansch. tackar tackar. hade aldrig klarat mej utan dej bror. psykologisnack från bror och ljungberg. ljungberg vill sno receptet på räksås från pastabaren. tack ni är guld. road trip med blom, var lätt en av sommarens höjdpunkter.


augusti: och så var sommaren över, per gessle sjöng om juni juli augusti på evedal och vi badade bastu mitt i natten. vi träffades och jag drog mej undan, om jag inte gjort det då? hade allt varit annorlunda nu? jag vet inte, får väl aldrig veta, det känns som att du säger en sak men kanske menar nån annan, du kanske inte ens själv vet vad du menar? jag ringde dej och ville träffas, träffas innan vi båda skulle byta stad, byta liv. men du hade redan åkt. det kanske sa det mesta. den 27 augusti fyllde jag 20 år. jag firade med simon i stockholm. det var otroligt skönt att ha en vän med sig till skolstarten. du betyder bara mer och mer.


september: livet i början av skolan var lätt, nya vänner, nya vanor. det funkade bra mellan dej och mej och livet kändes roligt och enkelt. man märkte vilka av ens gamla vänner som betydde något, de som orkade höra av sig. bosätter mej i västerås. tack kim

oktober: plötsligt var allt så svårt. vi hade inte varandra längre och hade jag förstått det först nu? jag har aldrig känt mej så ensam i hela mitt liv. ingenting var lika roligt då man inte längre var omringad av folk som man visste betydde nått. man kan inte få samma liv på 2 månader som man hade på 8 år. tungt.

november: börjar se ljuset med allt. försöker. försöker. skolan går bra, bättre än för de flesta och jag tar en dag i taget. efter två växjö besök, varav ett för att undvika dej, känns lätt att vara hemma. du betyder nått för mej men inte på det sättet, simon mår inte bra. jag mår inte bra, men vi pratar och det känns lättare så. kim och dennis kommer till stockholm, vi promenerar och njuter av kall stockholm.

december: börjar med en helvetes vecka. först ner till lund, träffar dej och allt känns bra i bubblan. men bubblan är inte verklighet och livet bryter ner mej för varje dag som går. få som förstår. hemtenta och uppkörning varav allt går dåligt, pga mitt humör, pga mina känslor för dej. advent och lucia går förbi, alla dagar ser likadana ut och jag kan inte längre uppskatta min familjs närhet. jag har mina nya ovanor istället.vi tar alla sorg på olika sätt, varför är jag ens ledsen? "det var dags att det tog slut, man kan inte vara med nån 3,5 år och sen vara tillsammans hela livet, inte när man är 20" , jag borde kanske inte oroa mej, sluta tänka som simon säger, vara singel nu ett tag  och njuta utav det. men det känns tungt, alldeles för mycket tid att tänka på då man är ensam.


framtiden: om mindre än en vecka åker jag till ludvika för att träffa släkt, familj och vänner. det ska bli skönt att komma iväg, känns som jag flyr hela tiden ändå. hösten har varit mörk, och mitt humör har verkligen varit som vädret. kallare och mörkare, dystrare och grått. nyår med kim i london ska bli otroligt roligt. och sen är det nästan sommar?

the holiday

if you were a melody?

lördag och dåligt väder



igår gick jag upp vid klockan 9! usch usch, allt för att pallra sig till skolan och plugga. seminariet gick bra, men man var sjukt trött framåt 5.. kasst att börja sitt seminarie vid tre asså.. efter skolan åkte jag och sussie in till stan, hon var sugen på wraps från waynes. så vi begav oss mot kungsgatan. men wrapsen var slut så hon fick nöja sig med lasagne.. såg gott ut men smakade speciellt. själv tog jag en morotskaka och en chailatte.. mumsigt, varmt och juligt. precious. tunnelbana hem sen och inhandlade mej lite exotiska frukter som jag tänkte mumsa på till kvällen. jobbigt nog åt jag förmycket fiskbullar så jag orkade inte äta nån frukt sen..

badade bastu och fixade med mina naglar sen. kollade på friday night light, en film för alla som gillar amerikansk fotboll.. det gör ju inte direkt jag, men när man väl börjar titta så ville man ju se slutet också. jag var iaf sjukt trött sen och somnade direkt då filmen var slut.

idag vaknade jag av mig själv vid 11, skönt med sovmorgon. undra hur det gick för simon igår på hans lilla fika/lunch/brunch ska nog ringa honom om nån timma, fast han kanske är kvar hos L, om allt gick som det skulle vill säga..; ) jag har också skrivit klart mina kompensations uppgifter om ekonomisk förändring, skönt att  ha det gjort, nu ligger jag inte efter i skolan någonting. ska kanske till och med börja läsa nästa veckas uppgifter, om jag inte sätter mej ner i källaren förstås och börjar kolla på one tree hill..

ikväll hoppas jag på utgång, sussie skulle försöka fixa lite saker, bland annat en viss person som tydligen är precis "Lisakille" matrial.. dvs. som direkt utskickad från Gate one.. haha. nej men det vore roligt att träffa sussie lite mera, har inte blivit så mycket på sistone.  å snart åker hon ju till polen å jag till ludvika å england. annars har jag inga speciella planer, kanske baka lite muffins eller nått. undra om emelie är hemma å har lust å göra mej sällskap.

