nu är jag äntligen redo att prata om det...

... mitt wow har gått sönder. mitt precious WORLD OF WARCRAFT funkar inte! har inte kunnat prata om det innan då sorgen legat för nära men nu är det snart en vecka sen det inträffade och jag känner mig så pass stark idagsläget att jag kan skriva av mig lite.

det började då jag skulle installera cataclysm för att nizar ville kunna flyga i azeroth. när vi kommer till att ladda ner senaste patchen får jag upp en liten inforutan som påpekar elakt att det är skriptfel, nedladdningen fryser och står stilla och hånler. så jag försökte öppna wow genom filens sökväg, det gick inte heller och jag får upp en ruta med fel #132, jag kontaktade wow förra veckan och fick ett 5 km långt svar med diverse saker man kan göra för att få det att funka, ingenting har hjälpt förutom att mitt wow ibland står på spanska :S vet inte vad mer jag kan göra. jag känner mig som efter en breakup, förtvivlad, förnekelse blandad med hopp och depression.

ni alla söta hackers därute, kan ni hjälpa mig fixa mitt wow???
100 spänn till den som lyckas!

- jag håller er uppdaterade vad som händer senare, may the eternal sun, shine upon thee.


djupdyk in i transkriberingens djungel

efter en heldag med transkribering av nobels testamente är jag nu helt slut i huvudet. ja är till och med slut i kroppen, men det beror på att jag släpat på både böcker och dator hem till örby från odenplan och tro mig, nu när gröna linjen mot hagsätra är avstängd är det en f*kking utmaning att smidigt ta sig hem. jag kutade in till mataffären och köpte med mig lite ingredienser till florence duma dip så det kommer sitta fint i magen alldeles strax, köpte även lite filmer de hade 2 för 99 tokbra erbjudande när man får filmer som draktränaren, clash of the titans, dear john och shutter island.. :) underbart, made my day. nu ska jag laga lite keeek och sen ska jag mysa med älsklingen. hoppas ni får en fin tisdagskväll. kyss

skrik och panik



jag är så sjukt stressad. hela tiden. har ångest för minsta lilla grej och typ panikar en vecka i förväg inför jobbiga inlämningar, mycket jobb osv. det här är så inte likt mig! förmodligen därför som bloggen fått lida lite och varit typ 7 prioritering nu på senaste. men jag ska ändra på det. igår och idag har jag försökt vara sjukt organiserad och strukturera upp mina dagar i todos. för jag har sinnessjukt mycket inlämningar till skolan. jag är inte stressad av att det är svårt eller intelligenskrävande utan det är mer för att det är så otroligt mycket, är orolig att jag faktiskt inte kommer hinna skriva ihop allting, och då verkligen inte i den kvaliten som jag helst vill. massa röriga tankar nu med allt på en och samma gång. ville egentligen bara titta in och säga hej, jag lever.

idag ska jag plugga metod med mark och sen kanske jag hinner hänga med unni en sväng. på söndag åker jag och nisi på kryssning till åland. ni vet hur mycket jag hatar båtar och jag blir sjösjuk på typ djurgårdsfärjan men det ska faktiskt bli skönt att komma iväg en sväng, har bokat en mysig hytt till mig och älsklingen och sen kanske vi spaar lite, behöver relaxera! haha. ta hand om er nu och glöm inte att plita ner en kommentar eller två, då blir jag glad!

regionsfest 2011

jag har varit lat och inte orkat ladda in bilderna från personalfesten än. men här får ni ett smakprov iaf snottat från palmira och raida. festen var underbart kul bortsett från lekarna, för jag hatar sånt, aja ni vet ju det. det vart god musik framåt natten och alla fin fint utklädda människor blev svettiga. underbart. fler sånna kvällar tack. merci.
för er som inte klurat ut min outfit så är jag faktiskt rapunzels (elsas) morsa därav creepy eyebrows och magical golden flower. :)











jag och mitt barn. elsas hår var lätt snyggast den kvällen, så långt och fin, med massa fina blommor. flower glean and glow let your power shine, make the clock rewerse bring back what ones was mine, what ones was mine. :)

oh sunny day!

