dag 16 - min första kyss

jag kommer ihåg min första kyss. kanske är det nått man alltid kommer komma ihåg.. roligt det här med selektivt minne, hur man kommer ihåg vissa saker men inte andra. anyhoo.. jag var iallafall 14 år. jag brukade cyklar hem med emelie efter skolan på snorregård och äta nudlar och kolla på sunset beach. ibland cyklade pontus efter oss och var irriterande. för det mesta tyckte jag inte om honom, asså verkligen ogillade honom starkt för att han var så elak, bråkig och irriterande. men kanske är det så det brukar vara, kärlek börjar alltid med bråk skrattade de i klassen, vilket gjorde mig ännu argare. han var ju så irriterande.

men så började vi umgås, fastän han var dryg. då blev han snäll tillslut. vi brukade vara hemma hos honom och ligga i hans säng och lyssna på sclub7 never had a dream come true. vi bara låg där i timmar. och pratade. jag kommer verkligen inte ihåg vad vi pratade om. kanske diskuterade vi varför han gillade det där laget i engelska fotbollsligan, varför han alltid hade nike kläder eller varför hjalle och heavy var det coolaste dalarna producerat. det var mysigt. det var fjärilar i magen men på samma gång tryggt.

jag kommer ihåg att vi låg och pratade i sängen. hemma i hans rum på hovshaga. det var alltid så lungt och tyst där. han har inte lika många syskon som mig. vi låg på sängen och pratade, vi låg närmare varandra och låg och kollade in i varandras ansikten. då lutade jag mig fram och började prata närmare hans ansikte. då lutade han sig mot mig och våra läppar möttes. då slutade meningen och kyssen började.

jag kommer inte ihåg om det var en bra eller dålig kyss. det var liksom inte det det handlade om, det handlade om spänningen som ledde fram till kyssen, till frågan om vad som skulle hända sen och lyckan över att få en/ta en kyss. vi höll ihop sen i ungefär 10 månader jag och pontus. kanske var det som alla andra högstadiekärlekar, full med avundsjuka, misstro men även lycka och glädje. förhoppningsvis så slutar högstadiekärlekar på ett lyckligare vis än vår. men jag kan ändå le och se tillbaka på min första kyss. det var ju trots allt den första.


en dröm ger åt tanken vingar

shitpommes... nu har jag det lite stressigt med c-uppsatsen. ASSÅ fatta hur gött jag kommer må på onsdag nästa vecka. såå precious. men jag lär få göra lite ompysslingar åså, dumt att jag inte hunnit träffa min handledare mer som kunnat hjälpt mig med sånt, well well.. snart ska jag sticka och handla lite med grandpa. ska shoppa lite matlåda också till jobbet sen ikväll.. jobbar till 24 i fojo, men det blir nog nice. jobbade ju inte så mycket innan julhelgen och nu har jag ju bara pluggat. jag beställde hem lite spel till älsklingen (hehehe ok till mig också) som vi ska lira i helgen. superkul. :) kolla in på discshop eller ginza de har feeeta reor nu så här i mellandagarna, för honestly, vem pallar springa och shoppa som en tok bland massa galna människor nu? naah. inget för mig.
ska skriva vidare på noterna nu, om det är någon som är sugen på att få en slant och skriva klart alla mina noter så skulle jag bli sjukt glad.. :)

xoxo

dag 15 - mina drömmar

inom den närmaste framtiden så önskar jag att nizar får sitt PUT och att det löser sig med skola, jobb och körkort för honom. Vi har haft en tuff tid sen egentligen direkt då vi blev tillsammans och det vore så skönt om sånna saker som man normalt sett tar för givet skulle kunna lösa sig och vi skulle få en mer problemfri vardag. det vore verkligen guuuld.

jag drömmer om att i framtiden kunna arbeta som forskare i historia. skriva böcker och läsa papper som luktar gammalt i gråa arkiv. jag vill resa en väldans mycket med nizar och jag kan tänka mig att bygga en sommarstuga på kerkennah i Tunisien. Det ska vara ett vitt stenhus med blåa fönster och en pyntad tunisisk dörr. vi ska ha kaniner och ett träbord i trädgården under olivträden, man ska kunna gå ner till havet och kunna sitta och skriva vid ett bord med fönstrena öppna och linnegardinerna som fladdrar i vinden.

i mina drömmar bli ingen jag tycker om sjuk eller olycklig. min familj är alltid nära och jag och nizar gifter oss och får typ en miljon barn. hade jag inte varit så sjösjuk hade jag velat att vi skulle bott på en båt. mest för att det är nizars dröm.

annars så drömmer jag just just just nu om att bli kvitt min förkylning och att någon annan på typ 5 min skriver klart min c-uppsats och att den blir magiskt awesome!


