tomhet

det kändes bara tomt, sen hade jag förträngt det. fortsatte som vanligt utan en reflektion. det har ju varit så, så länge. men det känns ändå. det var som om jag intalat mig själv att det alltid var vi. inget kunde bryta det. du bodde i en annan stad, du fick nya vänner. men det skulle ändå alltid vara vi. jag trodde det. kanske gav du upp för länge sedan. varför? jag gav aldrig upp. jag ansåg inte att vi borde ha daglig kontakt och jag ringde alltid så fort något hade hänt, dåligt eller bra, du var den första jag ville dela det med, även fast du var långt bort. visade sig du var längre bort än jag hade trott.

kanske är det så här vi ska ha det. men varför gör det så ont. varför är det som att det slår knut i min mage då du skriver ord till någon annan än mig? varför vet jag inte längre hur ja ska bemöta dina kommentarer. jag hade kanske förväntat mig mer, kanske jag äntligen fått upp ögonen. kanske man inte ens kan blunda för något man aldrig trott vara möjligt. jag ska sluta jaga dej, du får komma till mej nu, om det är det du vill. efter allt vi gjort , kanske jag var dum som hade förväntat mig mer än såhär. ord jag känner att jag saknar eller förväntat kommer liksom aldrig. kommer de någonsin komma?

eclipse


min pussilago ivan eller great balls on fire

igår träffade jag ivan. min fav. vi gick till något nytt café-uteservering-restaurang grej inne i PUB. jag hade hela dagen längtat och sett fram emot att ligga i någon park och hälla i mig baginbox men efter att skolan var slut så var vädret i samma humör som mitt egna, regn och kallt. så vi fick sitta inne och dricka vin istället, inte fy skam det iof. det var mycket trevligt och vinet var gott och mustigt, ivan berättade om sina senaste eskapader och jag fyllde som vanligt i med spydiga kommentarer. but you know i love you


 ivan med våra goodie-bags. uppskattades. merci.

söstra mi





jag och söstra mi på promenad genom stan. allt tog så lång tid och vi gick typ flera mil så vi hann inte se alice i underlandet, aja men det kommer fler gånger. lillasyster packade sin lilla bag och hängde med ut till förorten sen, flempish for life :) vanliga kommentarer från unni : " det känns som om jag är i araby (stadsdel växjö)" och " det känns som om vi är utomlands"... :) vi hade det iaf jätte mysigt och på stan blev det en pestopasta och en pestopizza på va piano i gamla stan och unni köpte glittriga jeans och sen hemma åt vi först lite sushi och sen korv med bröd med nizar. vi spelade svearike tills vi somnade. underbart att ha dej här. love ya.


look what the cat dragged in...



 till liv, typ 99 kr på h&m. ett verkligen måste för henne. köp den nu.. :)


Lisa lagar: sushi

 


 Häromdagen så lagade jag och nizi sushi. det vart så himla gott och det var mycket enklare än vad jag hade trott så det var en positiv överraskning, yes. vi provade på att göra maki-rullar och det blev hur mycket som helst. aja, så här gjorde vi:

till fyra rullar: (en rulle räcker till en person).
koka upp vatten i en kastrull
lägg i sushi ris (eller grötris).
låt koka i typ 15-20 min.
under tiden kan ni fundera på fyllningen, vi använde oss av lax, gurka och avokado, men man kan typ ha i vad som helst, majonnäs, ägg, crabsticks - imagination.
låt riset kyla ner sig lite och blanda i vitvinsvinäger.
när riset är någorlunda kallt så lägg ut sjögräspappret på en bambumatta ( finns på typ ica).
blöt händerna så slipper du att riset klibbar fast.
bred ut riset på mattan men spara en bra bit på andra kanten så att du kan rulla ihop at.
lägg på fyllningen.
rulla i hop at, blöt ner sjögräskanten med vatten så fastnar den lättare på rullen.

gör likadant med alla sjögräspappren.

skär i skivor och ät tillsammans med kikkoman soja.


gay of the day


 gay of the day är IVAN!!! grattis, grattis.. :) ivan har med sina små söta sms gjort hela min dag, han är rolig, ställer alltid upp och är så unbelievably gorgeous... :) en solklar motivering till gay of the day. (btw, bilden är snottad från hans fb, merci)

grillning med grandpa

i förra veckan åkte jag och mon amour till örby för att grilla med farfar. det var så himla gott. kyckling i god marinad och klyftpotatis med tsatsiki. när vi skulle hem så rullade vi fram, som vanligt efter ett besök hos grandpa.




lejlajävel

nu är det officiellt, lejla the K(ay) har nu gått över to the darkside och borde kallas och döpas om till lejlajävel, som de flesta av mina stammis läsare förmidligen redan vet så var jävel-delen utav lejlas namn mer för mig under gymnasietiden. det hade flera skäl, jag ska inte gå in på dessa nu. anyhoo, lejlajävel är typ sämst i världen på att svara då man ringer, svara på sms eller ringa upp. och nu låter det som att jag egentligen borde döpa om mej till lisa the lejla stalker, men så extremt är det inte. :) så nu har jag nämnt det här så lejlajävel om du läser detta (i know you do) så tänk på att svara när man ringar. det var ju bara allt jag ville, skippa killen, skippa liv, skippa träning och ditt jobb, jag kan ge dej allt det där.

