sunshine in the rain

nu ligger älsklingen och sover. men solen skiner in igenom fönstret, så han vaknar nog snart av den.
 
jag vaknade av att min syster ringde.. en massa tjänster hit å dit. jaja. min hals är slemmig och jag tar varannan luft, varannan mucoagin (halstablett). idag är det en massa planerat. jag och mon amour ska köpa lite julklappar till familjen och sen blir det att städa och packa i ordning. imorgon bär det av till norrland. mys mys. äntligen jul.

ska lyssna på min partyskiva jag ska spela i bilen hela vägen till vemdalen nu. göra lite frukost och dansa bort min ömma och slemmiga hals. "if you like it then you shouldn't put a ring on it.".. lalallaa.

how did we get here?

musik som fyller och förgyller mina öron är paramore. lyssna.

sen blir det ingen civilisation.

ja jag vet det är tråkigt utan bilder. inga batterier i kameran åså är jag sjuk också. piss. tråkigt väder är det också. skulle egentligen med bruce och ivan ut idag/kväll, men eftersom min hals är störd och jag svettas och fryser omvartannat så kanske det inte skulle vart så lyckat. underbart. nee. nu kommer ja bara sitta å trycka i mej en massa onyttigheter hela kvällen, gråta och tycka synd om mig själv för att jag inte är där ute och dansar bort celluliter.. moahahhaa.

jag har iaf gjort några bra saker idag. jag har gått en sväng här på götgatan med bror. vi inhandlade julklapp till far. och sen när familjen åkt till vemdalen så åkte ja ner till stan själv för att hitta en fin present till mon amour.. det gick också bra. nu har ja mindre att oroa mig för. goodi.

just det ja, det kommer bli stört dålig uppdatering under jul och nyår, detta beror på att ja kommer bo i en hydda i skogen på ett berg lååååångt ifrån all civilisation. inte ens internet och tv har vi. eller jo en tv, den är  ny å fin men vi får ingen bild på den försen om ca 2 veckor. inge kalle anka för mig alltså. men jag vill passa på å önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

suddenly my life doesn't seem such a waste

jag dampar idag. jag ær trøtt och sliten efter typ 12 timmars konstant stædande. jag ær kall och  hungrig (jag har inga klæder på mig, før de ær i tvætten, vår ugn ær full av rengøringsmedel och blir inte klar førren om 30 min) åså ær jag arg och besviken på victor, som vanligt. han ær inte hemma æn utan har låtit oss stæda hela stællet sjælva. jag ær så arg så jag kokar- hoppas på att han har en riktigt bra excuse. nej nu ska ja fortsætta lyssna på gustav som ylar "ååååå kristina, guldet blev till saaaaaaaaand". ha de.

filmochtv-feber

det blir rätt mycket dötid nuförtiden, då jag är desperate housewife.. jag tvingade gustav och nizi i förrgår att kolla på peter pan,ååå den är ju så bra.. krokodilen är så klockren, vi skrattade typ så vi grät. igår blev det travel chanel istället, efter pimp my ride på mtv så klart. =) vi åt kvällsmat klockan 11.30 och låg i bäddsoffan och kollade på extrema quester i sydamerika. kanske vore nått, paddla hela amazonas, hmm. antingen det eller fylleresa thailand. mm. inget av det är väl min cup of tea. gustav har redan börjat inhandla till tunisien. ett snorkelset med väska. det var väldigt fint. kom hem efter jobbet med cyklop och snorkel på sig, lät som en mesig version av darth vader. nej nu ska ja väcka mon amour som ska upp å jobba. å hej å hå.


a night to remember

dåligt med uppdateringar nu. men helgen blev ju ett fiasko. gustav kunde verkligen inte räkna ordentligt och kanske hade han för höga förväntingar på sig själv. ja nu vet vi det iaf. försent. nu städar vi, packar och diskar. tåget går om typ tre dagar. här kommer lite fina foton från kvällen. this will be a night to remember.



and it breaks my heart

nu har älsklingen gått till jobbet, alldeles för tidigt tycker jag..men då kanske han får sluta tidigare också.. vi ska på fest idag. det är något som inte händer dagligen.. dick ska ha luciafest så vi har redan börjat ladda här nere på majorstuen. jag ska gå en sväng på stan snart. ska se om jag hittar nån makeup så ja slipper se ut som ett spöke ikväll, moahahaha. just det, idag är det lucia. jag  hade velat gå upp astidigt för att se på firandet på tv men jag sov. det var skönt att sova. jag får väl tvinga vicki att sluta lyssna på kent och sätta på nått lite mer luci-igt... vi åt jättegod chiliconcarne igår som jag gjort (såklart).. åt lite chips och kollade på tidsmaskinsfilm med samantha mumba. jag ska köpa en ny bok idag. har läst ut the boleyn inheritance. så bra, så bra. nu blir det kanske the constant princess eller twilight..

