sex and the city 2, eurovision och djurgården

jag har haft en så underbar helg.. :) på fredagen efter skolarbetet var klart så åkte jag in till stan för att jobba lite. världens slappaste pass mellan 17 och 22... vi tio kom john och mötte mej och tillsammans strosade vi runt i staden innan vi begav oss mot centralstationen. josie kom med bussen klockna 23 och vi var hungriga och mitt huvud värkte. john bjöd på flottig mat på donken vilket var precis det jag behövde. :) och sen kutade vi förbi apoteket och inhandlade alvedon som avnjöts på öppen drottninggata.. :) bion började klockan 00. och slutade inte försen vid 02.30. vadå trött sen? efter en taxi hem somnade vi i flempish direkt.

lördagen skulle avnjutas så vi var uppe med tuppen. vi gick och handlade lite frukost och sen åkte vi in till stan. vi trotsade regn och kalla vindar, nu skulle det banne mej vara sommar med fina jeansshorts och jesussandaler! josie shoppade lite smått och gått och vi mötte upp john för en liten tur. Efter fin promenad åkte vi hem till söder och där fanns det mycket släkt. :) mormor och morfar var på besök och vi grillade och spelade wii, vi tippade även lite på eurovision och rätt bidrag vann! gillade ni tyska lena?

igår sken solen in genom fönstret så vi lagade till en mega frukost med lax och räkor! och sen åkte vi tillsammans med lillebror ut till djurgården för att bli lite bruna. vi strosade strandvägen ner och tog en glass i berzeliusparken. efter att ha följt både gustav och josefine till stationen och sagt hej då åkte jag hem till min kärlek i flemingsberg och avnjöt en melon på en filt i solen.

bilder kommer sen!


lena - satellite

josie and the pussycats



godmorgon sleeping beauties.. :) nu ska jag sura ner en blodgrape för att piggna till lite sen blir det skolan klockan 12 och sen ska jag direkt iväg till jobbet.. men det ser jag fram emot, för det är mitt första pass i foaje utan utbildning så det ska bli spännande..  klockan 23 ikväll får jag finbesök från växjö... älskade precïous josie kommer då hit. vi ska ha en så rolig helg, det kanske blir lite nattbio, kanske blir lite skärgård osv osv. aja hursomhelst en riktig kanon helg. vad ska ni göra i helgen? löööv

so damn beautiful








thank you akon.. så himla mycket posis, men nu kommer claudia bli glad då jag gjorde det i gaybloggah-style. ;) åså vill jag poängtera att jag jag inte har photoshop, så jaaa.. jag är så här snygg naturligt.. ;) vad kan jag säga bästa sminktips; använd inte smink!
nååååå vad tycker ni om håret dah? fint va.. ;)

xoxo

and then you shall cut down the tallest tree in the forrest with a... HERRING!



don't you just love the knights who says NI?

överraskning

jag har inte orkat fota mitt superduper vackra hår än, men det kommer.. frukta inte mina kära vänner.. :) haha. nu ska jag tvätta men först ska jag avslöja att jag har gjort iordning en liten present till mina kära föräldrar. nu blir de allt nyfikna när det läser detta.. hehee.. men jag säger inte vad det är för det är en hemlis.. kanske nästa vecka. vi får se..  älskar er.

önska mej lycka till med tvätten det är typ 800 kilo.. :P jajamensan, varför tvätta en gång i veckan när man kan tvätta en gång om året??? moahhahaa..

btw, ska ni kolla på sem.2 ikväll? heja anna!





anna bergendahl - this is my life

hår

jag har klippt av ca en decimeter från mitt hår och klippt det i en helt ny frisyr åså har jag färgat det också!!!!!!! nyfiken? bilder dyker upp lite senare när jag kommer hem från skolan. här får ni några ev smygprov... :)




spännande va.. :) liv jag vet att du typ dööör lite av nyfikenhet din lilla hår besatta... :) love ya

veckans babe: claudia celorrio



min alldeles egna cubanska pingla... :) som piggar upp mej i skolan och som ger mej en massa mat så jag håller energin uppe. kvinnan är som en bal på slottet, alldeles alldeles underbar. kommer sakna dej en massor nu när vi studerar åt olika håll. men frukta icke, jag kommer allt å snyltar tonfiskpasta hos dej i höst också. kärlek.