its the most wonderful time of the year

nynnar på en massa julsånger vilket är otroooligt knepigt eftersom jag vaknade upp i morse med väärldens hostattack, ögonen var svullna och slemmiga och näsan igentäppt. preeeecious.. asså det kan inte vara karma för jag har verkligen varit supersnäll iår. snäääälll.. så jag förtjänar inte att bli sjuk nu när det snart är julafton.. crap crap crap. så medans  jag kurerar mig med nässpray, alvedon, the och slem så kan ni ju läsa en liten list.. enjoy. :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? haha nej det gjorde jag nog banne mig inte. shit pommes nu låter ju detta som väärsta innehållslösa året ever. eller jo jag började ju historia c och skriver c-uppsats, det har jag aldrig gjort innan. hehe. kul.
2. Höll du några av dina nyårslöften? förmodlingen inte. haha.. självdisciplinen vet ju ni är på noll.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? TYP ALLA!! WTF!! haha. nej men huur många som helst blev ju parents eller blev gravida, det var ultraljudsbilder över hela facebook. får lite panik av alla bebisuppdateringar. alla ni som blev parents men som inte har skapat en babyblogg, lagt upp ultraljud och skrivit om hur mycket spy ungen kan producera, STORT CRED till er! tydligen vill man att bebis/fostret ska ha en tagg på facebook innan h*n ens är född! madness.
4. Dog någon som stod dig nära? inte så jätte nära men det är alltid jobbigt när någon man känner och tycker om försvinner. den 14 januari i år så blev nizars barndomsvän Slim skjuten av polis vid demonstrationerna i Tunisien. Han omkom och är otroligt saknad. Du fattas oss!
5. Vilka länder besökte du? besökte bara ett land (om inte sverige räknas) å det var Frankrike. Ljuva, underbara otroligt vackra Paris. Kommer åka tillbaka dit många, många gånger.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? ja det skulle väl vara att jag önskar av hela min kropp och själ att saker och ting ska lösa sig till det bättre för nizar. vi har haft det så otroligt svårt och han kämpar varje dag. jag vill att han ska få PUT, få ett jobb, komma igång med utbildning, körkort och sfi. jag skulle vilja att han hittar fred med sig själv och att vi får en lägenhet.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 14 januari - Slim som dör och Tunisiens president avgår. Annars är det ingenting speciellt, inget specifikt datum som jag minns. klart att Paris resan var magisk och att vi hade superkul i göteborg och på västkusten, men det var flera awesome dagar.
8. Vad var din största framgång 2011? Att jag har fått bättre matrutiner och blivit bättre i magen. Skönt. Att jag satt ner foten på jobbet och prioriterat mig och mina studier. Att jag klarar av att skriva en C-uppsats själv.
9. Största misstaget? jag ångrar att jag inte startade med min uppsats tidigare under hösten så att jag inte behövt haft det så stressigt nu. något att ta med sig till våren och c-uppsatsen i turismvetenskap.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? bara enstaka förkylningar. men det har varit en otrooolig improvement på den fronten från tidigare år. innan var jag groovt sjuk typ en gång i månaden, nu är jag nästan aldrig sjuk och det är så skönt!
11. Bästa köpet? macbook. äntligen har jag och nizar två datorer! tv var också sjukt värt, alla mina films och såklart dvdspelaren UTAN blueray.. :) haha.
12. Vad spenderade du mest pengar på? det var nog macbooken. nizar köpte en macbook pro för 8000 bra kap.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Tunisiens frihet från tyrannen Ben Ali, skön sommar med mycket ledighet och mys med familjen, paris-resan, att nizar och jag fått mer tid för varandra.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? hahhaa.. första som dyker upp i huvudet är lätt sexy and i know it med LMFAO (ser också framför mig hur raida torrjuckar i kön på donken, hahahaha) sen har vi ju också danza kudoro (å då ser jag morsan försöka shejka framför mig) den svenska björnstammen och vart jag mig i världen vänder, timbuktu och resten av ditt liv, mike oldfield innocent. haha ja som sagt en hel del musik. borde kanske göra en 2011 playlist!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? jag var definitivt gladare. det har lättat otroligt mycket ångest genom att bo hos farfar. det känns som om vi kan bidra med sällskap och glädje till farfar och vi slipper oroa oss för pengar, jobb och sånt som ändå är tillräckligt svårt och påfrestande då ens pojkvän inte har UP.
16. Vad önskar du att du gjort mer? tränat och pluggat. skrivit mer på LAME boken. men i det stora hela så har jag älskat detta år, just så slappt som det varit. förutom träningen då. jag har verkligen kunnat vara ledig.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? mina dåliga vanor.
18. Hur tillbringade du julen? förra året eller iår? blir iof ingen större förändring, i vemdalen med min finaste familj och såklart med älsklingen (så himla bra att ha en muslimsk pojkvän) och grandpa.
19. Blev du kär i år? dagligen i mi amore. även fast vi kan ha ups and downs som alla par så är du guld i mitt liv. alla de småsaker som du gör och massa små överraskningar som jag blir jätteglad för. du är oväntad och jag älskar dig.
20. Favoritprogram på TV?  claudias -  biggest loser. haha.. jag föredrar så mycket bättre, antm och the vampire diaries.
21. Bästa boken du läste i år? skulle nog vara sagan om isfolket. fantastik serie. läs den!
22. Största musikaliska upptäckten? hmm inte var det moussie som spelade guldet blev till sand på pianot iaf. hahaha.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? jag fick savon de marseille som är precious! jag är dock bitter på mina syskon och mi amore eftersom jag inte fick en enda present från dem, haha.. kräver dubbla julklappar. :) roligt är iaf att det blivit nisis mantra, haha jag får aldrig födelsedagspresent från honom men däremot får jag alltid dubbla julklappar som kompensation. haha.
25. Något du önskade dig men inte fick? önskade mig en minipc. vet dock inte om jag verkligen hade använt den så mycket. men men. om jag vinner på lotto ska jag köpa en.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? jag firade den på söder med familjen genom att vara sjukt bitter på gustav som hellre föredrog att vara linköping! vi åt god mat och mormor och morfar var med. det var mysigt.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? kanske pratat mer med gustav om att jag var ledsen, iaf tidigare. pluggat mer och om nizi fått sitt UP så att vi hade kunnat åka tillsammans till Paris. <3
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? långklänningar och bohemiskt. as usual.
29. Vad fick dig att må bra? att umgås med min familj och mina vänner. har träffat mina göteborgare betydligt mer detta år och det känns jättekul.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? chris hemsworth i Thor. hahaha.. det var en awakening..
31. Vem saknade du? IVAN! AYMEN! GUSTAV! UNNICUS!
32. Bästa filmerna på bio? Tangled, Black Swan, Bridesmaids, Niceville, Jane Eyre, Fast and the furious 5 (hahaha), Harry Potter. säkert många fler men jag kommer inte ihåg. :)

christmas in winterspring



slänger in en liten wowbild på min priest. winterspring är fint i sunset, tycker det passar sig lämpligt så här i juletider.

someone like you



DEPP-MODE! mitt hår är borta! mitt precious fina långa slitna hår! "jag ska bara toppa lite" POFF så saknas det nu över en decimeter!! KILL ME! KILL ME NOW! jag ser ut som en hårboll med fluff - "åå vilket fint självfall du har" självfall my ass! jag har ju plattaste håret i världshistorien men om vi tuperar det och sprejar som faaan så ser det nu fluffigt ut iaf!!! UÄÄÄÄÄÄ!!!

