hasslema

nu ar vi tillbaka i sfax,stokig stad med massa bilar och buller. kerkennah ar mycket lugnare och finare. vi har haft lite problem med nagra brakstakar pa kerkennah, tydligen tror folk att nizar har blivit rik i europa eftersom han har en svensk flickvan, oj sa fel alla har, haha. hursomhelst sa ar vi i sfax idag for att fa stopp pa alla problemen, hoppas det loser sig nu iaf.

pa torsdag aker vi till sousse for att prata med svenska ambassaden for inforskaffandet av visum. tydligen kommer felet i nizars pass ta langre tid att losa an vi trott vilket innebar att mina 3 manader inte racker till for att fixa med inbjudan. typisk tunisisk organisation, den fungerar inte helt enkelt. vi haller pa a funderar lite pa olika losningar sa forhoppningsvis kommer jag upp till stockholm en vecka i maj for unnicus dummicus student; men vi far se, gustav da aker du med mej ner va? vi far prata om det sen, ring mig....

det har faktiskt regnat nu i tva dagar och haromdagen blev jag jagad av en jatte insekt som sag ut som en kackerlacka. very creepy. tydligen kommer dessa jatte monster fram da det regnar. sa nu ber vi for solsken. idag ska vi inhandla solskyddsfaktor eftersom vi imorgon ska ut till sjoss for att fiska, eller ja nizi och hans van ska fiska och jag ska steka, dvs jobba stenhart pa min branna.

sanna, vad roligt med europaprogrammet, vilken inrikting ska du lasa? det var ju det programmet som jag laste, blir ju perfa da du kan fa alla mina bocker till ett billigt pris... hehe..
liv, vad roligt att ni funderar pa att aka hit, klart att ni bor hos oss. gratis ar bast, det finns billiga flyg hit med ving da man bara bokar flygstol. super harligt.
lejla, precious blir ett jatte bra namn, eller kanske behave....hehehe ; )

tack igen for alla fina kommentarer ni varmer verkligen. jag saknar er alla jatte mycket. fler bilder kommer forhoppningsvis snart.

basslema

monastir me




blackfiskagg och palmhjarta

hejsan tack sa himla mycket for alla fina kommentarer. jag blev nastan tarogd for att sa manga tanker pa oss och saknar oss. jag ska verkligen forsoka fa upp lite bilder men det tog ca 2 timmar for oss att starta internet, ingen aning om hur jag ska kunna soka natt program pa universitetet; de senaste dagarna har varit stressfria, vi gor inte sa mycket, grillar fisk, roker vattenpipa och haromdagen sa solade jag och blev lite rod.

alla katter har ar tydligen vilda men nizar forsokte fanga in en fin svart katt som vi skulle dopa till bagheera. nej ja ska inte dopa lammet till percy det namnet sparar jag till min mops. ni far ge mig namn forslag till lammet for an sa lange vet jag inte.

jag har atit blackfisk agg, det var inte lika gummigt som vanlig blackfisk och tydligen ar det lite mer exklusivare an vanlig blackfisk. nar nizars kompisar kommer over tar de med sig lite snacks, ganska normalt tycker ni kanske, men det ar inte vilket snack som helst utan palmhjartan och palmbark. jag fragar efter chips och alla ser ut som fragetecken, jag kopte natt som jag trodde var chips haromdagen men det visade sig vara natt creepy majsgrej. annorlunda.

jag ska baka pannkaka till nizi och aymen ar helt fascinerade over mina ljudeffekterer till sprutgradde. jag gillar verkligen detta. vi ska snart aka till sousse for att prata med svenska ambassaden om nizars inbjudan, nar vi har varit dar da vet vi nar vi kan komma tillbaka.

p.s nar nizar ska forklara att gustav kommer ner hit sa borjar han sjunga AAAAAAAAAA KRISTINA GULDET BLEV TILL SAND........... jag typ skrattar sa jag dor varenda gang. vi saknar er allihopa valdigt mycket.

basslema

bienvenue en tunisia

antligen framme i varmen, att tydliggora redan fran borjan, jag hatar arabiska tangentbord.... :)
vi kom fram for en vecka sedan, men poliserna och tullen tog nizi redan vid flygplatsen, men aimen, nizars bror var dar och motte mig, vi tog en taxi till monastir som ar helt otroligt vackert, dar tog vi in pa ett hotell liknande komplex, vart rum var valdigt fint med milsvid utsikt over medelhavet. aimen och jag gjorde inte sa mycket de dagar som nizar var med polisen, vi promenerade, disskuterade, drack en massa kaffe och sov.