Lisa listar: överskattade filmer

sååå äntligen dags för en liten lista och den här gången ska jag lista världens (eller ja det blir ju lite hollywoodiserat men aåå skit samma orka peta i detaljer!!!!) mest ÖVERSKATTADE filmer! Filmer jag inte fattar hypen med, är de ens särskilt bra, ja ok ibland men inte så där wow som man hade förväntat sig, man bah liksom: jahapp var det inte mer?, å typ varför är denna så himla poppis, är det kejsarens nya kläder eller vadå? hmm.. iaf.
Här är min topp fem med den mest överskattade på plats nummer ett...

1. The notebook
2. Coyote ugly
3. Matrix
4. Gregorys girl
5. Little miss sunshine

Bubblare: Valhalla rising, white chicks och kanske även apocalyto hmm.. mjo.. vilken film tycker du är mest överskattad?



 och jaaa jag vet att typ liv och lejla kommer döda mej.. men liv! det är faktiskt ditt fel att jag köpte coyote ugly.. det är nog bara du och ivan som gillar den? hahaha.. :) nej men iaf, the notebook.. överskattad eller vad? den är ju inte särskilt rolig, är den romatisk? hmm jo iof men iaf så den är inte särskilt sad, jag kommer ihåg när jag såg den första gången och bara förväntade mej typ världens bästa film, men nooooo...

jag tycker ju att marsden är så himla mycket snyggare, varför inte välja honom liksom? weird.. aja nu ska jag inte sitta och klanka ner på allas favvo-film, men det är min opinion, den är ju bra.. kanske inte så bra som jag hade hoppats bara.

xoxo


monteliusvägen med gustav och moussi






med elvis, unni och nizi hemma hos farfar





grillning hos farfar börjar bli en tradition - en trevlig sådan. :)

uppföljare till forever young





för en vecka sedan ungefär så fick jag finbesök. det var av min precious ivan som svängde förbi flempan. första gången sen vi flyttade in vilket var för cirka sex månaders sen men bättre sent än aldrig.. :) vi åt sushi tills vi rullade och sen kollade vi på spicegirls konsert på vhs och drömde oss bort till barndommens glada dagar..

vi började även planera för en uppföljare till min film som jag spelade in på gymnasiet. jag har redan kommit på introscenen som ska utspelas mellan liv och ivan, iof vet liv inte om det men när hon läser detta så... :) de ska iaf sjunga lady gaga och beyonces telephone och jaaaa.. jag har insett att det kommer typ ta mej tio år att spela in filmen eftersom ingen bor i samma stad typ, men sluta klaga det lööser sig.. kanske publicerar bitar av nya manuset här om ni är intresserade? och by the way, det är en ÄRA att få vara med. så det så,

 i know you love me. xoxox

carrie on



imorgon är det smygpremiär, ska du gå?

wishlist maj




allt kommer såklart ifrån hm, finns det något bättre? :) p.s klicka på bilderna så blir de större!! åååå

my big fat greek wedding



såg denna i förrgår, tror jag sett den typ hur många gånger som helst men den är tamejfn lika rolig varenda gång.. :) klockrena quotes också eller vad sägs om...