precious


135 sek før værldens finaste necessær.. jag ær helt kær. this is it, this time i know its the real thing.. finns på åhlens.

en pepparkaksgris till nizi

igår då vi skulle baka pepparkakor till mysig julmusik och dricka gløgg blev istællet emo-fest. Gustav drog på sig sina emo-pants och satte på broder daniel. oj vilken julstæmning. "eeeever since i was eight or niiiine, i've been standing on the shooooore line": sen kom nizi hem, han åt så många grisar att han fick ont i magen. æven fast jag har sagt till honom att ta det lugnt med pepparkaks/degs ætandet så lyssnar han inte, han sæger bara kaxigt att han minsann aldrig får ont i magen. jaja. vi sov tidigt igår, jag låg och læste min bok och lyssnade på dina andetag. idag ær det fredag och gustav och vicki ska till clas ohlson.. :)

våffeldag, pepparkaksdag åså lite the sounds

jag har ont i magen, en illamående kænsla och min hals ær øm. huvudet ger mig yrsel och jag måste lægga mej ner en stund. utan att egentligen vara hungrig eller trøtt antar jag att mina konstiga åkommor ær min kropps sætt att tala om att jag behøver lite mat, vettig energi. då jag egentligen inte gør av med någon energi på dagarna, då det enda jag egentligen gør ær att vænta ut tiden så slår det mej aldrig att mat ær bra. æven fast man kanske inte ær hungrig. men nær det enda man har ætit ær en skiva loff klockan 10.30 så ær det kanske inte så konstigt att man kænner sig yr runt 15.30.

gustav pratar om sina rejds, de tar på hans krafter och han ljuger før sina guildkompisar før att få slippa gå sista distansen. han sæger att han børjar jobba tidigt på mornarna bara før att få gå å lægga sig vid 23. Han sæger att han ska baka pepparkakor och rullar køttbullar och de blir arga.

nu håller ja på och laga lite mat. vi ska gøra chili till imorgon och ikvæll blir det våfflor med grædde och jordgubbssylt. vi ska baka pepparkakor sen, bror och ja. lyssna på julmusik och dricka gløgg med en massa russin. huvudværken slappnar av och jag går från tangentbordet och lyssnar på gustav som sjunger med i the sounds låtar før full hals. vackert.

tomtebloss i oslo natten



gustav som ett barn på julafton efter sitt inkøp (tomtebloss) på clas ohlson. På tal om clas ohlson så kan jag ju berætta historien om då gustav tvingade in mej två gånger på clas ohlson på samma dag. varfør? jo før att det jobbade en babe dær som han skulle bjuda till festen på lørdag. gjorde han det? nej, vad pratade han om? pepparkaksdeg från ikea.. :) førkrossad øver att ha missat sin rejd på grund av ikea besøk blev han iaf lite gladare av att få tænda på fyra tomtebloss på balkonen då vi kom hem. får væl se om han vågar sig till clas ohlson igen på lørdag før att fråga moa om en dejt. jag håller tummarna før lillebror.

decembertips



Boktips på regninga decemberdagar, soliga sommardagar, kyliga høstkvællar eller friska vårmornar. En bok før alla væder, alla årstider och med tidløsa teman om kærlek, krig och romantik. Just nu læser jag the boleyn inheritance och jag ær helt fast, som vanligt.


circus



There's only two types of people in the world
The ones that entertain, and the ones that observe
Well baby, I'm a put-on-a-show kinda girl
Don't like the backseat
Gotta be first

Min alldeles egna top ten med britney:
1. Break the ice
2. Everytime
3. Circus
4. Piece of me
5. Overprotected
6. Womanizer
7. Born to make you happy
8. Gimme more
9. Toxic
10. Baby one more time

all i want for christmas is you...

and you, and you, and you....

1. Sjal, indiska 79.50 sek. 2. Topp, indiska 349 sek. 3. Topp, indiska 249 sek. 4. Kjol, indiska 199 sek. 5. Sjal, indiska  79.50 sek. 6. Armband, Cocoo.se ca 95 sek. 7. Axelremsvæska (tan), Leilei.se 249 sek. 8. Plånbok, H&M.se 79.50 sek. 9. Armband, H&M.se 19.50 sek. 10. Axelremsvæska, H&M.se 129 sek. 11. Fjæderspænne, H&M.se 59.50 sek.


nu vill jag att liv, unni, sanna, frissi och kim lægger upp minst tre saker de ønskar sig i julklapp.. vad ønskar du dej i julklapp?

