back on track

sååå phju, nu har jag äntligen laddat upp alla bilder från vemdalen. det var ju som ni nog fattat pretty awesome, men jag har ju haft en hel del för mig dessa dagar också, och även fast de har fått prioriteras bort lite här i bloggen så är det inte glömt! hehe nehee. jag har ju trots allt brunchat med gamla grönan gänget, hunnit se alla avsnitt av glee, säsong ett och jobbat och varit på nattbio inception. så nu tycker jag vi tar och kör igen. as usual, semestern är over, bring on the bloggish!



såhär ser jag ut när jag bloggar. det är klart att man är fräsch och nyduschad, sminkad och har på sig buisnessoutfitten. det är ju en heltidssyssla! :) moahahhahahaa love my life.


smaklig måltid


morsan hade lagat en festmåltid. det var grillad sparris, rökt röding, grillad gravad lax och mycket mycket mer! det var så gott att jag nästan under hela hemfärden dagen efter kände mig som en boll. tack familjen för en underbar liten semester. kärlek.


Fjällvandring: del 5 - vägen hem


morsan tar klivet hemåt.


packåsna.


skönt för morsan att hon har en massa ungar som kan bära hem henne när fötterna är trötta. :)


nizar och jag var törstiga så då får man ta det man har, rent och kallt fjällvatten.


filosofen


så att man hittar rätt om det är dimma på fjället.


farfar är glad över att han äntligen är hemma! vilken bragd mer än en mil på ett fjäll! go grandpa!

Fjällvandring: del 4 - fallmoran fallet


vattumoussie är inte känslig för kallare vatten.


farsan mclovin tar sig en välförjänt vilopaus i det gröna.


min älskling återvänder från fisket utan fångst.


morsan spexar.

Fjällvandring: del 3 - fallmoran fallet


fallmoran fallet och om ni kollar riktigt noga så ser ni august och moussi som försöker sig på ett dopp i det iskalla fjällvattnet.


morsan hade lagat godaste nubberöran (ska lägga upp recept på den sen) som vi avnjöt i solsken.


mor och far söta som få. kärlek.


sådär ja, nu blev det bättre. :)


mclovin kliar sig på benen! DE VITASTE I HELA SKANDINAVIEN!


fjällbäck


uppför berget ska man.


fjällspång


vattenfallet.


eld och rök för att hålla myggorna borta.

Fjällvandring: del 2 - fallmorans fäbodar


fallmorans fäbodar.


Fjällvandring: del 1 - på väg upp


älsklingen på väg upp på fjället.


morsan traskar på.


farfar och farsan. farfar har klarat första etappen. peptalk!


farsan tycker om fjället.


soligt och fint.


över åar och myrar. över broar och spångar. underbart med fjällpromenad.

grillkväll hos vålkojan


lillebror schtek. utanför vålkojan där vi anlände för lite grillkväll.


ludvig, väntar på maten.


jag och du.


morsan i solsken.


august lite smått hungrig vid det här laget.

svartåstjärn


vacker vy, elvis vid svartåstjärn, i bakgrunden syns klövsjös skidsystem. vilket paradis.


älsklingen fiskar.


svårfångad fisk, desto skönare med värmande sol.

skogshuggare och smak av sommar



passade på att bygga upp ett förråd med ved till vintern, då det värmer lite extra skönt om fossingarna med en varm och välkomnande brasa. efter kraftverket så avnjöts en av mina favoriter; västerbottenpaj med sill och kokt färsk potatis. det blir inte mer sommar än så för mig.

fiske, fjällkossa och notdragning


såhär fiska elvis.


fjällkossa.


solnedgång över klövsjön.


jämtländsk tradition. notdragning.

sångbäcksfallet


nizar och august på jakt efter vattenfall och bra fiskevatten.


älsklingen på mountain top.


tittar ner för stupet.


farfar och farsan tar en paus i djungeltrekkingen.


morsan och elvis på tur.


august och nizar framför fallet.



älsklingen duschar. :)


lillebror kör typisk manlig fjortis pose.


bra fiskevatten.


nizar prövar lyckan men det blir han som blir fångad. miljoner mygg!


elvis tar sig en simtur i ån.


morsan posar som en sur bebis i skogen. ingen vet varför.



dagens fångst








tror vi fångade sammanlagt 7 eller 8 st små firrar den dagen. men bara 4 gick att äta så dom andra andades ut och simmade glatt iväg.

denna dagen ett liv


påväg mot bästa fiskeplatsen i klövsjö.


morsan är laddad.


august hoppas på att få lite färg. lite spänning i den norrländska vardagen eftersom det är större risk att bli buffé för hungriga myggor och knott.


förberedelser, elvis ser mycket nyfiken ut.


morsan och fin view.


världens finaste elvis.


grandpa vill ha gammelgäddan.


farsan mclovin fiskar efter the old gädd.


nizar älskar att fiska.


gott med abborre.


three boys in a row.


skogshuggar mclovin tar en paus.


grillar dagens fångst och lite pinnbröd gjort av yours truly.


mundering för myggsäkerhet



inte för att det var särskilt kallt egentligen. efter att ha varit sjuk i stockholm under 32 gradig sol så var 17 grader i norrland välkommet. men oj vad jag höll på att bli uppkäkad. under en kubbmatch så såg vi alla typ ut såhär: se bilder ovan. men efter att morsan slagit ner kungen i andra omgången så vart alla mer glada än ledsna och vi kunde bege oss in och läsa lite och bara njuta av att äntligen vara lediga!


välkommen till vemdahlia


farfar och morsan dricker lite gott rött i väntan på grillen.


grillspett.


skogen bakom huset, sol som sakta sjunker.