efter ett antal dagar borjade jag bli frustrerad eftersom vi inte hade hort natt fran nizar an sa vi gick till polishuset, dar sa de att han skulle fa komma ut pa fredagen klockan 6, da blev vi lite gladare, pa fredagen sa de att han skulle fa komma ut pa lordagen sa da bestamde vi oss for att ta oss ner till sfax, polisen skulle ocksa aka med nizar dit, det var en ganska pafrestande resa med doda kor och hysteriska tunisier.

pa lordagen traffar vi antligen nizar och tillsammans med hans kusin ater vi middag med familjen, om du ska ner till tunisien tank pa att inte dippa din baguette i couscousen..... tydligen gor jag alla etikettvanor helt fel, men det gor inget.

nu har vi traffat hans familj och de ar jatte snalla och mysiga, de har en hast som ar elak och en massa far som ar radda. allt som jag tycker ar konstigt ar tydligen normalt... man far vanja sig helt enkelt.

jag har tagit en massa foton, men internet ar sa segt har, hoppas jag hittar en bra dator snart. jag och nizar har ett litet vitt stenhus for oss sjalva med platt tv men ingen dator eller internet. man ser havet fran huset och jag ska snart fa en lammunge av nizars mamma, sa att jag har lite sallskap da nizar fiskar blackfisk.

jag skulle verkligen uppskatta om nagon skulle vilja skicka ner lite tacokrydda hit, for jag har redan taco cravings.

ta hand om er alihopa vi hors snart!

basslema

hej då i örby med vänner


fin fina somaya, lee och solange på besök.

solange och nizar och påfyllning.

lee och somaya.

solange i peace-linne från h&m.

fin besök från ystad, niklas och emilia på kort visit.

en väldigt mysig kväll. tack för trevligt sällskap.

clean me



ja det är den pinsamma sanningen, men som i de två bilderna överst så såg det ut på lördag förmiddag. eftersom jag ska gå igenom alla mina kartonger under trappan så var detta kaos nödvändigt för att se vad det är man ska spara, slänga, ta med till tunisien m.m efter att jag och nizar hade städat så kändes det lite mysigare faktiskt, nu kan gästerna få komma.


mousserande vin, ben&jerrys samt laxmiddag med makrill




mousserande vin från nizars födelsedag, kvällen avslutades med bastu. ben & jerrys, våran favoritsmak, new york super fudge chunk.. precious. fisk-meal hemma hos farfar, med gravad lax, kokt potatis och rökt makrill med dill. åå ljuva sommar. men nu ser det ut så här utanför fönstret, allt är vitt. sista bilden på lillebror som äter frukost.

nizars födelsedag



så såg det ut då jag och gustav väckte nizar på morgonen den 18 februari. nu är älskligen 22 år.

mitt solsken och en räkmacka

för x antal veckor sedan så var jag och lunchade med supersöta emilia på stan, eftersom min usb sladd försvann (magiskt) så kommer bilderna nu.

 


låt den rätte komma in

nu sitter jag i videobutiken, jag ska hyra med mej låt den rätte komma in, åså ska ja tvinga mon amour att kolla på den med mej ikväll, för den verkar visst lite läskig. hoppas på att den är bra iaf. solen skiner ute och jag kollar på klockan och påminns om att jag nu har bara 3 timmar kvar till vaccinationen, hoppas att jag slipper.

awesome asos


2 super fina vår jackor från asos.com. vill ha med mej båda till tunisien, men det lutar åt den första från vänster.


six days to go

ja nu är det bara sex dagar kvar tills jag och kärleken flyr sverige för värme och familj i tunisien. det ska bli otroligt roligt och spännande, just nu håller jag dock på att gå under av alla måsten innan resan. personbevis, migrationspapper och vaccination är sånt som jag nästan är klar med, sen har vi ju tvättning, städning och sortering av allt jag har i källaren, det är ju en veckas arbete bara där. imorgon är min sista dag på jobbet, känns skönt att sluta på fredag, det ger mig lite mer tid över till allt annat arbete. imorgon är vi bjudna till kingstown, skanstull. kom förbi vettja.


bild lånad från globevision.com, från ön där jag och nizar bosätter oss, kerkennah.

everlasting love



open your eyes, then you realise, here i stand with my everlasting love.
love affair - everlasting love
ett glädjepiller i snöslask.

flashback 2 mars 2008

jag tycker det är hysteriskt kul att läsa mina gamla blogg inlägg, speciellt om det liksom är, hmm jag undrar vad jag gjorde för exakt ett år sedan. om man inte orkar gå tillbaka i arkivet så kommer här en special edition. flashback.