nåja ser väl ut som på bilden ovan - eftersom jag tog den nyss. men allt fluff fick ju såklart inte plats på bilden. visst ser mina ögon otroligt blåa ut på bilden också. inga linser bara en hardcoreinställning på instagram. preeecious.

dag 14 - dåliga vanor och egenskaper

asså jag har ju en hel del dåliga vanor och laster. men jag tycker ändå att vissa laster vägs upp av laster jag inte har. så det blir väl plusminusnoll förr eller senare. men om man nu ska diskutera mina dåliga vanor och egenskaper så är det väl främst dessa:

cocacola - jag har ett extremt cola beroende. det hela började i oslo där colan var billigare än mjölken och utan hemmets trygga vrå och regler spårade det ju ut i vårt lilla kollektiv ganska rejält. cola till lunch, frukost, allt! det har varit svårt att bryta detta beroende. colalight är sötsliskigt och inte en värdig ersättare, kolsyrat vatten funkar men det handlar så mycket om självdisciplin, något som jag också saknar.

lathet - kan vara otroooligt lat. liksom pallar inte med någonting. dåligt i kombination med cola-beroendet kan jag säga. ibland är jag full av energi och gör hur mycket som helst men ibland pallar jag inte. jag är lat helt enkelt.

gåmedtrasigakläder/skor - oftast skor. skor som är helt sönder slitna eller strumpor med hål i. varför gör jag det? whyy? varför vill jag se ut som en lodis? haha. jag har pengar och jag har tid att köpa fungerande och icke-håligapryls så varför envisas jag med att gå med saker med hål i. jag har dock blivit bättre. jag slänger t.ex. tights eller linnen direkt när de får någon liten rispa, så att jag inte ska bli sugen på att ha på mig det. hahaha. jag tror att anledningen till att jag går med håligakläder är för att de är det plaggen jag gillar bäst, ibso- blir mest slitna och så vidare. finns inga ursäkter, ge mig en symaskin så fixar vi detta. p.s håliga jeans är bara snyggt, men ja det finns gränser även där.


jul jul jul

asså jag vill ha jul nuuuu! jag vill vara ledig och bara njuta av god mat, familj och massamassamassamassa paket. till mig. vinterfeelingen har nu iaf äntligen nått stockholm. nu hoppas jag bara på att den vita snön håller i sig å att det inte blir en massa läskigt slask.



min handledare mailade mig idag med rättningar till min c-uppsats och om 2 veckor ska uppsatsen vara helt klar! fattar ni?!?!?! helt fuckin klar!! shit pommes.. måste plugga mer nu. buuu.

ny dag no bitterness

ok jag är inte lika bitter idag. jag är faktiskt happy och excited.. detta trots att jag vaknade upp med en mindre förkylning.. hehe but i love life.. så är det. snart kommer gustav hit så ska vi gå igenom hans grejor som han har här.. han har ju tydligt ett litet lager med stuffs sen han bodde här senaste.. :) typ för 2 år sedan.. å sen ska jag åka in och jobba. fast bara till klockan 19 så det blir skönt. yey. på med lite julmusik nu så ska jag slå in de sista julklapparna och äta lite pepparkaker. nom nom nom.. bra för då blir jag nog snääälll igen. moahaha


merci

tack för alla värmande kommentarer och peptalks jag fick angående mitt inlägg nedan.. hahahahha.. welll känns ju så skönt att ni stöttar mig till hundra!

hade tänkte skriva en massa inlägg nu, men jag skiter it och kollar på onetreehill istället. buuuuu

ångest

jag har ångest för min c-uppsats. varje gång jag sätter mig ner för att skriva på den så bara ökar ångesten. det spelar liksom ingen roll om jag skriver 10 sidor eller bara en jag får ångest iallafall. oftast så är det för att jag känner att inget jag skriver är bra. att det kan göras bättre och då får jag panik för snart ska uppsatsen in. jag vet ju att den blir bra om jag skriver lite en dag och sen går tillbaka till den någon dag senare för att läsa om och skriva om. lite reflektioner kring texten är ju alltid bra. men nu känns det som att det inte spelar någon roll. jag dricker min redbull och hade ett snack med min handledare innan. han hade inte ens koll på att uppsatsen endast ska lämnas till handledaren imorgon. han trodde att det var den slutgiltiga versionen som skulle skickas in.. oh maaan.. skönt med koll liksom.

jag funderar på att ta en paus nu, gå ut och gå lite, rensa huvudet. kanske ringer en kompis å snackar lite skit åså.. :) behöver tänka på annat ett tag. eller kanske ett avsnitt av onetreehill. aaah!

om jag fortsätter skriva nu så blir det ju mindre att skriva sen. kom igen nu.. skicka mig hur många peppande kommentarer som helst nu. i need it soooo bad.

xoxo

dag 13 - en vanlig dag hemma hos mig

asså egentligen är väl alla dagar vanliga. jag menar ok, det är sällan någonting extraordinärt händer, typ som då jag åkte till paris. men i guess jag kan beskriva en vanlig dag med mig. hissa alla intresseflaggor nu kör vi.. :) hehe..

ok så här brukar det gå till:
klockan 9 eller 10 vaknar jag. beror på vad jag har för plans för dagen eller om jag sovit bra. nu när jag inte har schemalagd tid till skolan så är nästan varenda dag en sovmorgon, men ibland händer det ju att jag måste gå upp tidigare om jag har möte med handledaren t.ex. ja ni fattar.. ;)
klockan 10 eller 11 brukar jag äta frukost hemma. jag gillar frukost och just nu har jag fått dille på köttbullar med rödbetssallad till frukost. haha. kanske inte det nyttigaste ever men just nu är det gott. annars föredrar jag kalkon på mackan.
mellan klockan 12 och klockan 17 studerar jag. om jag inte är hemma dvs. är jag hemma studerar jag till ca klockan 19 med lite paus för lunch, fb och onetreehill. hehe.
klockan 19 kommer nizi hem, eller så är jag redan vid denna tid hemma hos mamiåpapi på söder. men om nizi kommer hem så brukar vi laga nått gott tillsammans och klockan 20-21 äter vi.
något vi har börjat med på senare tid är att spela mario tillsammans på kvällarna, då blir det dock ganska lätt att man glömmer tiden. men nu när nisi jobbar igen så är han tröttare på kvällen å tro det eller ej, vi går och lägger oss samtidigt! haha.
nuförtiden är det jag som inte kan somna klockan 23 utan är vaken till klockan 2 på natten.. dumt, men det går nog över.