"åååå lejla kom ut ikväll, jag väntar vid hörnet vi 7eleven, LLLEEEEJJJJJJLLLAA"

sushi och ikea

äntligen är jag ledig. men det har varit en busy day med massor av saker att göra; tvätta, städa, ikea osv. jag och nizar åkte till ikea på förmiddagen, vi har äntligen hittat en plåt! så nu ska här bakas massor med bröd. vi har också varit och storhandlat på ica kvantum i kungen kurva, känns bra att handla lite billigare även om det är svårare att ta hem på bussen.. :) synd att vi inte har bil och körkort. haha. nu ska vi laga lite mat, det blir sushi, vi har aldrig gjort det förut så det ska bli spännande, jag återkommer med resultatet senare. ska vila lite för imorgon så är det jobb igen. ha en fin kväll.

quicker than death



jag dör lite i varje ögonblick.

en dröm ger åt tanken vingar

åååå, ännu en varm solskens dag och jag kommer bara sitta inne och sälja biljetter, eller sälja popcorn, man vet aldrig. nizar står i duschen och jag ska snart duka upp lite frukost. igår sprang jag en sväng på stan för att upphandla min h&m bonuslapp på 250 kronor. Det blev en svart långklänning i modellen som ni såg nedan och svarta leggings (boring men necessary). så jag har runt en hundring kvar som jag funderar på att antingen handla hallonfärgade tygskor eller ännu ett par leggings, kanske ett par strumpbyxor? ska fota mina inköp sen såklart. ;)

hoppas ni får en väldans fin lördag och njut av solen lite för min skull också.

xoxo

jag saknar dej








 ditt och mitt ben på djurgården. det känns så konstigt nu när du är i halmstad. vi har ju liksom alltid hängt ihop, du och jag. jag antar att man vänjer sig men helgerna då du kommer hem är mitt guld, vill aldrig att de ska ta slut. samtidigt ser jag hur glad du är, hur roligt du har det med nya vänner. du är värd det bästa lillebror, och när du kommer hem, då väntar jag på dej här, alltid.  

kerkennah



här hade jag velat sitta nu, grand hotell på kerkennah. jag är trött på snöblasket som pinar mina kinder. nu ska jag äta lite fiskbullar och sen ska jag kolla på bridget jones och kanske spela lite sims. var hade du velat vara nu?

wishlist april


wishlist april: blommig klänning, ellos 149, korallfärgad långklänning, ellos 199, lila-beige randig långklänning, h&m 99, svart jumpsuit, hm 99. visst är de precious?

You are too generous to trifle with me. If your feelings are still what they were last April, tell me so at once. My affections and wishes are unchanged, but one word from you will silence me on this subject for ever



bilden från här.

who wants to live forever




Freddie Mercury
5 september 1946 - 24 november 1991


who wants to live forever - queen

flower power

jag vill tatuera in ett peacetecken på min handled, ni vet så där snyggt som lady gaga har, haha, jag visste inte ens om att hon hade ett försen häromdagen. anyhoo, jag var ju "nästan" först om det iaf. sen har jag planer på en till liten tat, jag vill skriva "river flows in you" på arabiska runt min fotled.

hur skulle du vilja tatuera dig?

jag vill...

jag vill köpa en mops, jag vill åka till tunisien över sommaren, jag vill dricka jordgubbsmilkshake på strandvägen, jag vill krama min josie, jag vill att nizar ska komma hem så vi kan äta lite mat, jag vill duscha och färga håret, jag vill köpa träningskort, jag vill att ivan ska ge mej en gammal mp3, jag vill lyssna på harmonisk musik och meditera, jag vill klaga på den svenska migrationspolitiken, jag vill aldrig mer äta nudlar en hel dag, jag vill cykla till vidja, jag vill ha sleepoverparty med lejlaåliv, jag vill äta mjukglass med karamellströssel, jag vill lära mig arabiska, jag vill sjunga hey there delilah jätte högt, jag vill att nizar ska vara lite mer som mr darcy, jag vill äta sushi tills jag spyr, jag vill dricka caprice kir med herman, jag vill sova underbar himmel, jag vill gå på alice i underlandet, jag vill strosa runt på paris gator och äta baguett.

