himlen är oskyldigt blå


himlen är oskyldigt blå

äntligen hemma

hela dagen har gått till att tapetsera och måla, ska så fort jag orkar hitta min usb-sladd ladda upp lite fina före/efter bilder från lägenheten. resultatet blir jättefint, känns så roligt när man har haft en bild i huvudet om hur man vill ha det och sen se det bli verklighet. imorgon blir det ikea och sängshoppande, ska även tapetsera klart den sista väggen också. snart är vi äntligen hemma. enfin.

i början av december åker jag och nizar till ludvika


jag och sofia i ludvika, long time ago. nu blir det morfars födelsedagskalas, ser verkligen fram emot att få komma iväg en helg och visa nizar mina rötter. nu var det ju ca ett år sedan som jag var i ludvika senast och cirka 1,5 år sedan växjö. stockholm har verkligen blivit mitt hem.

I tapet tagen

nu har jag och nisi bestämt vilka tapeter vi ska ha i lägenheten, och imorgon när alla räkningar är betalda beger vi oss och tapetserar. sen blir det nog new moon på kvällen men ivan och gustav. mysigt.




hall, vardagsrum och sovrum.

halsont, lägenhet och ångest/stress

vilken underbar dag jag har haft idag. nej inte alls. jag är sur grinig och allmänt fed up på livet. i allmänhet. nizar vaknar och skäller ut mej för att ha sänkt värmen på elementet vilket han menar har bidragit till att han nu har jätte ont i halsen och typ inte vill röra sig från sängen.

 men otur för honom så var vi tvungna att bege oss till luma och hammarby sjöstad för att hämta nycklarna till nya lägenheten. sen tog vi tvärbanan till årstaberg bara för att få uppleva elfel och en omväg till söder. sen kom vi då äntligen fram till flemingsberg. hittade typ inte ens upp till plan 14 då det visade sig att det endast var mitten hissen som gick ända upp. bra flyt. hmmpf.

lägenheten var skabbish. mycket tråkigt, en massa hål i väggen överallt och en crappy planlösning, har redan pratat med husvärden för att han ska fixa det. så det kanske blir inflytt nästa vecka eller kanske efter jul. i dont know. jag är trött och sliten, och måste måla om väggarna.

jag har ingen ekonomi eller tid till att göra det heller. issues. nu ligger mon amour och sover, men han gnäller stup i kvarten om hur synd det är om honom för att han är sjuk och gustav spelar wow och jag har tråkigt men kan inte slappna av för jag är alldeles för stressad av ekonomiska, lägenhetiska och skoliska issues.


bra med positiva inlägg lite då och då.

new moon


igår klockan 13 var det förhandsvisning av new moon på rigoletto. jag och sandra var lyriska och förväntansfulla. biosalongen blev mörk och filmen tog sin början, en guldig måne mot en kolsvart bakgrund. filmen var magisk och fantastisk, mycket bättre än twilight, även fast man inte får lika mycket rob. som sagt så var den fantastiskt bra, det blir nog att se den en eller två eller kanske tre gånger till på bio. love.

snart är det första advent



allt från plantagen.se


mon amour




tillsammans med lillebror så går vi till lekparken




örby

djurgårdspromenad







emilia på besök


yey. emilia kom till stan, vi lunchade på mcdonalds (såklart) och sen tog vi en kopp te hemma hos mami och papi på söder. mysigt. kom tillbaka!

sista chansen: gröna lund


gustav och august posar.

gustav och moussi som väntar på att mami och papi ska åka klart vilda musen och august som är lycklig för att han vunnit en boll.

papi vann en handske som var rolig att slå i huvudet på folk, och jag och gustav äter gott på mexican corner.

jag och august med bollen.

roligt med sura remmar.

stockholm halvmaraton


papi vid målgång, på väg hem genom gamla stan.

konkurrens till hoppande turism


djurgården

I'm your biggest fan, I'll follow you until you love me, paparazzi





minnen från sommaren: lunch på medborgarplatsen med mami och papi, mormor och morfar


minnen från sommaren: cykelutflykt och thaibåt




minnen från sommaren: glass och minigolf


minnen från sommaren: på en sten i en skog vid en sjö



minnen från sommaren: värmdö



minnen från sommaren: lunch på strömma



papi i fin hatt, mina rökta räkor, mami med nån potatisgrej och lillebror med hamburgare och pommes. undebart gott. väldans mysigt på sommaren.

magical moment: "för jag är den som är mest mogen"

dålig uppdatering, förlåt.

när jag jobbade på bion häromdagen hände det något magiskt. fredde "lillsnorre" granberg stod i min kassa, min av alla nio öppna. jag blev helt till mej och tvungen att quota en massa hem till midgård citat i mitt huvud. han var väldigt charmig och gav mig sin autograf. efteråt hade jag svårt att fokusera och svamlade mej igenom beställningar i en kvart. det var verkligen ett magiskt möta, tänk att jag kunde bli så starstruck. anyhoo, så kommer jag hem och är tvungen att ringa till alla medlemmar i min familj för att flasha lite med att jag har lillsnorres autograf hängande på väggen. ludvig: skrek du lillsnorre till honom?" jag: nej ludvig, det kanske hade misstolkats på biografen de kanske inte är många som är hysteriska hem till midgårdsfans! sofia: vad skrek du da? lisa: jag skrek ingenting, hur hysterisk tror du jag är" gränsfall. resten av dagen var i ett rosa skimmer och jag gottade mig åt att mitt huvud hade på nytt fyllts med underbara hem till midgård citat, lillsnorre: allt ska gå genom mej, för jag är den som är mest mogen!"