älsklingen.


farsan försöker härma unnis klassiska och numer legendariska grillposer.


två bönder vi såg i skogen. vet inte vilka det är, har aldrig träffat dem tidigare. ;)


det färdiga resultatet. smaklig måltid.

knight and day



en liten instickare. jag var på nattbio med unni på rigoletto dagarna innan vemdalen och vi såg knight and day. den var helt ok actually. inte sådär wow, men inte sådär boring heller. det roligaste var väl nästan alla i publiken som hade så stört dålig humor som satt och skrattade riktigt högt till alla obvious jokes. hahaha. då började ju till och med jag garva.  nej den var funny, dock var den lite lång, kom på mig själv med att hinna tänka flera gånger att damn, är den inte slut än?

på väg i en buss mot norrland





bussen stannar som vanligt i tönnebro, och helt plötsligt var farfar borta. han hade kutat ut ur bussen och skrikit lite hest till mig och nizar att man måste vara först ut ur bussen. vi fattade ingenting. vart hade han tagit vägen? vi gick in på värdshuset och där stod han och log stolt, nästan först i kön. vi påpekade att han inte bara kan försvinna sådär och att vi inte hade vetat var han varit någonstans. han muttrade att vi ungdommar inte kan det här med bussresande och att man måste vara först ut ur bussen för att få bästa platsen i kön, så att man kan få maten snabbare så att man hinner njuta längst av den. vi har nog en hel del att lära utav grandpa. :)

på mariatorget med unni och haruki murakami

innan jag åkte iväg till vemdalen så träffade jag sötaste unnicus dummicus en sväng. vi begav oss på second hand shopping på söder. som vanligt lyckas jag bara få med mig böcker. Det blev del ett och två i ramses serien. en historisk roman om egyptens pyramider och faraoer. me love. unni däremot lyckade finna flertalet fina toppar. jealousy. vi satte oss sedan i solen på mariatorget med en mega kaffe-cool från 7eleven och läste lite skönlitteratur. det var en underbart härlig dag.



cloverlake

idag ska vi åka hem. det har varit en kanonskön vecka full med äventyr. som ni nog har märkt så har jag inte bloggat något vidare. men det har varit så skönt med att bara ha en vecka utan internet och television. vi har fjällvandrat, fiskat och njutit av närproducerade delikatesser på mysiga cafeer och restauranger. jag har tagit massvis med bilder. men de får ni vänta på en liten sväng. först ska vi åka bil hem i ca sex timmar, och det lär ju bli en del stopp på vägen, kanske tar vi turen förbi dalarna och köper lite träskor och dalahästar. ser fram emot att komma till stockholm igen.



bilden har jag tagit härifrån, visar foto från klövsjö, där vi spenderat denna ljuvliga vecka.


lisa ♥ shrek



i lördags efter jobbet så begav vi oss, några glada och svettiga arbetskamrater för att se shrek 4 på nattbion. vi laddade upp med popcorn och jag hann till och med duscha en liten snabbis. det var så stört varmt! filmen var helt underbar och verkligen wonderful i 3D, jag var lite orolig först att jag skulle bli illamående som under en christmas carol, men det gick fin fint. filmen var rolig och underhållande, fattar inte varför jag inte sett trean, jag älskar ju shrek! ni måste gå och se den! promise!

förresten tack för era fina krya på mig hälsningar, ni är guld. känner mig piggare idag. fast det är nog tack vare akon! OH AFRICA!

min fisk



favoritbilden på älsklingen. ser ni hur lycklig han ser ut. kärlek.

oh africa



om jag spelar denna på repeat hela dagen så kanske jag blir frisk. kom igen nu, håll alla era tummar!

stå över nästa kast pågrund av sjukdom

jag är sjuk. jag har feber och halsen skulle i dagsläget förmodligen må bäst av en sväng i giljotinen. ärligt. jag har inte bloggat på senaste efter som jag bara ligger och kallsvettas och tycker synd om mig själv. det är även det jag ska göra idag. men såklart återkommer jag när jag är lite friskare och fräschare. och det blir snart hoppas jag, inschallah. hoppas ni mår bättre, jag saknar er.

xoxo

men var "parkerar" man chamsiin på hötorget?

hahha. vad roliga ni är.. :) jag tänker inte säga vem det var, kan ju inte hänga ut mina kunder.. :P haha.. jag ser löpsedlarna framför mig: miljonär köper rabattkort på Sergel, lisa talar ut. hahahaha.. :) trodde ni kunde tolka det med bilden, bara julian som var ganska nära.. :P hahaha.. men nog om det.