det är så mycket jag vill göra, så varför sitter jag här?

cosmopolitan i gamla stan









jag och gustav satt hemma på söder och åt mazarin och drack cola. vi kollade på the truman show, då slog det oss, vi kunde ju gå på bio istället, och ta med oss ivan. vi mötte ivan utanför skandia och vi köpte biljetter till shutter island (fantastiskt bra, se den!!!). vid klockan fem var den klar och jag hade inte ens orkat äta upp hela min popcorn. ivan hoppade av vid apoteket och gustav och jag fortsatte mot centralstationen för att möta mami som kom med tåget från arboga. tillsammans med unni och papi gick vi till gamla stan för att skåla in våren. tyvärr var vädret så kasst att vi fick skåla in våren inomhus, det kommer nog bli fler inskålningar. det luktade så gott grillat inne på ruby grill i gamla stan (där vi satt och skålade) så det var en svår frestelse att bege oss därifrån. hemma åt vi röding i ugn a la leffe och sen spelade vi retro. jag och team tounsi vann!

födelsedagsfest i kärrtorp och highlander på söder

igår tvättade jag, det gick inte så bra. tillslut gick det bra.
igår satt jag ca en timma på buss 172 för att ta mig till skarpnäck. det  var inte kul.
igår när jag kom fram till skarpnäck så regnade det, det förstördet min frisyr.
igår var jag på annas födelsedagsgrillning i kärrtorp. det var trevligt, men kallt.
igår när jag var i kärrtorp så träffade jag en massa jobbarkompisar, det var roligt.
igår i kärrtorp så skrattade jag väldigt mycket.
igår åkte jag hem till söder för att äta thaimat med lillebror och familj.
igår kollade vi på highlander - otroligt b film, se inte den!
igår åkte jag och mon amour hem till flempish, vi somnade klockan 2 typ.







grillad oxfilé och potatisgratäng samt lukt av regn

igår efter att jag och claudia gjort färdig våran bio analys på sergel så begav jag mej hem till söder. det var bara jag och august och moussie hemma och först trodde jag att jag skulle dö en slow and painful death of tristess. men august ville ha hjälp med sin final touch på NO-arbetet och jag som älskar att analysera meningar dök med glädje in i jobbet. sofia kom hem och vi drack te och sen gick jag och august ut med elvis en sväng runt tanto.

verkligen ett guldkorn.

vi satt och skrev på uppsatsen tills pappa och nizar kom hem, då marinerade jag oxfile och sen gick vi ner på gården för att grilla. det luktade hur gott som helst. mami kom hem och vi åt den goda maten och sen drack vi kaffe med lite mörk choklad. nizar och jag tog pendeln hem och eftersom det  hade regnat lite på kvällen så luktade det regn, hela vägen hem. mysigt.

stockholm, ma coeur














soleil, tussilago och snödroppar






igår hade jag och emilia en underbar dag på djurgården och omnejd. vi promenerade från söder genom gamla stan och upp strandvägen mot djurgården. vi lades oss och vilade lite i det snart gröna gräset och avnjöt även lite wienerbröd och iskall cola på bryggan vid djurgårdsbron. efter fyra timmar begav vi oss hemåt och när vi lämnat elvis blev det souvlaki i ett soldränkt medborgarplats. vi bestämde oss sedan för att se shutter island och sen begav vi oss hem. (bilderna är snottade från emilias blogg, foton som jag tog kommer kanske imorgon). Hoppas du får det trevligt i barcelona emilia!

commercial eurodance

morgonens pepp-låt, och en liten knuff eller response till livs morgonlåt.. :) soulsister är bra men var är all synth? hahaha.. :)



I used to feel blue
My hopes became true
How long have I searched for someone like You



special d - you

en jvla massa bönder!!!




igår var jag och das gäng på hockey, det var jag nizi, unni, morsan, farfar, papi och per perra engström. tyvärr vann aik och de stormade planen efteråt, de skrek könsord och om bönder och bingolotter. unni och jag spenderade mesta delen av tiden till att störa oss på kommentarer om åsanisse och unni hamnade i smärre chock efter en killes utbrott efter aiks mål i slutet av tredje. ja det var scary. aldrig mera hovet säger vi bara.

lisa lagar: lövbiff med sting

igår lagade jag mat, inget konstigt med det egentligen. men eftersom jag är en sån ouuutruuuligt söt och snäll människa så tänkte jag lägga ut receptet till er mina fina bloggläsare (alla 12).. :) fattas bara att det blir typ dagens plut-bild och lisa hissar och dissar snart också.. :P haha kanske det kanske. jag är ju trots allt typ mitt våningsplans mest kända bloggerska. its a burden. :) moahahaha. trött och tråkig, anyhoo.. receptet.