så det var väl en hyfsat normal dag. idag ska jag plugga som en tok verkligen heeela dagen. inte så kul men måst gört.. :)
hoppas ni får en awesome dag. här i sthlm skiner solen.


dag 12 - tio saker du inte vet om mig

hahahaha. jag dör vad skriver man då. jag är så otroligt öppen och tydlig i mitt liv att ni vet nog redan allt som går att veta. ok men jag gör ett försök, kan som sagt inte lova att alla tio punkterna kommer vara en överraskning för all men anyhoo.. here goes:

1. jag både älskar och hatar att sitta en hel dag i soffan och spela world of warcraft.
2. jag drack alkohol första gången då jag var 14 med emelie och vi gömde vinet (som jag gklömt varifrån jag fick det) i skogen mellan busshållsplatsen och mitt hus.
3. jag älskar de moments så jag tycker att jag är så jäkla sexig. då kan jag dansa framför speglen och göra awesome moves typ en hel kväll. till låtar som jag normalt sett inte gillar, typ sexy and i know it och enrique iglesias.
4. jag har haft sex pojkvänner totalt sett i hela mitt liv (och då räknar jag bort diverse pojkvänner man hade under låg/mellanstadiet, förutom micke då) dessa är micke, pontus, erik.s, sparven, andreas och nizar. alla dessa pojkvänner har träffat min familj. hahaha hoppas jag inte glömtnått. *sLaMp*
5. jag hatar bandspagetti och jag kan verkligen inte äta pannkakor. tycker det har konstig konsistens.
6. jag är hemligt kär i e-type.
7. jag kan lääätt prata bort 2000 kronor i månaden i telefon.
8. jag har aldrig och kommer aldrig prova någon typ av drog.
9. jag tycker om att vara wow-psykolog åt vilsna muhammedaner på world of warcraft. det är för att jag tycker om känslan av att vara behövd.
och så slutligen nummer 10. jag är otroligt paranoid och kan få jobbig panikångestattack, men det gäller bara nizar. psykbrytchampion. :(

så vad tycks. det var väl 10 bra grejer. finns säkert flera av er nuubs där bland mina faaans som visste allt det här redan. men men.. det visar ju bara på huur bra vän ni är med mig, riight? ;)

dag 11 - mina syskon

jag har ju typ huuur många syskon som helst. och jag kom och tänka på det här med syskon idag då jag var en sväng förbi claudia (som har ett litet barn, sebas) och jag tänkte att shit pommes vad kul det är med att ha många syskon. iof har jag tyckt så länge och om och när jag skaffar barn så vill jag ha en mega familj. för jag är sällskapsjuk och tycker om med mycket folk som tycker om mig runt omkring mig. så är det så vad har jag för syskon da, jo:

vi har gustav: gustav är 22 år och är nu färdigutbildad officer. í smyg har jag velat att han ska misslyckas med sina examensprover å sånt eftersom jag inte vill att han ska jobba med att döda människor men det är en annan diskussion. gustav är underbart awesome. vi har praktiskt taget suttit ihop sen forever och även fast vi har haft våra upsanddowns så vet jag att han finns där iallafall. nu kommer gustav flytta till stockholm med sin tjej och då ska jag limma fast mig i honom igen. vi har så fina minnen tillsammans och du betyder huuur mycket som helst för mig. hoppas du vet det och att jag gör vad som helst. vad som helst. förutom att gå upp klockan 9 för att kolla på en lägenhet till dig upplands bro. en gång räcker. :)

unni: unnicus demonicus är som namnet antyder aningen ond. hon har en elak humor som vi kan dela (till en viss gräns) eftersom det unni gillar mest är då folk (på film) gör illa sig. unni är även supermysig och väldigt kreativ a av sig. hon målar och pysslar omvartannat och hon drar alltid med mig på mysiga upptåg.  unni har en pojkvän som heter ch och han är också schysst. unni är lika sällskapssjuk som mig och hon tycker att clas ohlson är bääästa affären och på sin fritid gillar hon att spela labby. unni är stört rolig och hon får mig alltid att känna mig omtyckt och behövd. vilket jag älskar. jag behöver dig också lillasyster, bara så du vet det. :) föralltid.

sulf: sulf är politikern i familjen även fast hon inte alltid är politisk korrekt. sofia är ett vampyrfan som alltid skrattar högt till serier som hon kollar på i vardagsrummet. hon har massa energi och gör konstiga läten med sin tunga när hon är glad (youtuba charlie the unicorn) och hon har sääämsta youtubesmaken ever. haha. sulf drar sig inte för att komma ut till mig i älvsjö och hänga och man kan alltid locka med lite quornfile och lite filmmys. sulf har alltid superkallt inne hos sig eftersom hon får andningssvårigheter om fönstret är stängt när hon vaknar på mornarna. sulf är så söt och awesome att man vill bära runt på henne i sin väska hela tiden. bara för att få höra hennes små creepyljud eller hennes asgarv framför tvn. kärlek.

august: typ enda syskonet utan smeknamn. august är underbart polariserad. han kan vara snubben som ääälskar att kötta på typ dota och andra konstiga spel typ wow eller starcraft men han kan också ha gossip girl marathons och joina team alice i twilight. august är helt enkelt awesome och han och jag har typ exakta facialexpressions och humor. han ser ut som mini-mclovin (det är bara muschen som fattas) och han är sjuukt awesome på mario på nintendo. nuförtiden har august börjat gymma för han ska bli biff. jag tycker om august så mycket att det gör ont. men då kan man bara krama honom å då får man alltid en typisk august klapp på axeln. förstår du hur mycket jag tycker om dig? :)

moussie: moussie är moussie helt enkelt. en aggro fjortonåring med närhetsissues.. hahaha.. han har oftast en spydig kommentar på lager men jag antar att det har med åldern att göra för innerst inne är han supergo och alldeles, alldeles underbar. moussie är en mindre kopia av mig. om han skulle göra sig av med sitt pergesslepalmhår och skaffa hästsvans så skulle ingen se skillnad på oss. moussie tycker om att spela dator och att spela innebandy. moussie får gärna bo hos mig föralltid och då skulle vi äta lammfärsbiffar och kolla på roliga/töntiga filmer hela tiden (moussie väljer). det är bland det bästa jag vet då ludvig kommer hem till mig och vi umgås hela kvällen bara han och jag. moussie är sån. moussie tycker om att vara med mig och jag tycker om att vara med moussie. :)




jag älskar er så otroligt mycket.