idag hade jag en ny celeb i min kassa, kanske borde skapa en ny kategori på bloggen, gissa celebn.. .:) haha roligt. han var på shrek med en liten pojke och de handlade en shrek meny... :) hahaha. intresseklubben antecknar. iaf. så han har typ varit med i sveriges dyraste mediaproduktion och filmat bland annat i marocko. jag pratar ju såklart om arn, och ja han såg bra ut i verkligheten också.

men det slår inte mitt möte med fredde "lillsnorre". då var jag ju starstruck i en vecka typ, sjabblade bort beställningar, kallsvettades och mitt huvud ekade med hem till midgård quotes i flera timmar. det var ett golden moment, ungefär som det då jag fick staffan olssons autograf på en hammarbyhandbolls match..





om att sälja rabattkort till en miljonär

ja, jag är stolt över mig själv. jag har helt plötsligt fått lust att sälja rabattkort på jobbet och nu har min animaliska tävlingsinstinkt tagit över totalt. jag tävlar med alla. även dom som inte vill tävla med mej.. hahaha. stackars de två nya grabbarna jag hade med mig i kassan igår. :) den ena har ju ett sådant charmigt björn gustavsson utseende och han säljer ju verkligen som smör. en svår konkurrent det där. :)

iaf så kom det en man till min kassa igår, han ville ha typ 7 biljetter till eclipse, hela familjen står typ bakom och jag bah: lägg på en tia så får du ett rabattkort, blablba bla. han bah: ja ok da, nej ta det på tre förresten. Jag bah: ja ok (innerst inne typ asglad och sneglar elakt på anton (björn g). han bah: nej ta det på fyra förresten. jag bah: ok. sen skulle betalningen ske. och han flashar med ett florida id-kort. jag bah tänker: oh my god, det är ju han ju. och typ säger högt: är inte du han som typ.... han bah: jo och ler... :)

asså, nog för att jag visste att jag var grym med rabattkorten men inte så grym att jag säljer det till en miljonär!!!!! min första tanke var sedan, "men ofta han behöver dem??".. :)


makrill i tomatsås


vaknar som vanligt av borrmaskiner och grävskopor. känns som att kroppen skulle behöva typ tre dygns återhämtning av en natt av dålig sömn, helt sjukt hur off pitch man känner sig. idag är det jobb igen, ett underbart pass från 14 till 22. känner mig sliten men det ska nog gå bra, det är ju trots allt lite sämre väder idag så det kanske inte känns som en bastu i växthuset.  ska trycka i mig lite mackor nu med makrill. hahaha tänker alltid på lejla då jag äter makrill, det var på cypern hon introducerade mig till magin. haha. kärlek.


liberty walk



ja jag vet. ni tycker jag har konstig musiksmak, kanske ingen smak alls. men iaf så är det faktiskt så att jag har fallit för miley cyrus. och jag jag vet att det är typ hillary duff of this decade, men kom igen. haha detta är ju faktiskt bra. tell me what do you think? skulle förresten behöva lite mer inspiration till bra pepp-musik. sånt som får en att komma igång ordentligt. så kom igen nu, hit me!


skavsårsplåsterposer och ben&jerry över hela kroppen





världens sötaste liv har varit på besök. jag ville aldrig låta henne åka hem igen. vi har gjort det mesta, sullat chokladglass, badat i gustav adolfs fontän, pussat på det mesta, druckit gott på strandbryggan, sett eclipse med ivan, druckit kaffe hemma på söder, vaknat av vägarbete och bastuvärme, sett på då liv shoppat crazy och bara haft det så himla roligt! kärlek.

miniatyrgolf på värmdö och thaimat på bryggan i gustavsberg






på midsommardagen åkte vi österut, mot värmdö. vi spelade minigolf vid siggesta gård och det var första gången någonsin för nizar. han var dock jättedåligt och kom allra sist! hehe. jag var iof inte så himla mycket bättre men aja.. :) efter golfandet var vi hungriga så då stannade vi vid hamnen i gustavsberg och avnjöt lite thai på bryggan. ännu en alldeles alldeles underbar dag.


midsommar på gålö




jag spenderade midsommar tillsammans med nizar och josie på gålö. jag fotade nästan ingenting eftersom josie redan har the ultimate camera. en nikon - systemgrej. så jag väntar med spänning på att få se bilderna. SKICKA DEM NU! hahaha.. :) vi solade och badade, grillade och chillade. :P en helt underbar dag.


lisa lagar: en tunisisk frukost



nizar har ju som de flesta vet, världens värsta morgonhumör. så för att göra honom lite gladare på morgonen så händer det att jag lagar till detta: en tunisisk frukost. haha. eller ja, det finns ju flera andra varianter också, som typ yoghurt, millefeuille och capusin, eller helt enkelt en liten chokladbit och kaffe. massa varianter. nizar gillar detta, det är, stekta tomater, stekt chili, spenat, stekt ägg och tonfisk. detta äter man med baguette. mycket gott. fast ta utan chilin om du är känslig. :)