dålig uppdatering på senaste jag vet. sorry. nu blir det ändring på det. ;) hursomhelst så idag är det söndag. veckan som varit har varit kaos typ. känslomässigt i måndags pga ni vet vem, sen jobbet som jag fick. JAAA! GRÖNA LUND 2008 here i come. så då bidde det inget turkiet med babesen,, tråkigt men vi får hitta på nått annat spännande att göra som innehåller de fem s en.. ;) hehe. inga problem. fuck the world-tour of 2008 blir nog av ändå. hoppas det iaf. sen blev det skola, en massa och i torsdags begav jag mej till kära västerås.

världens värsta torsdag som mest innehöll EN french hot dog, dålig busskommunikation i västerås och ingen mottagning. var är civilisationen? slutsats: jag hatar västerås. kallt var det också. usch. framme hos kim vid 20.30 typ. gick hem till dennis och slappade och sen sömn, tack gode gud.

fredag och sovmorgon. kim kom hem och väckte mej vid 10. jobbigt. vi drog ner på stan och jag köpte en väldigt fin blå skjorta med ljusrosa rosor på, precious och för 198 kroner på hm var det lätt värt det. katjing. vi kom hem tryckte i oss pizza och halvsov till fantomen på operan. "sing once again with me, our strange duett, i am the mask  you wear, its me they hear."

utgång, högaklackar, svarta leggings, gråturkos klänning från indiska. håret plattat och nya hm jackan. buss och vodka. nice. vi hamnade på konrad. började med rnb golvet, mintu och cosmopolitans. en sån himla massa sociala människor var det ute, å typ alla från hallsta (?) , " va fan ligger det" "vart är du ifrån da?" "stockholm" "ahaaaaaaa" . dansade med två killar, den ene var stor som ett hus och älskade att bugga på schlager golvet, den andre en blond "totally clueless" kille som var reklam kille i japan. haha. västerås kan verkligen bjuda på variationer. kim efter allt för mycket alkohol smet ofta iväg och skulle fixa vatten. han lämnade mej vid ett bord fullt med främlingar och helt plötsligt får en brud ångest panik attacker och kan typ inte andas !! jag hade verkligen ingen aning om vad man skulle göra men några killar fick typ hjälpa henne. jag typ "eeehm hmm jag måste nog gå nu och eeehm hmm leta upp min vän." hon bara slet tag i min arm och drog ner mej vid bordet. jag liksom " eeehm, krya på dej." irrade omkring på konrad helt lost men sen fann jag kim och det blev shakira och brick and lace på hiphop golvet. sweet. sista dansen kom och kim dansade med en paradisask.. haha. vi kom ut och kim berättade att han skulle på efterfest. jag och min nyfunne vän niklas hängde på. hamnade hos en 89a med platina färgat hår, frankenstein tatoos och piercing. hon var ett stort fan av Moore och playboy vilket tydligt visade sig i hennes lägenhet. det slutade med att jag och stockholmsbruden anna sjöng britney spears och platina tjejen låg inne på toa golvet och spydde. not very nice. så jag å kim drog hem. sov typ 4.

lördag klockan 07.30. dennis ringer, "jag kommer och hämtar er om en halvtimma, är ni klara?" mm visst. fy satan vad seg jag var. luktade alkohol och rök. in i duschen. jag och kim och dennis tog dennis röda byggbil och begav oss till smedjebacken och fotbollscup. för män. en del riktigt snygga. heaven. "man kanske skulle ta och flytta till grängesberg" oh lallaa. då dennis lag blivit utslagna i finalen drog vi till stan (läs ludvika) och skinkrulle! skulle inte blom banga på. hehe. dennis kände sig metrosexuell så vi kollade på melodifestivalen och sen stack vi hem til dag och käkade baconchippe och spelade guitar hero. sov i bilen sen.

så ikväll kommer mina småsyskon hem. vi ska äta kyckling med röd curry och jag ska kolla på disney film. livet kunde vara värre.

från sälen till mora


idag åker morsan vasaloppet, jag antar att det blev ett impulsbeslut i fredags men vad gör det när man har en sån kämparglöd som morsan. jag sitter nu på jobbet och ser hon tar sig fram i spåret. just nu ligger hon på 986 plats, inte illa. vid klockan 17 kommer jocke hit och tar över så då ska ja bege mig hemmåt, imorgon är jag ledig men måste ändå bege mig till jobbet för att få min lön, ska be farfar skjussa mig så får han och nizar vara mitt mentala stöd. ni vet vad det är som måste göras. annars i veckan är det inte så mycket planerat, jag sov typ ingenting i natt så lite sömn vore precious. nej, nu kommer det en kund som ska lämna in lite film, fy vad folk kollar på film på lördagar.. :) ioförsig gjorde jag och mon amour det också, felon hette den och handlade om övervåld i amerikanska fängelser, inte direkt en romatisk komedi.

xoxo