Lövbiff med sting
400 gr (eller ta så mycket man vill) lövbiff
smör - efter behag
1 msk curry
lite salt, lite peppar
1 msk soja
1/2 tsk sambal oelek (jag tar typ en hel eftersom nizi gillar det starkt!)
2 vitlöksklyftor - pressa!
2 dl vispgrädde - ovispad
såndär buljongsås typ biff, ta lite grann
1 dl vatten

1. stek lövbiffen i smöret. tillsätt curryn efter ett litet tag.
2. salta och peppra lite.
3. häll i sojan och sambal oeleken, pressa i vitlök.
4. häll i vispgrädden och de andra vätskorna (vatten och buljong/fonden.)
5. låt puttra på svag värme. mojs, mojs.
6. varför inte servera med ris? och kanske lite morötter?
7. ät och njut!

så det var väl himla enkelt, det är exeptionellt gott och riktig mun-pleasure. så good luck to y'all.
vad har ni för favvo recept? dela med er, jag behöver utvecklas.

Grattis pappa!






världens bästa pappa fyller år! ikväll ska vi hem till söder och fira.

the kings curve och frickin' fruktsallad

idag ska jag till ikea, det är behövligt, jag har papper som ligger i drivor överallt, jag behöver FÖRVARINGsmöjlígheter. jag hoppas att unnicus dummicus kan komma med mej ut till ikea land. men hon är förmodligen lat och rädd för att ta tuben till förorten. iof skulle man kunna gå en sväng på bio kanske å  se aliceinthefuckinwonderland. jag känner mej lite cranky idag. wonder why. kanske för att ni kommenterar så mycket å  så fiiiiint.. :P anyho. igår färgade jag håret, slö som jag var (läs fattig) så pallade jag bara köpa en burk färg (röd) och det räckte ju.... inte... typ... så nu är halva håret typ orangerött (mes) och sen är resten typ gulorange. jag ser ut som en fickin' fruktsallad i håret. jag hade tänkt lägga ut fabulous före och och efter bilder, kanske då jag plutar lite extra med läpparna och spänner ut mina boobs (dubbelhakor) i min fina ljusrosa plyschdräkt. äääh forgetaboutit.

nu kanske det är dags att gå å vara spydig någonannanstans. hoppas herman svarar då jag ringer.. moahaha

i know you love me
xoxo

påskday





ivanhoe needs a high-five

jag och ivan står och hänger utanför utgången till hötorgets tunnelbana. vi har precis varit på bio och kommer från stureplanshållet. två killar går förbi.

ivan: mm hmm mmm... he is fiiiiiiiine.
lisa (sätter i halsen): hm ok, jag känner han. hahaha
ivan: vavavavva? hahaa
lisa: han jobbar med mej på sergel. han är straight och har flickvän.
ivan: damn, all the good ones are straight och har flickvän.
lisa: hahahahhaa

ivan needs a high-five. men snart är det sommar och då får vi se vem som kryper ur sitt skal (ide) och blir en vacker butterfly.

ost och vindruvekväll med mon amour

nu sitter jag och mon amour och myser och äter lite ost och kex. har kommit hem efter en ansträngande kväll på jobbet och snart ska jag sova. imorgon väntar jobbet igen. sov gott sötnosar.


tjejtajm

 "girls they wanna have fun ååååå göls they wanna have faaaan" fint - nu ska jag och ivan ha riktigt precious qualitytajm.. :) vi ska på bio och sen ska vi hem och laga lite god mat och sjunga för glatta livet.. det kommer blir precious.

love ya

easter feaster 2009 edition

idag är det påskafton. jag och nizar vaknade upp i  ett tyst och tomt högbergsgatan. vi insåg försent igår att pendeln var inställd på söndag och efter vår nattbio på rigoletto så fick vi allt ta tuben hem till söder istället. vi var och såg valhalla rising, den var brutal, på alla sätt å vis, verkligen inte som man hade tänkt sig någonstans och nytänkande var den to say the least... :) se den om du är sugen på nått annorlunda, men jag skulle inte rekommendera den till de som inte är bekväma med att se mads mikkelsen slita ut inälvor ut folk, med bara händerna. anyhoo..

jag var hungrig och hur trött som helst då filmen var klar så där vid ettsnåret. så när vi anlänt till medborgarplatsen som var proppad med fulla människor och poliser med bussar så bestämde vi oss för att ta en giro och en calamares med pita innan vi under månens sken styrde stegen mot högis..

somnade som en stock.

nu har vi hunnit med den nya traditionen påsk-badet och vi har lagat äggröra som har avnjutits ute på balkongen i strålande solsken. lite earl grey och mellanmjölk. nu ska vi antagligen gå en lång och skön promenad i vackra soliga stockholm. hoppas ni alla får en fin påsk.