grattis grandpa

Idag fyller farfar 85 år och det ska firas med dunder och brak! Jag har precis klivit ut ur duschen och ska strax äta lite frullish.. Klockan 16 kommer gästerna så jag kommer vara busy hela dagen! Happy fredag! :)


this is sparta

Älsklingen och jag ligger och äter tonfiskpasta och kollar på 300. Lite väl blodig för min smak. Men långhåriga välpumpade män i små läder shorts är väl inte fel direkt. :) haha. Bloggar via telefonen nu..awesome! Mer inlägg och mer foton! Hoppas ni alla får en mysig kväll. :)


lyxigt lack



jag har blivit besatt av lyxiga lack. innan så trodde jag att mavala var det bästa som hänt världen. men nu efter att ha lagt pengar på ett fint chanel lack (nr 18, rouge noir) så är jag besatt. jag vill ha mera. lacket sitter som berget och slits inte bort efter en halvtimma som mitt mavala. nästa färg jag ska investera i blir nog antingen en dior vernis turkos eller en mörk blå. chanel har ju även en del fina pastelliga färger, kanske en puder rosa?
vilket är ert favvo lack?

souvenir




vackraste liv och lejla hoppar runt i stockholm.


stolt syster



min syster har gjort ett jobb för SOLO. Köp den!

promenad i sagolik miljö



loveliv och lovelej på besök



i onsdags natt kom lejla och liv hit från göteborg för några dagar i huvudstaden. vi har haft strålande sol och det har varit så himla sköna dagar. vill inte att tjejerna ska åka hem idag, vill att de ska bosätta sig hos mig på söder och then we could live happily ever after. med massa djurgårdspromenader, chailattes, romantiska komedier på bio och med mycket mys och kärlek. flytta hit! nu ska jag spendera dagen pluggandes. jag har precis kommit hem till söder efter en lång promenad vid ågesta med unni, sulf och mclovin. solen skiner och jag känner att allt känns väldigt bra just nu. hur mår du?


the hidden diary of marie antoinette


jag fick hem ett paket idag från posten med lite böcker som jag beställt. en härlig kompott av kurslitteratur och "egenvald" läsning. jag verkligen längtar till massa regniga höstdagar då jag kan mysa ner mig i soffan med lite mint tea och läsa lite om solkungen. eller varför inte en soligt krispig höstdag då jag iställer myser i rosendahls trädgård på djurgården, med en bok såklart.. mm höst!

plugga plugga plugga

idag kommer jag ha en söndag. en söndag då jag pluggar en massa och städar en massa och duschar/bastar en massa och där jag myser med älsklingen en massa. vi har fått hemtentan nu så egentligen är det väl bara att sätta igång och skriva men jag har inte läst all litteratur än ( obs man ska inte ha hunnit gjort det än, vis litteratur är till nästa vecka osv. :) så jag tänkte nog läsa klart lite mer idag. älsklingens öga är bättre idag och igår kunde han gå utan eyepatch.

nej nu ska jag koka en kopp te och mysa framför vampire diaries. hoppas ni också får en fin söndag. förresten igår såg jag jane eyre tillsammans med unni och frida! det är typ världens bästa film! ni måste se den. jag ska se den igen och igen och igen och igen!


my hair like jesus wore it halleluja i adore it halleluja mary loved her son why dont my mother love me. haaaaair




antm all star




ohmygodohmygodohmygod!! jag har precis sett premiären av antm all star och jag kan bara säga att jag ser heelt galet fram emot den här säsongen! så mycket extra av allt. love it! min favorit är såklart alexandria känner att hon är otroligt missförstådd. andra favs är de ni ser ovan, laura, allison och shenna. vilka hejar du på?

the same old thing, we did last week



den här tröjan fick också hänga med mig hem från skärholmen. jag älskar den, nizar älskar den, alla älskar den. färgerna påminner om min tonårschrush! ni vet den där blågrönaglittriga tröjan med dragkedja från h&m som jag hade heela tiden! så inte konstigt att jag är kär!

we're all alright! we're all alright!

lets make macarons



i tisdags då nizar tog bort stygnen från ögat, sprang jag omkring som en riktig liten shoppaholic i skärholmen. det blev en hel del inhandlat bla. den här fina lilla kokboken som man blir helt kär i bara av framsidan. jag har hört att macarons ska vara ganska svåra att göra. men efter att ha ätit dessa chokladiga sötsaker på chokladfabriken kände jag mig tvungen att köpa hem boken för att lära mig bemästra konsten. jag lovar att ha ett full frontal inlägg om mina bravader i köket. och sen ska jag självklart uppdatera er om smak, lukter och annat som får er upplevelse att bli så mycket bättre. :) vad sägs. och håller du dig i stockholmsområdet runt nästa vecka, kanske du till och med kan få komma över och smaka.