dag 10 - bloggfavoriter

jag följer en hel del bloggare. mest stockholmsbloggare åså men även en del annat smått och gott ute på landet.. ;) nu tänkte jag tipsa om lite guldkorn som ni kan kika in på om ni har lust.. vore roligt om ni tipsade om några bloggar som ni tycker om att läsa så att jag också kan få kika in och upptäcka något nytt. :) ok awesome då kör vi..

loveliv: livets blogg är full med vackra foton, och den uppdateras typ ofta, kanske inte så ofta som jag hade velat men bilderna väger upp. jag kan dock ibland sakna hennes gamla blogg, eftersom där så skrev hon mer, nu är det mer en fotoblogg. livan skriver väldigt bra och hennes hårinlägg och diverse issues var alltid så precious att läsa.

emilia: emilias blogg är vardagslyx. den är snygg och stilig i en elegant förpackning. här får man följa med emilia på hennes äventyr runt omkring sverige och jorden. en blogg full med fina bilder som gör mig så sugen på en espresso och en macaron på nått tjusigt italienskt torg. mycket läsvärd med fina små kommentarer.

hanapee: hanapees blogg började jag nog läsa 2008. den var superkul då och den är frotfarande superkul. nu bor ju bruden i stockholm också och pluggar på min skola så jag kan vara stalker om jag vill. hehe..
full med foton och hon är absolut störtskön och med en underbar humor och nice taste in music.

gaymasen: han är gay och dalmas. whats there not to looove.. liksom. snubben har kul humor och verkar så där awesome som typ jag. haha. bloggar mest om mat och kärleken till sina fiskar. verkar leva ett ganska så soft liv i skövde (?!?) med sin puss.

frutunisien: en tjej med en tunisisk snubbe som försöker få vardagen att gå ihop. låter det bekant? haha alltid roligt att läsa om hur det går för andra i nääästan samma sits som en själv. massa fina bilder från tunisien och det är rätt mysigt med en vardagsblogg som verkligen är vardag. perfekt då man råkat överdosera kenza eller blondinbellas bloggar.

historiabloggen: en blogg som är besatt av axel von fersen och marieantoinett. ett online musem med en otroligt bra författarinna. jag hade också velat ha en sån blogg. blir alltid inspirerad och sugen på att läsa om marieantoinette eller 1700-1800 tal i allmänhet.


skärpning.

okej dåligt. jag vet. jag hade sånt bra flow innan och sen kom helgen och jag ville göra andra saker än att sitta vid datorn. men så skrev jag då vääärsta awesoma inlägget och vad händer, jo internet typ dör så allt försvann.. åååå jag var så arg så då självklart tar jag ut det på bloggen och täänker fanimej inte skriva om inlägget en gång till.. men men nu gör jag ett nytt försök. :) hoppas det går bättre. så dags för dag 10, eller vad r det elva? hmm.. :)

mysfredag

nu har jag kommit hem från toysrus med farfar. är så hemskt väder ute att nu håller jag mig inne resten utav dagen. jag har nu köpt alla julklappar och ska nu slå in några stycken som ska med mami och papi till ludvika i helgen. jag har sån hysterisk julkänsla.. haha.. som ett litet barn, vill ha jul nu!! haha fast det beror nog mest på att jag vill vara klar med min c-uppsats åså.. nee da.. men om vecka ska den vara klar och jag har typ skrivit 15 sidor.. helt ok, så jag får jobba på under helgen och under nästa vecka.

jag ska alltså bara mysa idag, äta tacos, spela lite wow eller sims och kanske kolla lite på onetreehill.. :) mys mys mys. vad ska ni göra ikväll?


dag 9 - min livsfilosofi

om min mor fick frågan om vilken min livsfilosofi är då skulle hon förmodligen säga: "gör inte idag vad du kan göra imorgon". haha.. om du hade fråga mig för typ 9 år sedan så hade jag lätt sagt: "god mat är gott, äcklig mat är äcklig". men nu är jag ju inte 15 längre. sant att mottot fortfarande stämmer, men jag känner att jag varken har en tro eller en livsfilosofi. nizar tycker det är konstigt att jag inte tror, jag tror att alla som har en religion tycker det är konstigt när folk inte tror, för dem är det så enkelt.

jag skulle inte banga på att tro på nån religion, jag tycker att religiösa personer har nån slags lugn och inre trygghet, en säkerhet som gör att man inte behöver vara rädd för sånt som jag normalt sett är livrädd för, typ döden. men poängen är att jag inte kan hålla med någon av de stora religionerna, jag hittar saker jag inte kan stötta eller förstå. jag respekterar folks tro och anser att grunden i religion handlar om kärlek och respekt för din nästa, vilket vissa inte förstår och ger religion dåligt namn/rykte.

jag skulle aldrig säga att jag tror på gud. ordet gud sätter begränsningar för mig. jag tror på en kraft som är kärlek, helt igenom kärlek. som älskar alla människor oavsett, kön, hud eller sexuell läggning. om det finns något "gudliknande" så är det så jag vill tro att det ska vara. villkorslös, gränslös kärlek och respekt.

can i get an amen on that??? ;)

bästa torsdagen på länge

idag har jag haft en underbar dag. jag mötte upp palmira för lite lunch på macho texmex och åt en super god och stooor nachotallrik. sen satt vi kvar och bara snackade i typ 2 timmar och efter det drog vi till inferno online där jag introducerade palmira för the wonderful world of warcraft. palmira blev helt hooked och vi lirade i typ 2 timmar.. haha fast ganska så felplacerad känner man sig där, var typ vi och massa fjortonåriga dudes.. haha.. :) men det var iaf hur kul och mysigt som helst. nu är palmira fast och jag har en känsla av att ni kommer hitta oss oftare nu på io i framtiden.