en tur och retur, tack

en turbulent torsdag som mest spenderades arg och irriterad. hur trøg får man bli egentligen? jag och mami gick på bio på kvællen, patrik 1,5 den var vældigt mysig och man typ skrattade och græt om vartannat. fin. før mycket popcorn och før lite salong. shopping på stadium, ett par vantar och ett par sockor. mys till vemdalen.

på fredagen var jag glad och jag hann klart musikquizet till morfars fødelsedagsfest. papi kom hem från slovakien och vi myste med pizza från "søders" och kollade på på spåret. (say what?) <--- bloggar om min glamorøsa vardag som desperate housewife. moahhha

sittande i en bil fram till klockan 15, gissande disneylåtar och godisætande. stannade på montecarlo i ludvika och tog med en skinkrulle hem till østansbo. klockan 6 kom alla gæsterna, hela slækten. god mat, gott vin och mysiga samtal om nær och fjærran. midnattssamtal till dej, du svarade, vi pratade længe. gillar. trodde man skulle få sømn sen, men sov i sofffan och fick ont i ryggen. pappa snarkade i sængen några meter bort så det blev att slå honom med coronnepinne hela natten tills han vart tyst.

sittande i en buss hela dagen. verkligen hela dagen. två timmar spenderades sen i karlstad. tid fanns det gott om. åt en ostmacka utan smør och tuggade på två æpplen. æntligen framme i oslo klockan 21.30. du kom och møtte mig, kall som bara den. såg ut som om vi var två frysta fiskpinnar. andedrækten blev till røk i natten. vi somnade i varandras armar. det ær lycka.



nu har jag varit hær i två dagarisch, jag har en massa planerat. om 35 minuter ska ja till ikea med lillebror och sen ska vi laga køttbullar och våfflor.. hmm.. igår var det en muslimsk høgtid så vi hade lite fest hemma. mycket roligt. Je t'aime.


comme un fleur


wouldn't it be nice?



ibland behöver man piggna till, då man blir väckt 07.14 för att moussi sitter i vardagsrummet och kollar på julkalendern på grotesk volym och unni sjunger purple rain från toaletten. have a good day!

once

äkta kärlek då? sån som pirrar i magen som gör att jag bara tänker på dej, som gör att små söta melodier nynnas på mina läppar, sånt som gör folk irriterade på mig för att jag bara pratar om dej, för att du är mitt liv, för att du är mina andetag. för saker du säger, saker du gör. ger mig luft, ger mig oxygen, ger mej de där nödvändiga ingredienserna för liv. för glimten av solsken i dina ögon då det regnar, då ditt dåliga morgonhumör är det jag saknar ensam i en stor säng. då jag berättar historier om söta kaniner i jakt på lycka, då det finaste jag vet är jag och du.je t'aime-


idag är det onsdag

"jag vill också bli kär i en människa som blir kär i mej" - sagt av min goda vän med långt brunt hår. (jag fick ju inte nämna ditt namn) men vi kan ju säga så här, vi bor tyvärr inte i samma stad och ja saknar dej alot.

nu ska jag iväg och gå en runda på stan med syster, ska bli trevligt ska bara hitta nått att ha på mig, alltid lika tricky nowadays. anyhow, better dash.

stockholm


1. Stockholm by night. 2. jungfru i nöd i gamla stan. 3. sulf klappar söt pony i kungsträdgården. 4. mysig inredningsbutik på södermalm. 5. august och moussi posar utanför ulla winbladh på djurgården. 5. charming picture av mina två söta systrar på julbord. 6. august med marsipangrisar. 7. systar och mor på medborgarplatsen. 

allt som behövs är en sång

genomblöt och trött. ganska irriterad också. underbara dag. hela dagen har varit deppig. jag ville inte ens öppna ögonen på morgonen. jag försökte iaf förtränga saker och ting som kan få mej att bli nere och deppig, gick inte så bra. blev påmind iaf. har egentligen ingenting alls att vara ledsen över. det finns de som har det värre, jag har ju inte ens det dåligt, men jag hade en obehaglig känsla i magen, typ en sån som man kan få om man glömt betala räkningar. hmm. så unni och jag steg ut i pissvädret och gick till burger king, en whopper gav dagen solsken sa anna. hon tog iaf en nyttigkycklingburgaremedfullkorn, hmmpft.

nu har mami kommit hem, hon är irriterad på mej och vill att jag ska ha tänkt ut allting i 48 steg före, lite tricky och efter mina inte så roliga regnpromenader så kände jag inte alls för att ta annas eftermiddag med elvis också och städa på det. det var tydligen ingen bra ide, för nu är hon sur. ska försöka muntra upp henne nu.

p.s oslo biljett bokad, den här gången blir det inte hemfärd förren den 19 december, då ska vi åka hem alla tillsammans, jag, nizi och gustav. såå underbart. det är vad man längtat efter hela hösten.


virgin suicides