"The man is the head, but the woman is the neck. And she can turn the head any way she wants."

dags för terminens sista tenta

jahapp då var det 9 timmar till i skolan. jag har verkligen pluggat ihjäl både mej själv och kattis och claudia inför denna tenta. :) nu hoppas jag att det kommer gå vägen, men som vanligt är jag mycket tvivelsam. tentan börjar imånn klockan 9 så jag är väl klar vid 12 typ, kommer säkert sitta hela tiden ut. party. 

nu ska jag diska och sen ska jag laga lite pestokyckling. ska storkoka så att vi har så det räcker till hela veckan! budgettips! oooh yeah.. funderar starkt på att typ titta på en film och slö plugga lite till. tror inte att jag kommer orka traggla hela natten inte för att det lär ge mej någonting iaf men ändå. får hoppas på den allsmäktige att ge mej bra frågor imorgon helt enkelt.

Hur brukar ni göra? sitter ni hela natten eller tar ni det lugnt kvällen innan och hoppas på att det redan satt sig innanför pannan?

ok, då läser vi rumänsk renässans poesi i åtta timmar och lyssnar på deppig musik



lätt det bästa på tv nuförtiden. love it. dör av skratt varenda gång. underbart.

grattis bloggen 3 år

                                                         
den 21 maj firade bloggen 3 år. inte klokt vad fort tiden går! insane in the membrane för att vara lika töntig då som nu. för att fira denna bigga happeningen så ska jag ta er med på en resa i tiden

 -  det var ju detta jag skrev om då -
lindsay lohans fina hårfärg
hermanssons bikinijakter
hermanssons och mina cruisins
andreas och mitt uppbrott
mina humörsvägningar tack vare en viss mister. S
emelie. a's och mina tonfiskpastor och blades of glory
hur inspirerad jag blev av keira knightly
hur jag och molgan festade typ jämt med skumma typer från sandsbro
hur vi kollade på brokebackmountain med typ hela årgången av sam/idrott
allt mitt slit på donken

så känns det inte underbart att jag har mognat nuförtiden. skriver bara om världsfreden och andra intellektuella topics.  eller - för att sammanfatta det hela så kanske jag inte har uppdaterats så mycket jag menar...

- det är ju detta jag skriver om nu -
lindsay lohans crazy threesome fotos
mina egna bikinijakter
mina och nizars äventyr i skärgården
mina humörsvängningar tack vare underbart ekonomiskt tillstånd
claudias mormors tonfiskpasta
hur inspirerad jag är av keira knightly
hur jag inte festar över huvudtaget
hur jag tvingar ivan att kolla på spicegirls konserter på vhs
allt mitt slit på sf

så hmm jo, nog har det uppdaterats lite. eller? vad tycker ni? var det bättre förr?



 

 


ångest

nu borde jag egentligen vara på söder. hänga på en solig balkong och umgås med min precious mami som ska iväg hela helgen och springa götet runt. men det är jag inte, för efter grillningen med farfar så påminde samvetet mig, det sa: "åååå lisa du måste pluggaaa!! för du har tenta nästa vecka och du jobbar HELA helgen.!!" så jag gick hem å nu sitter jag här och mina litteraturanteckningar stirrar elakt på mig, men det kan inte hjälpas. jag vill klara denna tenta så jag slipper ta tag iat i augusti. hmm.. tricky tricky, varför är skolan öppen då det är så fint väder???

vakna i en bastu

idag sken solen in i mitt fönster och min frys-rädda pojkvän hade stängt fönstret under natten så det var typ en miljon grader inne i sovrummet. snacka om att vakna i en bastu! jag verkligen hoppade upp ur sängen för att kunna öppna fönstret och få lite frisk luft. nu har älsklingen gått till skolan och jag ska snart också bege mig, seminarium vid 10. håll tummarna för oss.. sen blir det hem till farfar för att luncha lite med han och unni, kanske  mon amour kommer också, hmm.. sen blir det nog att plugga lite te tentan och sen ska jag chilla hemma hos mami och papi. så det vart ju en ganska redig uppdatering för er om vad jag ska göra idag, se så.. anteckna!

xoxo.

veckans babe: john corbett



helt enkelt så som en man ska vara. den manliga motsvarig heten till mej helt enkelt, nåja.. han är fabulous i raise your voice, my big fat greek wedding också absolut i sex and the city, varför carrie väljer big över aidan är fortfarande ett mysterium.. kanske får vi se dem tillsammans igen inom en snart framtid? sexandthecity premiär om en vecka!