dag 8 - favoritsaker

ååå älskar detta materialistiska inlägg. favoritprylar asså... hmm.. jag skulle förmodligen gå under om min iphone dog. jag har blivit sååå addicted så det är helt sjukt. men asså favoritprylar besides datorn, telefon och tv (dvd!!) så blir det nog mina precious films.. jag ääälskar mina filmer. ja inte riktigt alla, men nästan. jag älskar att se på mina filmer, jag älskar att sortera dem i bokstavsordning, jag älskar att låna ut dem till folk som inte sett dem.. haha.. på tal om.. kan alla ni som lånat film till mig lämna tillbaka dem.. jag börjar få det tomt i hyllanb.. :P hehe

andra prylar jag gillar är mitt piano, min säng med alla miljoner kuddar i, min precious skinnväska från h&m., m och nizars nintendo wii.. :) mario! haha. sen gillar jag mina böcker..

haha shit pommes vilket tråkigt inlägg detta blev. sammanfattningsvis kan man helt klart säga att jag gillar prylar, jag gillar fina prylar. haha.. jag gillar dyra tvålar från savon de marseille och deo från biotherm, jag tycker om att använda min mascara från lancome men går oftast i mjukisbyxor  i haremsmodell. jag tycker om att sätta upp håret i en tofs// bulle och enda gången jag har utsläppt är om det är helt nyduschat. jag skulle aldrig klara mig utan mitt balsamspray.. :) från sunsilk! köp den! (( oooobbbsss jag önskar att de sponsrade mig om jag gjorde reklam)) jag älskar mina fotoalbum eftersom jag är en sååån nostalginörd och jag älskar min lilla trägroda från thailand.

nu springer jag iväg och lunchar med palmira på tacobar.. nom nom nom... :)

eurotrip - nostalgitrip



hahaha.. detta är så sjukt nostalgiskt.. typ gymnasietiden.. vi spelade den på typ varenda förfest.. scotty doesnt know!! scotty doesnt know.. och så inser jag idag att det är MATT DAMON! hahaha.. har aldrig tänkt på det innan.. hahahaha sjukt kul.

projekt julbak

idag har jag bakat. en massa pepparkakor och en massa lussebullar. pepparkakorna blev legendariska , eftersom jag hade en kamelform. nisi fick den av mor och far förra året och en pepparkakekamel är ju aldrig fel. hehe
lussebullarna blev dock lite brända eftersom jag hängde på facebook medan jag bakade. så dem tänker jag inte fota.. :P haha nu ska jag kolla lite på onetreehill och sen tänkte jag sova.. imorgon ska jag till kb och mysa ner mig på mikrofilmsarkivet igen. ska få klart allt om aftonbladet nu så det är bara att jobba på ordentligt. hehe. sov så gott mina fina fäääns..

dag 7 - vänner

jag har världens bästa vänner. jag kommer ihåg när jag var yngre då var jag jätte mån om att vara alla till lags och jag ville att alla skulle tycka om mig. antar att man var popularitetsskadad när man gick i skolan. i allafall i högstadiet. men jag har lärt mig att vänner prövas både av tid och av händelser. kanske har jag blivit hårdare med vilka jag släpper in i mitt liv men jag är iallafall än mer mån över vilka jag låter stanna kvar. om någon behandlar mig fel så är jag numer inte rädd för att ta avstånd och gå min egna väg. min filosofi har blivit att jag endast vill lägga min tid på vänner som faktiskt betyder något för mig och där jag faktiskt betyder något tillbaka.

vänner är jätteviktigt för mig. jag är kanske inte den bästa då det kommer till att ses eller till att ta mig tiden till att åka och hälsa på men jag är ett riktigt telefonfreak som dagligen pratar med mina pals över telefon. visst jag kan sakna den tiden och hur man umgicks "förr" och då menar jag då jag bodde i växjö och majoriteten av mina vänner också gjorde det. då kunde man bara cykla förbi och hänga. kolla på film, äta eller bara sitta och snacka och sen cyklade man hem igen.

i stockholm är det inte så. i stockholm tycker folk att det är ett projekt att umgås, man orkar inte åka hem till varandra om man inte bor sådär suuper nära. att åka tunnelbana och pendeltåg tar tid. så istället möts man på stan och kanske tar en fika eller går på bio. egentligen inget fel med det, det är trevligt men ibland kan jag sakna hur lätt det var förut.

när jag flyttade upp till stockholm så hade jag inga vänner. jag började studera och trodde att nu skulle jag minsann få en kompis. jag har alltid haft lätt att få vänner så jag var inte orolig. men det var svårt. många var från stockholm och hade redan sina vänner vid sidan av studierna, det var ingen som var direkt pigg på att hänga eller göra någonting med en som var ny. alla tog för givet att man redan hade kompisar. jag vart desperat och ville fråga folk på tunnelbanan om de ville vara min vän.

men våren kom och jag fick jobb. på gröna lund. gröna lund anställer bara sociala individer, översociala individer. så jag fick vänner och livet kändes med ens lite enklare. och sen när jag väl fått några kompisar så antar jag att min aura av desperation försvann och vännerna fann mig. jag hittade min stockholms rytm och tog livet lite mer chill, min familj och pojkvän bor ju här så att bara ligga och kolla på sex and the city dag ut och dag in och äta cheeseballs för att jag inte hade något att göra var förbi.

vänner kan tyna bort med tid, vänner försvinner om man inte underhåller vänskapen. men vissa vänner finns alltid kvar på något sätt ändå. det kan ha varit år sen man sågs men när man väl ses så är allt som förr, så enkelt och roligt. jag vill inte ta mina vänner förgivet, jag tycker att man måste vara rädd om sina vänner. jag älskar er mina preciouosas. ni betyder hur mycket som helst för mig. och jag kommer alltid finnas här för er. alltid.