in sickness and in health



ord känns överflödiga.

slemmig och solig



soligt väder idag, men jag är superdupermega förkyld och har klätt på mig mysstället som jag fick av morsan och mclovin i julklapp från skottland. jag dricker mängder med citronvatten och slösurfar runt efter romantiska pianostycken. ser ut att vara en fantastiskt fin dag idag. synd att jag inte kan utnyttja den till fullo och gå med familjen på södermalm och äta god mat på humlehof och sedan se midnatt i paris med morsan. nee den här dagen kunde vart bättre om jag bara inte varit så slemmig.

hår






jag funderar på att återgå till någon utav dessa vackra hårminnen. i dagsläget så är ju mitt hår ganska tråkigt och livlöst. det behöver rent ut sagt ett lyft. ett ganska rejält sådant. unni inspirerar med sin fina lilla page, men jag är nog inte redo att kapa 3 decimeter av längden än. vad röstar ni för? vad tycker ni jag är finast i? lugg eller icke lugg? blond eller brun? röd eller orange? :) jag lyssnar på alla förslag som inte innehåller grönt och blått.




kantarell



igår stekte vi dessa fina guldiga svampar som vi fått av mormor och morfar. jag stekte de i rejäla mängder smör och med en hackad charlotten(? stavas det så?)lök. mackor med kantareller är dock väldigt mäktigt, kan ha berott på min mängd smör som sagt. men jag trodde att man lätt skulle klämma 2, men så blev det då inte. efter en var jag typ i matkoma deluxe. så vill man ha billig lyxig mat så är ju kantarellmacka ett tips! tip of the day. nej nu ska jag fortsätta kurera mig och läsa lite om hitler.

folklore



idag har jag fått mail av min ev handledare angående mitt ämne på historia C-uppsatsen. Det verkar bli häxor och myter/legender. mycket spännande. mycket hänger på att jag får tag i bra material men jag ska börja med att leta fram lite inspiration till syfte och frågeställningar på nationalmuseumet i veckan som kommer. sjukt spännande och roligt att vara lite på g. äntligen.

idag är jag sjuk. jag har så ont i halsen så det känns som om jag sipprar taggtråd istället för te. väldigt typiskt jag som har typ en miljon saker att göra i skolan. buu. ska läsa ca 200 sidor tills på måndag och jag har inte ens boken. men jag ska kila förbi akademibokhandeln imorgon istan innan jobbet. nu ska jag ösa i mig te och halstabletter och hoppas på att en dag av heavy kurerande ska göra mig pigg som en lärka och redo att sätta tänderna i alla möjliga domböcker med häxmål.


schoolbag in hand

nu håller jag på och packar ihop inför skolan. det är ganska tråkigt väder ute så jag kör på en helmatchande svart outfit. idag ska vi ha seminarium och sedan ska jag hem och kräma nisis ögon. han operation gick bra och igår var han äntligen lite piggare, hoppas på att han blir ännu bättre idag. jag har skrivit ut lite fina pianostycken som jag ska lära mig spela på mitt fina piano. har ni några fina stycken ni tycker om. isåfall skriv dem till mig. :) jag vill insprireras.

la list

Vad är den äckligaste mat du vet?
bandspagetti och vårrullar med kött i.

Vad ångrar du i livet (om något)?
att jag brydde mig så mycket om vad folk tyckte och tänkte om mig som ung. lika bra att inte bry sig, borde kört mitt egna race tidigare än från 15. :)

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
att jag skulle vara elak och bitter. moahahaha.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
preppy hippie med en röd basker.

Vilket är
ditt dyraste klädesplagg?
räknas skor? a ok, bra, det är ju jag som skriver listan! mina dieselmocka stövlar. har dock använt de i snart 4 vintrar, bra investering. 

Har du någon oanad talang?
jag målar jättefina alver.

Vad gjorde du i helgen?

jag spenderade fredagen med att läsa historieteori. sedan var jag med claudia en sväng hemma hos henne i högdalen, sen kom mitt precious piano hem. Jag, farfar, august och sofia var och handlade mat på willys älvsjö inför fetinglanet. vi åt lövbiff med grekisk sallad och tzatsiki och sedan lirade vi wow och sims till klockan 3! ;) på lördagen var jag tillsammans med bröderna och elvis på promenad i ågesta utanför farsta strand och sen gick vi på bio och såg harry potter filmen som jag awesome. på söndagen åt jag brunch med familjen på rival och sedan spelade vi boule på mariatorget och jag låg i soligt gräs och läste teori. på kvällen skrattade vi till mamma mia. underbar helg!