TGI friday

idag är det freeedag! yey. mårten och jag sitter i skolan och ska plugga men han sitter bara och kollar på fula DIF tatueringar på internet.. jag är mycket mer ambitiös! hehe.

det var en stressig morgon och nu ska jag sitta här till klockan 15 då börjar seminariet.. tråkigt, men sen är det helg och då ska jag inte plugga alls.. eller?

ikväll är det beatles kväll på stampen och jag vill åka dit, får dra med mej sussie å co. då kanske det blir vattenpipa hos cesar.. mm

lucia

torsdag och lucia. hmm men jag är ganska deppig idag, kan ha att göra med att jag var tvungen att dra hela historien 2 gånger för sussie å för emelie, allt kommer tillbaka och det känns ännu mer jobbigt. en dag i taget.

ska plugga lite nu, har varit i skolan och shoppat kompendium, har även hunnit med lite städning och tv. tonfiskpasta var gott till lunch och jag känner att jag har mycket överskottsenergi. är sugen på utgång. vi får se.


hur har du firat lucia?

onsdag med flicks

idag har jag å emma å emelie varit ute i skärholmen och handlat mat och julklappar. mycket trevligt å roligt. nu är det bonde söker fru på tv och jag sitter här på datorn och försöker få fram fotbollsbiljetter till england. arsenal vs west ham united vore ju inte helt fel. får ta och ringa min babe sen.. :P haha.

jag kanske också skulle skaffa mej en bonde, det ser mysigt ut att sitta å fiska sådär. fast jag skulle nog bli för rastlös. hmm förmodligen.. shit nu är det verkligen bara 2 veckor kvar tills jag å kim åker till london. jag ser fram emot det hur mycket som helst.

nu ska jag bege mej ner till källaren och kolla klart på säsong 10 friends. nu kanske jag äntligen kan skaffa mej ett liv.

turkiet 2008

så då har camilla bokat. känns tryggt..:P hon ringde mej igår, jag var sliten och jag höll på att bryta ihop flera gånger under samtalet.. jag ska ta mej till kastrup! transfern är på 3 timmar! men det löser vi, behöver ju inte orka förren 2 maj. ser fram emot de 5 sn..

ska till skärholmen nu med emelie, handla de sista klapparna (å de första me). sen får vi väl se vad som händer ikväll.. förmodligen plugga..:( men inget seminarie försen på fredag, sjukt skönt. inga speciella helgplaner sen. ganska skönt att bara ta det lugnt för en gångs skull..


strange

Över 30 så e du konstig


( ) Jag har dragit ut en eller flera tänder.

( ) Jag har brutit något.

( ) Jag har börjat blöda väldigt mycket.

(x) Ibland önskar jag att jag dog.

(x ) Jag är rädd för döden.

( ) Jag tror att det finns spöken & hus/gårdstomtar.

( ) Jag har sett ett spöke eller en hus/gårdstomte.

Totalt: 2

(x) Jag har ramlat av en stol.

(x) Jag har skrattat så att jag inte kunnat stå upp.

(x) Jag har gråtit väldigt mycket.

(x) Jag har rymt hemifrån.

( ) Mina föräldrar har slängt ut mig ur huset någon gång i mitt liv.

Totalt: 4


(x) Jag använder nån form av eyeliner/kajal.

(x) Jag använder mascara.

( ) Jag använder skarpa färger på mina läppar.

( ) Jag dricker inget annat än vatten.

( ) Jag är galen i godis.

( ) Jag är tuff.

(x) Jag är över 144 cm.

(x) Jag är över 155 cm

Totalt: 4

(x) Någon har sagt att jag är liten inom det senaste året.

( ) Någon har sagt att jag ser längre ut på bild.

(x) Jag är blondin

( ) Jag är brunett

( ) Jag lyssnar bara på punk.

( ) Jag har jätteljus hy.

( ) Jag blir lätt brun.

Totalt: 2


( ) Jag väger mindre än 50 kg.

( ) Jag har en eller flera piercingar.