dag 6 - om det här vore min sista dag

jag skulle ha panik! självklart. inget det där med att måste enyoj it to the very end. jag är rädd för döden. ångesten skulle ta över mig och jag skulle förmodligen bara ångesta mig omkring utan att egentligen organisera ihop dagen till the most magical day ever made. anyhoo.. vi kan ju skippa hela ångestbiten och fokusera på vad jag hade velat göra om det teoretiskt sett inte alls var min sista dag och jag skulle göra den här dagen till the most awesome day ever! OK.

jag skulle inte ha spenderat den på kungliga bibliotekets mikrofilms arkiv. (jag är inne i en pluggkoma för att hinna bli klar med min c-uppsats) anyhoo.. )) jag skulle inte ha ångest över att den ska vara klar om en vecka, jag skulle faktiskt skita i den! moahahaha ReBeLlIsK. :) jag skulle spendera dagen med min familj och mon amour och mina underbara vänner. jag hade bara njutit av att vara omringad av vackra och fina människor. vilken underbar dag! om vi sen hade tillsammans gått och käkat på palmyra och sedan spelat lite spel hade inte spelat någon roll, bara jag får vara super sällskapssjuk en allra sista gång.

dag 5 - kärlek i mitt liv

det finns en massa kärlek i mitt liv. så mycket att jag funderar på hur allt får plats. jag känner en stor kärlek till min familj. min mor, min far, mina underbara syskon och nizar. min farfar och elvis. hur mycket man kommer på att man tycker om sin familj hela tiden egentligen. alla de små knäppa saker som alla gör som tillsammans blir ett underbart kaos som jag älskar. då till exempel alla äter mat tillsammans och man knappt hör vad någon säger eftersom 1. August och Moussie gör en massa ljud. 2. Mamma som försöker prata med någon men ingen lyssnar. 3. Gustav som sjunger. 4. Sofia som argumenterar för alla om politik. 5. Unni som vill upplysa alla om sin arbetsdag. 6. Mclovin som skriker åt alla att vara tyst eftersom han får panik av allt ljud. - aaaa ljuvliga familjemiddagar.

jag känner en stark kärlek till mina fina vänner, de som är långt borta och ändå jättenära. De små guldkornen som vänner fyller ens vardag med. det kan vara enkelt som ett sms som undrar hur man mår och vad man gör. ett telefonsamtal med goda nyheter. Det är underbart att veta att man har människor runt omkring sig som skulle offra en tå för en. När man tror att man är ensam så vet man att endast ett litet telefonsamtal iväg klockan 02 på natten så kommer bodensandra att svara. eller då man dampar över livets orättvisor å så pratar man med raida och inser att man egentligen borde hålla käften och njuta av det man har. vackra underbara människor runt omkring som kanske inte förstår hur mycket jag tycker om dem.

jag har en stark kärlek till film och engelsk romantik. kärlek för mig är absolut. den är den starkaste kraften möjlig. otroligt cheesy men dock så true.


dag 4 - god mat är gott äcklig mat är äcklig

när jag gick i nian på snorregårdsskolan så kutade vi omkring och var LAME. LisaAnnaMaddeEmelie. Det var en underbar tid. vi blev äggade av fabbe och axlsn och vi gjorde alla möjliga galna saker ett påsklov. typ strippade från ett hopptorn ute vid evedal, dansade folkdans i en populär rondell samt åkte inlines på gustavlundsskolans tak. ojojojoj, riktigt ligister. för vi det här laget var vi så härdade. vi hade stått ut i klass 9b i snart tre år! vi var äntligen starka. vi sket i om folk inte gillade våra benvärmare i neonfärger eller fotbollsstrumpor. vi körde vårt egna race och upptäckte att folk faktiskt gillade oss mer för det! (tro mig när man är 15 kommer det som en chock!. speciellt i växjö. :)

LAME skulle aldrig mer bli detsamma då vi började gymnasiet men vårterminen i nian och sommaren mellan högstadiet och gymnasiet kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Vi skrev ner en massa minnen i en rosa fluffig dagbok som vi kallade LAMEdagboken, den skickade vi runt dagligen så alla fick skriva ner sina hjärtor och smärtor. dessvärre senare blev det mest smärtor. :( det var under denna period vi myntade uttrycket god mat är gott, äcklig mat är äcklig. ganska så självklart i all enkelhet. då jag klippte ut MAT från en icaplastpåse och ramade in och hängde på väggen.

nu har jag äntligen alla dagböcker här hos mig. nu har arbetet påbörjats. jag ska skriva en bok som handlar om oss, om lame. om hur det är att vara tonåring i växjö, om hur det är att vila synas, vilja höras och framförallt om
lakritspulver och
kärlek.

first

mina fötter är in pain. asså idag är tredje dagen jag jobbar, det är mitt sista tio timmars pass på två veckor och tro mig.. mina fötter behöver den vilan sååå bad. igår köpte jag en ny kjol. faktiskt från stylebytyras egna kollektion first. jag har letat efter en sån här kjol i typ ett år men inte hittat den någonstans försen nu. så gissa om jag är lycklig. 299 kronor kostade den och jag funderar på att ha den på nyår. vad ska ni göra på nyår?

dag 3 - mina föräldrar

dags att öppna tredje luckan i kalendern och vad hittar vi där?? Jomenvisst, mina föräldrar: morsan och mclovin.

morsan och mclovin är de bästa föräldrar man kan ha och det säger jag helt objektivt. jag känner att jag helt klart har blivit den ultimata avkomman med underbara values. om man ser det som så att gener är 50% och miljö 50% varav föräldrarnas påverkan i miljön är ca 30% så hamnar vi alltså på 80% influerat av morsan och mclovin. dessa procent har helt klart format mig till en lat men otroligt ödmjuk människa.

lat? jo det är sant jag är lat, det är en last och förmodligen en synd. borde läsa på mer om det, anyhoo.. det började med att morsan blev ett träningsfreak som bara käkade ruccola. så hon ville att jag också skulle träna, men när det kommer till morsan och jag så är det så att om morsan vill att jag ska träna då vänder jag inte det till något positivit utan jag blir istället anti. så jag slappade och käkade 200gr marabouchoklader med emelie i soffan. ljuva liv.