Lisa listar: musikaler

Ny kategori: Lisa listar, en solklar succé eller vad tror ni?
Idag ska jag iaf lista mina
topp fem musikaler!

1. Hair
2. Fantomen på operan
3. Les miserables
4. Chicago
5. Grease

Bubblare: Mamma mia, Hairspray, West side story och Moulin Rouge - kanske även nine? eller var den verkligen så bra? hmm, tåls att tänka på. anyhoo.. vilka är era favoritmusikaler?





lätt världens bästa musikal, den berör mig på alla sätt och vis. jag lever och andas hair nästan dagligen. och det är nästan tio år sedan som pappa introducerade mig inför magin. budskap fred - let the sunshine in.

outlander



jag har läst första delen i diana gabaldons outlander serie. Första boken var hysteriskt bra och även fast den är på typ 800 sidor och jag har typ en massa plugg att läsa och ett jobb att sköta så sträckläste jag klart den på ca 2 veckor. boken handlar om claire som är en sjuksköterska i efterkrigstidens england, hon åker med sin man till skottland och det är där hon mer eller mindre "ramlar" bakåt i tiden med hjälp av stonehenge liknande stenar. boken är väldigt väl skriven och jag älskar att jag köpte den engelska versionen för att få med all underbar skott-dialekt. man kanske kan beskriva den som en kärleksroman med lite scienceficton och lite fantasy. den är iaf klart läsvärd! köp den.

heroes of might and magic



 nu får jag belöna mig lite efter en 9 timmars plugg-dag. jag har varit så himla grym och läst som en tok och helt tappat tiden. snart kommer nizar hem då ska vi äta lite kyckling och spela lite heroes, å fattar ni hur lycklig jag är som har hittat en kille som delar min passion för strategiska fantasy spel? kärlek.

my happy ending



You were everything, everything that I wanted
We were meant to be, supposed to be, but we lost it
All of our memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending


avril lavigne

gålö, grillning och årets första dopp!





 i lördags blev det ännu en picknick med äventyr. vi begav oss mot gålö (favoriten) för att sola och bada. vi hade med oss mat för ett helt kompani men det var väl behövligt efter några timmars friluftande. jag är fortfarande helt bränd i hårbottnen eftersom jag missade en fläck där med solskyddskrämen.. :P det ni! och jag till och med simmade, även fast vattnet var som is och man inte fick någon luft. tre dopp blev det totalt och även nizar och gustav hoppade ner i det blå. åå vad jag längtar till sommaren. sådana här dagar ger mig mersmak. eller vad säger ni?

mclovin




grillning med grandpa i örby





 i fredags var jag och brorsan och grillade hos farfar en liten sväng. vi inhandlade fläskfile och såser och en massa grönsaker på willys och sen åkte vi hem till farfar för att starta grillningen. det var gott och mättande och vi åt glass och åt godis och drack massvis med kaffe. väldigt trevligt och väldigt varmt och skönt ute.

björnö












tantolunden - älskade södermalm




med familjen på promenad runt söder - vatten och solsken.

kick off - biosommar




för någon vecka sen hade vi ju kickoff med jobbet. vi introducerades till kommande lineups och vi åt och drack gott i humlegården. som körsbäret på grädden fick vi ju också se robin hood med russel crowe, en vecka innan världspremiären och invigningen av filmfestivalen i cannes. det ni - på bilderna mina otroligt vackra och charmiga medarbetare, anna, elvira, sandra, deniz och lisa d.e.

mot havet

nu åker jag och nizar med familjen ut till skärgården för att grilla och njuta av naturen. havsluft och solsken.


warrior princess



finaste halsbandet, från indiska. önskelista! (bild snottad från colorelle)

mjukglass och gladiatorsandaler

eftersom jag redan har varit i skolan idag och städat halva lägenheten så känner jag att jag är väärd lite solsken och kanske en glass. det är ju ganska lätt att bli insnöad i sin lilla lägenhet men jag orkar verkligen inte plugga idag så det kanske är lika bra och lyssna på julian och gå ut och njuta av solen i fina gladiatorsandaler, välkommen sommaren - nu är det väl inte långt kvar?