(x) Jag har en eller flera tatueringar som inte går att tvätta bort.

( ) Jag har trampat i hundbajs när jag var barfota.

( ) Jag hatar choklad.

( ) Jag älskar godis.
Totalt: 1


(x) Jag har gråtit när jag tänkt på ett minne.

(x) Jag har skrattat när jag tänkt på ett minne.

(x) Jag är känslosam.

(x) Jag brukar känna mig som en idiot.

( ) Jag undrar varför jag föddes ibland.

( ) Jag tror att Eva och Adam var dom första människorna på jorden.

( ) Jag tror på gud.

Totalt: 4


(x) Jag har sett samma film 3 gånger i rad.

(x) Jag har lyssnat på samma låt 6 gånger i rad.

(x) Jag har dödat en spindel.

( ) Jag har försökt dränka massa myror.

( ) Jag har kissat på mig av skräck när en eller

flera insekter krypit på mina ben.

(x) Jag har skrikit av skräck när en eller flera insekter krypit på mina ben.
Totalt: 4

Summa: 19

jag är verkligen inte konstig.. är ni?


love actually

kollar på film samtidigt som jag sitter här och samtidigt som jag försöker skriva på den satans tentan om ekonomisk förändring. skjut mej.

imorgon åker jag hem till sthlm, ska plugga med emelie, behöver verkligen allt stöd, annars så fortsätter min helvetes vecka som planerat. usch å fy.

måndag

dagarna segar sig fram. mitt liv står still och det regnar i växjö. jag saknar dej och tänker på dej, vill inte prata om dej, jag vill komma på andra tankar. men det är svårt och folk frågar hur man mår, man ler och säger det är bara bra, hur är det med dej? ingen ser igenom fasaden, inte ens de som känner mej väl. de vet redan att jag mår dåligt.  hur dåligt, jag vågar inte ens erkänna det för mej själv.

imorgon ska jag träffa dej, vi ska övningsköra och bara ha lite trevlig duåjag tid. men man vet aldrig med dej, det kanske är det jag gillar med dej.


svart hål

så lätt var det att hoppa. så fanns man inte mer. allting blev svart och smärtan försvann...

tycker om dej så mycket att det gör ont.

varför ska det vara så svårt för? varför?

en alldeles egen bubbla, där bara du och jag kan vara, inget avstånd, ingen som bryr sig, inga problem eller frågor. varför kan det inte alltid vara så?

jag hade kommit så långt, kände mej så stark, varför var det tvunget att ändras för. " det känns som om vi gör slut igen" du kallade mej älskling, vi sa hur mycket vi betydde för varandra, men du vill inte satsa på oss ändå? vill jag det? du ville kanske bara ville vara vänner? att vi ska fortsätta så som vi gjort tills i förgår. men alla känslor kom tillbaka och jag vill bara komma in i den fina bubblan igen, " det kan inte bli som det var förrut" men kunde vi gjort det så om vi bara hade klarat av våran svacka? om vi hade stått emot, om vi hade flyttat tillsammans och levt lyckliga i alla våra dagar, hade det blivit så? eller...

du är så vacker, du är så fin, du luktar som bara du gör och du får mej att känna mej trygg och säker. kommer jag någonsin kunna släppa dej? tror inte jag vill det heller, men varje gång jag tänker på dej så slits mitt hjärta ut ur min kropp. det gör ont.

å helt plötsligt har alla saker någonting med dej att göra, kvantum, max, mitt gamla rum, busshållplatsen, växjösjön ja hela växjö påminner om dej och jag vill bara plocka upp de bitar av mitt hjärta som gått sönder och klistra ihop dem och tro att allt kommer bli bättre. vad är det egentligen jag vill? men det finns ingen mer som du, det finns ingen mer som oss, vi är vi och kommer alltid att förbli vi. du och jag.

du och ja. ingen kan se in i framtiden, men att vara din vän betyder mest för mej. å jag fortsätter tro och hoppas för det enda som kan rädda mej nu är ett mirakel. jag orkar inte vara kvar här. men jag måste, fortsätta försöka vara stark fasten mina tårar brinner. nu vore en bra tid för dej att rädda mej.

"jag önskar att vi kunde stanna tiden"

" vi får väl fortsätta så som vi gjort tidigare, prata i telefonen och vara vänner, jag vet att du tycker om mej jätte mycket och du vet att jag tycker om dej hurmycketsomhelst också, det kanske räcker för just nu, vad mer kan vi göra?"

du är det finaste jag vet, men allting är väldigt förvirrat, vad vill jag egentligen? stanna i en bubbla som inte existerar. nu går vi vidare, men du kommer alltid betyda nått för mej.