morsan: morsan är sjukt snygg,väldigt envis  och med en massa finsk sisu. hon har otroligt mycket energi som hon ibland lägger ner på helt konstiga saker typ korsord. hon tycker om allt som har med italien att göra, hmm.. kanske inte berlusconi men allt som har med romantik, musik och mat att göra. hon tycker om havet och vill ha ett lantligt torp. morsan tycker om att dansa till latinorytmer och hon tycker inte så mycket om stora örhängen. favoritfilm - förmodligen konstiga franska saker eller allt med hugh grant.

mclovin: mclovin tycker om att spela wow och andra dataspel samtidigt som han dricker iskall pepsi och trycker i sig en massa toblerone. mclovin är osocial och har en annorlunda dansstil. mclovin är mysig och gosig precis som en pappa ska vara, han luktar dior aftershave och håller på med konstiga ordlekar för sig själv, typ parry hotter och spritney bears. mclovin tycker om fläsk och brunabönor. han tycker om att åka till tippen för quality time och älskar allt som har med clint eastwood att göra! mclovin tycker inte om lamm och kommunister. mclovin älskar krigsfilmer, fast i smyg älskar han också allt med hugh grant.

morsan och mclovin - jag älskar er.


dag 2 - min första kärlek

min första kärlek. den här frågan har jag klurat på. den är svår. ja menar, jag ansåg såklart när jag var typ 8-9 år att jag var super kär i micke, bastian och max. det pirrade i magen då vi dansade tryckare till my heart will go on på låg och mellanstadiet. det var ju såklart även kärlek då jag föll pladask för fredrik i min nya klass i växjö. helt och completly obesvarad såklart. för att inte tala om johan jansson. bara namnet ger mig flashbacks. johan jansson som var den coolaste killen i hela knutsbo, ludvika. han som kunde skejta och hade hiphopstil, han som ALLA tjejer ville ha, han som ville ha mig någon gång vid sjuårs ålder men då jag tackade nej!?!?!.. hahaa

sen kom pontus. vet inte om han var min första kärlek direkt, men han var definitivt min första olyckliga kärlek. sen har vi ju leonardo di caprio. hur kunde man inte bli kär i honom då man såg titanic? come back, jack, comee baaack.

andreas var min första highschoolsweetheart (och den enda, för den delen).

nizar var min första illegala, headoverheels, fantastiska, överväldigande, övervinnande kärlek. en kärlek som klarar eld och vatten. som klarar migrationsverk och mutade poliskonstaplar på ön i medelhavet. en kärlek som när jag är tillsammans med dig så känns allt möjligt. allt. tillsammans är vi fria. ja, jag kan inte beskriva det på någotannat sätt. jag hoppas att du är min sista kärlek. vill alltid vara med dig haout.


dag 1 - presentera mig själv

jag heter lisa josefin svensson. jag är född i falun men startade de första elva åren av mitt liv i ludvika. en barndomsidyll med en touch av kommunism och förfallen industri. ni vet en såndär stad som är så fin på sommaren, då man kunde kuta ut i skogen hela dagarna och bygga kojor och leka häxa. som egentligen var vacker året runt ända tills man växte upp och insåg att det var ganska dåligt med affärer, opassande med en industri mellan staden och sjön och som såg allmänt dassig ut sådär grå och tråkig på slaskiga höstkvällar. så pappa fick ett jobb i växjö så vi flyttade dit. huset luktade nytt och jag var nervös för första dagen i skolan. jag vill poängtera att jag hade ett glittrigt diadem och en svart spicegirlstshirt på mig. det var 13 december 1998, jag hade alltså inte på mig cykelbyxor! det var snö! jag är ingen jvla eskimå för att jag kommer från dalarna. ville bara få det där sagt, år av ångest och förtryckande känslor.

anyhoo, växjö var staden jag bodde i mellan 11 och 19 års ålder. växjö är ett lustigt ställe. hur annars ska man beskriva det. aja, ska inte fokusera på det, ska fokusera på mig själv. pretty long backgroundstory, shitthasame. i växjö fick jag uppleva popularitetshets och broken hearts, men även en massa fina vänner som jag fortfarande älskar och även en lång och vacker, nåja ett tag iaf, kärlekshistoria.

så hur är jag som person, jag anser mig själv vara ganska bitter och cynisk, full med elaka och spydiga kommentarer. men jag är också en person som tycker om andra faktiskt. haha. jag tycker att jag är bra på att lyssna och komma med awesome råd, även fast jag inte alltid lyssnar till mina egna råd ibland. jag tycker om att kunna finnas där för mina vänner och anser att grunden i bra förhållanden handlar om att ge och ta. jag tycker om att överraska folk med happy surprises och jag älskar att se folks reaktioner till olika filmsnuttar i filmer jag gillar/ogillar. jag har hysteriskt dålig självdisciplin men jag är egentligen otroligt intelligent och awesome på alla sätt och vis.

jag lyssnar på den mesta musiken, när jag var liten älskade jag spice girls. jag tycker om att resa och jag tycker h&m är en underbar butik. jag vill jobba på disneystore i london och bo i huset ovanför mdb. :)

tycker ni att ni fått en tillräcklig bild nu? kanske ska ta en kroppsbeskrivning också, äääh nej pallar inte. vill ju inte att detta ska bli en ytlig blogg. ;)




favorit i repris

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – God mat är gott, äcklig mat är äcklig
Dag 05 – Kärlek i mitt liv
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 - Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 - 10 dödssynder

detta är vad jag ska pyssla med lite nu framöver. ska skriva och uppdatera så mycket jag kan och ett nytt spännande topic varje dag. räcker längre än julafton. eftersom jag skrev lite förra året fram tills att min dator pajade så tänkte jag kopiera in de gamla inläggen igen, dagligen och sen fylla på med nytt där jag inte skrev förra året. låter det bra?
vilken underbart fin julidé, från mig till er all. en riktigt god jul.

1 december



idag är det tråkigt väder. jag hade velat ha snövita små flingor som sakta lägger sig på marken. jag vill ha mer jul helt enkelt. nåväl det här får väl duga medan jag pluggar. sitter och filar på syfte och forskningsläge till c-uppsatsen. så himla mycket att göra nu. buhuu.. idag fick jag hem två paket, så snabbt! beställde ju liksom igår. man tackar och tar emot. snart ska vi åka och handla och sen kommer august hit för lite film, mario och mat.