solen skiner, fåglar kvittrar. vad har ni för er denna ljuvliga onsdagsmorgon? själv har jag fortfarande ont i magen men det är bättre idag. idag är en busy dag. jag ska först till skolan och 2 timmar seminarium, sedan till riksarkivet och sedan till stan för att inhandla gråhårspray och sedan till boden (personen, inte samhället) och sedan till porslinsfabriken för personalfest med stort P. det är ju film tema  (2011) och jag kommer fota en massa! så håller er uppdaterade. syns i solskenet.


till och med högdalen är vackert i solsken

igår var en sådan perfekt dag. ´perfekt med tanke på att jag egentligen inte hade planerat in en enda "rolig" grej. jag vaknade vid 8 och åt lite breakfast, kutade i väg till skolan i min vårjacka och det var verkligen för kallt! gick på informationssökningsföreläsning och kände att jag gjorde framsteg med min buppsats. hade sedan två timmar hål då jag trodde jag skulle få sitta alldeles ensam men som tur var dök kattis upp och vi hade roligt tillsammans, snackade och lunchade. (så glad att det löste sig för dig gumman med registreringen, kämpa på nu!!!)

sen hade jag två timmar seminarium om metod och det handlade om historiesyn, det gick ganska fort men var lite småsegt. efter det så träffade jag på mark på busshållplatsen, trevlig snubbe från min klass som bor i hökis. skrämde upp honom lite angående en viss videobutik, haha. vi funderar på att skriva  buppsatsen tillsammans, vore awesome. se det börjar lösa sig, jag är inte helt socialt inkompetent! moahaha. som om ni ens trott det liksom?!

sen simmade jag 40 längder i högdalen, och det var genom simhallens fönster jag insåg att till och med högdalens gråa och dassiga höghus är vackra i solsken. det var ljuvligt att simma, inte som förra veckan då hela bassängen kryllade med skrikiga ungar som ville dränka mig, nej idag var det tyst och lugnt. jag simmade en km och sen badade jag bastu och använde hårinpackning. kutade förbi fiskaffären också på vägen hem köpte lite aioli till räkorna och lite laxfenor. det vart ljuvligt. med smärtande träningströtthet i armarna somnade jag som ett litet barn säng. skön dag.



högdalens simhall, info och allt möjligt hittar ni här.

min bulletproofa pluggplan paid off

jag vaknade vid klockan halv 8 för att unnicus dummicus väckte mig. jag muttrar något i stil med jag ringer dig sen.. haha.. stackarn, men seriously man kan inte ringa mig innan klockan 10!!!! nu har jag iaf vaknat och gått upp. satte mig vid datorn för att skriva lite skolarbeten som behöver kompletteras. fick reda på tentaresultatet från senaste kursen, VG. Katjing. :) hur kul som helst och vi fick personlig feedback på resultatet och kursen i helhet. underbart upplägg. nu ska jag äta lite frukost och samtidigt läsa ett kapitel i min metodbok. vad ska ni göra idag?

lisa lagar: hummerspagetti

2 msk olivolja
½ röd chili, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
2 kokta hummrar
1 dl vitt vin
1 tsk tomatpuré
1 tomat, finhackad
1 knippe bladpersilja, finhackad
(ev. hummerfond)
4 port spaghetti

Dela hummer och krossa skalet på klorna med en hammare, dela kroppens och klornas kött i centimeterstora bitar.
Hetta varsamt upp olivolja, röd chili och vitlök i en stekpanna och lägg i hummerköttet från kroppen och fräs i ca 1 minut lägg därefter i klornas kött och fräs i ytterligare en minut häll i vitt vin låt vinet förångas och ta sedan pannan av lågan.
Addera tomatpuré och finhackad tomat, sprinkla över bladpersilja(vill man kan man droppa i lite hummerfond).
Koka spaghettin och lägg ner önskad mängd i pannan med såsen och vänd runt några ggr, addera liten skvätt olivolja samt lite bladpersilja för garnering på topp.
Smaka av med salt och peppar och servera.