ååå soleil soleil

jag har uppdaterat dåligt. jag har inte haft något liv, jag har alltså inte haft något att skriva om. jepp. jag har jobbat och nu ska jag iväg till skolan och träffa nya sköna gruppen.. ska bli roligt och även fast jag inte har någon aning om vad vi ska göra idag så ser jag ändå fram emot at. solen skiner ute och det är varmt ute, jag ska nog köra på klänningen från ellos, eller är den för korallig nu så här senvårigt? hmm. aja, ska försöka läsa lite till tentan också. vad ska ni göra idag?

un gaou oran



africa!

113 & magic system - un gaou oran

me likey, do you?

två år

idag har jag och älsklingen varit tillsammans i ca två år. jag säger ca för det är ingen som vet exakt när vi blev "tillsammans" det var ju ingen som frågade chans direkt utan det var mer en känsla. så eftersom vi har gissat datumet efterhand så kändes idag helt rätt, vi firade även den 7:de förra året, då på en mysig restaurang med världens godaste mat i sousse i tunisien. det ska vi inte göra idag. idag är älsklingen sjuk, vilket för hans del innebär att han är tråkig och grinig och jag har headaches efter fem timmar föreläsning. vi ska iaf äta gott, fisk och potatis. kanske med någon god sås. jag har laddat med saltåvinäger chippe sen och då kanske det blir lite heroes of might and magic 3. massa kärlek till alla mina fina vänner. låt idag fyllas med kärlek och värme.


robin hood

igår hade vi biosommar-event med jobbet. det var picnic i humlegården och sen blev det information inför sommarens lineup. det bästa var dock att vi fick se den nya robin hood filmen en vecka före alla andra. den har inte premiär försen nästa vecka då den introducera filmfestivalen i cannes.

iaf, ännu en robin hood tänker ni kanske, men jag anser att man faktiskt inte kan få för många robin hoods. de har iaf hitills alltid levererat fina foton, spännande miljöer, kärlek och romantik. sen att undertonen är aningen kommunistisk gör ju ingenting.

så jag tänkte ta och jämföra tidigare robins.
vi har ju errol flynn sen har vi kevin costner och nu då russel crowe. jag anser att det inte går att jämföra dessa filmer efter som de är så brutalt olika. har ni sett dem? om inte gör det!



 errol flynn, legendarisk. i gröna tights och ett skratt som är det bästa skrattet i filmhistorien. se errol flynn som robin hood om du vill se något klassiskt, en underbar film med mycket komik och fantastiska svärddueller, följer den mer "traditionella" robin hood stilen.



kevin costner, ja vad ska man säga. så himla snygg och med vilken blick. mmm raaaoow, come to mama.. :)haha. en fantastisk hollywoodproduktion, det är storslaget och underbar musik med bryan adams, everything i do, i dooo it for you.... se kevin som robin hood om du vill se en fantastisk film med mycket action, romantik och humor. plus för rollbesättningen, med morgan freeman och alan rickman (snape).



russel crowe, en gladiator i den engelska skogen. tyvärr inte lika snygg som varken flynnen eller costner. men därmot har han en mystik och mäktig röst. även denna är storslagen och med magnifika foton och passande musik. filmen i helhet har bättre och sämre momentst, den känns lite mer ojämn än de tidigare. men den är fortfarande spännande och har ett flertal bra skådisar som tyvärr inte får så mycket plats. se russel som robin hood om du vill se hur robin hood blev robin hood, en historia före historien.