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
1. Lämna in posten till posten! 2. läsa klart allt som ska läsas och lite till, till skolan 3. fixa pass i flempish 4. skicka lame till emelie! 5. fixa iordning tvätten i bastun. :(

Vad har du på dig just nu?

vita strumpor, svarta haremsbyxor från h&m och svart linne h&m.

Senaste låt du lyssnade på?

No ones gonna love you more than i do - band of horses

Bästa skönhetsknep?

skippa smink!

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?

preppymys stil. med jeans eller chinos och fina stickade tröjor på det. helst i vaniljvita. stora fina skinnväskor och gärna en soft attityd till utseende.

Och fulast?
utsvängda jeans, träningskläder i allmänhet och diverse folkloriska inslag. haha.

Vem saknar du?
gustav och unni.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
att alla jag tycker om får leva happily ever after.
Vilka tre personer inspirerar dig mest?
J.k rowling, min familj(nisi inräknat) och mina fina vänner!

Bästa filmen nånsin?
asså det finns så himla många. :) film jag gillar just nu är harry potter och mamma mia. :)

Bästa boken nånsin?
Harry potter, sagan om isfolket, allt med philippa gregory osv osv. could go on for ages.

Vilka tidningar läser du?
läser typ inte tidningar, men om jag köper så blir det vogue eller lantliv.. moahhaa älska kontraster.

Vad önskar du att du var bättre på?
Träna och självdisciplin i allmänhet.

Är du religiös?

inte det minsta. tycker dock att religion är väldigt intressant. älskar att diskutera religion.

Din största rädsla?
att någon som jag älskar dör.
Vad är det elakaste någon sagt till dig?
att jag är ofräsch pågrund av att min pektå är längre än min stortå. moahahhaa. tack emma!

Vilka personer betyder mest i ditt liv?
alla som jag tycker om och som tycker om mig. :)

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
vill kombinera svenskt namn med arabiskt.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
minicooper eller röd bubbla.



hello höst.

idag skiner solen och det är sådär nice krispig höstluft ute, jag får värsta suget efter att dra med mig raida ut i skogen och plocka kantareller och grilla korv med räksallad. men det ska jag inte göra. jag ska till skolan och bestämma ämne och handledare till c uppsatsen. jag tror jag vill skriva om häxor. vi får se vad det blir. spännande och roligt tycker jag att det ska bli iaf. igår fick jag flertalet positiva reaktioner på tatueringen, ja förutom från nizar då som menade på att då skulle han tatuera hela armarna och ryggen. haha. jag vet att han aldrig skulle göra det, det är haram.. :P anyhoo. så igår kom jag fram till att elin och jag är soulmates för hon vill också göra en hp tatuering. så vi ska ner på söder och boka tid. lovely.

här kommer en bild från min birthday, jag var supercute då med min fina spetströja från h&m. idag blir det svarta haremsbyxor och senapsgultröja. hello höst!

wingardium leviosa

jag har länge funderat på en till tatuering och nu har jag äntligen bestämt mig. jag vill ha en text snirklandes runt min ankel. och inte vilken text som helst utan jag vill att det ska stå wingardium leviosa.. det kommer bli episkt. nu är bara frågan om var. var i var i stockholm gör man bäst tatueringar. stockholm har för stort utbud med tattooosstudios. haha. ska tvinga med  mig syster yster unni också, får se om hon gör ett oui, förstoringsglas eller ett paperplane. :) tatueringar är snyggt..

min första tatuering är the little mermaid, jag är så himla nöjd med den.

lördag

jag funderar på att göra om min blogg, en ny design å lite sånna saker. behöver få upp inspirationen för mer hardcorebloggande. jag vill inspirera andra men även mig själv. det är dags för en förnyelse. har ni några förslag på roligheter man kan göra med bloggen?

idag har jag annars haft en väldigt fin dag, vi hade ju feting lan hemma hos mig igår, så alla beppisar sov hemma hos mig. vi åt en mega frukost och sedan åkte vi ut till ågesta friluftsgård för att promenera med elvis. efter det åkte vi in till stan för att äta lunch och för att gå och se sista harry potter filmen på bio. nu har jag kommit hem och sitter och pluggar lite historiateori. det är ganska långtråkigt men jag ser fram emot att bli klar med de tråkiga böckerna för att få komma igång med de roligare.

hoppas ni får en fin helg.



bild från förmiddagen då vi promenerade vi ågesta.