(receptet snottat från här).


happy birthday to you

den 18 februari fyllde nizar 24 år. då firade vi hemma hos farfar med god mat och mys. idag ska vi fira igen hemma hos mina föräldrar. det kommer än en gång bli god mat och mys. vi ska laga fabulous hummerpasta och sedan blir det frågesporter och kamptävlingar. men först ska jag och nizar bruncha lite och gå en sväng på stan. kanske hittar vi något fint. ska fota. lova! vad ska ni göra idag mina fina fans?

rival




jag och ivan gjorde rival igår, ivan tryckte i sig en bulle som fick högt betyg och jag mumsade på ceasarsallad. vi var hela tiden mitt inne i spännande samtalsämnen om livet och dylikt att det inte blev så mycket fotande. ivan fick dock vara fotomodell twice, men jag har inte laddat upp bilderna än, kommer sen, så all you ivan-lovers får allt hålla ut lite till. :) det var mysigt att hänga med ivan, det har inte blivit så ofta på senare tiden och ändå så bor vi så nära, det är säkert på grund av vinterkylan. men snart är det vår och varmare, då ska jag våldgästa hökmossen. kyss

good night from vogue




snart kommer nizi hem och snart ska vi sova. jag ser fram emot det. jag är så trött att jag inte ens orkar spela sims. i know! imorgon blir en rolig dag, jag ska ha lite quality time med ivan på hans nya stammis fikahak på söder och sen ska jag hem till familjen. ska ta med mig kameran imånn. så ni får se lite fabulous bilder på moi och ivan. förresten så har jag fått hem min beställning från h&m idag också, fast allt var inte toppen, måste faktiskt skicka tillbaka hälften.. hmm det är inte likt mig, kanske har blivit mer kräsen på senaste.. :) moahaha.

sov så gott nu fina fans. syns imorgon.
xoxo


wishlist mars



allt från h&m, where else?

black swan



idag har black swan premiär. ska ni gå och se den? själv funderar jag på att övertala ivan att slå ihop en fika och en bio imorgon. nu ska jag äta lite frukost och sen blir det skola. hoppas ni får en fin fredag.

give me gaga



snottat från: julian


jeudi

hejsan mina fina fäääns. idag är det torsdag och solen skiner. jag var pigg och glad och började dagen med antm nya säsongen (16), underbart! så nu vet ni vad jag kommer göra kommande torsdagar. kanske är det några av er därute i cyberspace som är intresserade av vad  jag följer för någe tvserier och dylikt, här kommer en liten list:

Onsdagar: Glee
Torsdagar: ANTM
Fredagar: The vampire diaries

så nu vet ni det! moahaha.. ni skulle precis fråga, jag vet.

så idag har jag varit uppe i högdalen med mon amour, vi fixade bankkort och internetbank, sparkonto och allt annat nödvändigt man behöver. sen var jag till simhallen och simmade lite. farfar kom och plockade upp mig och sedan begav vi oss mot willys och veckans mathandling. inhandlade någon smoothie grej med mango, lägger upp betyg på det sen.

häromdagen var jag och shoppade på h&m. hittade så FINA saker det var helt insane. sulf och jag sprang runt som tokar och letade efter en söt fin vit spets väst. ska fota och lägga upp bilder på inköpen. förresten så har ni ju inte fått se min nya hårfärg än, min vinröda. kan tänka mig att Liv är sjukt sugen på att se det eftersom hon är så hårbesatt. love it.

nu ska jag städa, dricka ramlösa mango, tvätta och lyssna på britney och lady gaga. ha en fin kväll allesammans. (kanske om ni kommenterar bra så dunkar jag in en veckans babe sen. kyss