jakten på julia

mitt nya addiction. jag sitter som fastklistrad på svt play. men sen är jag ju en musikal-sucker också.


i'm on a horse



unni introducerade mig till det roligaste på länge. liv i think you gonna love it.

gålö och nizar blir viking










 
igår åkte jag och nizar tillsammans med mami,papi,unni, agge och farfar ut till skärgården. det var strålande sol och vi hade med oss grill och hamburgare (som den hurtiga familjen på söder hade förberett tidigt i gryningen) och även lite rosa rosé. vi metade och fiskade med kastspö och det är här nizars dopp kommer in i bilden. på vägen ut sa nizar att han verkligen inte hade tänkt simma (ingen förväntade sig inte det heller med tanke på att nizar inte ens badar i sverige på sommaren, så inge konstigt med det...) han påpekade också att ludvig var familjens sanna viking eftersom ludvig hade helgen tidigare tagit sej ett dopp vid tylösand i halmstad. så...

helt plötsligt hör vi ett stort plask bortifrån nizars sten, där han står och fiskar med kastspöt. nizar själv ser ut som ett frågetecken och vi som sitter lite längre bort och steker i solen tänker inte mer på det. sen efter ett tag så ser vi inte nizar längre, vi blir lite oroliga för vart han tagit vägen men antar att han är på andra sidan stenen ( vi befinner oss i bergigt/stenigt stockholm skärgårdslandskap). mami tycker att vi borde skicka dit august för att kolla läget. vi gör så.

august går bort till nizar, det verkar som om linan har fastnat i någon sten eller nått. vi fortsätter att steka och njuta av solen. sen helt plötsligt ser vi nizar i vattnet med kläderna på  (överdelarna) med vatten upp till bröstkorgen. alla dör av skratt och jag kutar iväg för att ta reda på vad som skapade detta madness. anyhoo, så hade nizar inga extra kläder med sig och vi hade inga handdukar så han fick helt enkelt nöja sig med en fleece tröja och en fleece filt.
stackarn var helt genomfrusen men med hjälp från solen och fleecen återfick han färgen.

nu är även nizar en viking. det är verkligen inte alla som klarar av att bada den 2 maj inte ens för att rädda lite lina till ett fiskespö i dålig kvalite.

lördag första maj









vi firade in våren med värme första maj. jag, mami, papi och nizi tog en sväng förbi zetas trädgårdar och fikade lite och mamsen och papsen köpte lite kaprifol hem till söder. vi hann även med en fin promenad utanför sätra och solens strålar värmde frusna vinterkroppar. en väldigt fin dag tillsammans med världens bästa föräldrar.

nedräkning



den 27 maj har sex and the city 2 premiär, jag hoppas och förväntar mig som vanligt sann satc-anda. blir att peppa till det med en massa cosmopolitans och manolos (önsketänkande).

valborgsnatt med clash of the titans

igår jobbade jag hela dagen, ett 12timmars-pass som tog död på mina fötter. efter jobbet mötte jag och sandra upp moussie för lite "födelsedagsbio". Det blev clash of the titans som började klockan 24. haha, jag var hur trött som helst men det kändes ändå som ett vettigt alternativ till valborgsfirande med tanke på alla dryga,dräggiga och fulla människor vi såg på stan. finns det ingen åldersgräns på valborg? hmm. tål att tänkas på. nizar droppade in vid tolvtiden för lite popcorn och vi hade värsta grymma platserna, as always. filmen var bättre än förväntat och helt enkelt bra med lagom våld och splät å sånt. jag tyckte den var bra, gillade skådisarna jätte mycket och mads mikkelsen är ju helt enkelt gorgeous.


 mads mikkelsen i clash of the titans.


mads i valhalla rising.


och i king arthur. tankeställare - varför ser inte mads mikkelsen alltid ut såhär för? och varför ser inte alla "Nordbor" ut såhär?