i wanna hold your hand



the beatles - I wanna hold your hand

give me a j.lo-cupcake


söt som socker

puss på molgan


just another yesterday

igår åkte jag till globen för att träffa arjeplog-emelie. vi gick till ica och köpte mat och godis. jag ville se let's dance men emelie ville hellre dö så då kollade vi på törnrosa istället. då hon hade pinat sig igenom mindre än hälften utav filmen så sa hon att hon nu skulle tvinga mig att se på den bästa filmen ever made. en skräckis vid namn instängda. jag var ganska skeptisk " sex vänninor, en outforskad bergskedja en oupptäckt grotta" jag dööör. haha. hursomhelst, skräckisar är ju inte direkt my cup of tea, men jag var ändå förväntansfull, den här skulle tydligen vara skräckisarnas skräck. men oj vilken besvikelse, jag hoppade inte till en enda gång och den var full med muterade människor som lät som grodor. nej det var nog den mest värdelösa film jag sett på riktigt länge. tyvärr.


shoe(t) me


snyggaste skon.. måste få med mej den till tunisien.. ganska dyr är den ioförsig, men man kanske kan få den i födelsedagspresent...

dunkin donuts



är sugen på att komma iväg igen. vill verkligen ta med nizar till sydostasien och visa mina pärlor. gustav och jag kollade på lost in translation innan och vi blev båda super duper sugna på att sticka till tokyo. asien får komma efter afrika nu iaf. hai!

beach 09


Jag före ( före träning ikväll, JA ok man ser mig bra om man sitter nära datorn) och till höger Lisa efter (efter träning i kväll asså).. :)

a night to remember?



det här med att föreviga saker och ting med kamera, är det verkligen så himla bra? eller vad säger du gustav?

hit med lite farligheter

det känns som att alla blir påverkade av astrid lindgren filmer och böcker. finns det något mer svenskt än astrid lindgren? all natur, alla människor är så "typiskt" svenska och naturen är svensk.  vad är sverige för dig? och du kanske ser framför dig emil i lönneberga eller peter och petra på skridskor i vasaparken. innan jag skulle somna igår så kom jag fram till vad som var sverige för mig och vad jag älskar allra mest. jag ser mej verkligen som ett skogsbarn a la ronja rövardotter och trivs bland löv och barr och vid små mystiska kärr och sjöar. förmodligen har detta med min uppväxt att göra då det enda som var skoj i ludvika var att ränna ut i skogen med andra ungar. jag älskar såklart också skärgården och söta små hagar och ängar a la barnen i bullerbyn. men det är nog mest skogen och dess lummighet jag kommer sakna i sandens tunisien.


hair



drömhår a la kate hudson, keira knightley, mischa barton och jennifer aniston.. långa och vågiga. man kanske skulle ta och våga spara ut luggen och köra på en mittbena. jag har ju trots allt alltid haft lugg, både fram och på sidan. nej men ljusare och längre ska det allt bli. let's go crazy.

piffa te at

i vintertider känner jag mig alldeles för trött och sliten för att orka piffa till mig. att ta hand om mig själv ses mer som någonting ansträngande och tidskrävande (inte för att jag har dåligt med tid, men iaf) så det blir att jag skjuter på det. så vad behöver ja då för att piggna till? förutom frisk luft och motion (som min mor inte hade varit sen att påpeka). jo.

en hudlotion, gärna som luktar fräscht och som inte gör huden för klibbig.
Pink grapefruit från Bodyshop känns som ett fräscht och fruktigt alternativ.

en god deodorant som luktar gott och som håller vad den lovar. Då jag är ett ldb-freak så kanske det inte kommer som en chock då jag verkligen varmt kan rekommendera deras "lilla" rosa deodorant. underbart mysig doft och det är ju aldrig fel i armhålorna ; )

ett nagellack i perfekt färg. mavala har en massa härliga färger och nu under vintern föredrar jag de som är matta. ljusrosa eller ljusbeige ser sofistikerat ut och man känner sig mycket piggare med lite manikyr. nagelfil och handlotion (se upp med beroendeframkallade lotions som bara gör händerna ännu torrare) är mysigt och perfekt då man slö tittar på tv.

en dagcreme från ldb med bronz-effekt utan att vara en brun-utan-sol ger fräscha kinder. slippa foundation är skönt och bra för hyn och så luktar den så där mysigt ldb-igt.

smink är jag sparsam med, kanske beroende på min instabila ekonomi men iaf så tycker jag bättre om en naturlig look än  foundationmonster med vit-salva på läpparna. jag föredrar endast mascara och ett lipgloss i naturlig färg och sen kanske lite eye-liner till fest.

håret är viktigt och fuktkrävande. jag skulle verkligen behöva ge det lite ljusa slingor för att pigga upp det. ett bra schampoo och balsam till vardags och sen kanske piffa till det lite extra med en inpackning till helgen. just nu använder jag barnängens schampoo och tycker att det luktar gott och ger mitt hår lite extra glans i vintermörkret.

om man vill ta hand om sig lite extra så har h&m mysiga ansiktsmasker och diverse peeling krämer. mycket mysigt att spaa med vänner och dippa gurka i dill & gräddfilsdipp. man kan dock skippa varmvax då det kan vara ganska så smärtsamt.


1. Pink grapefruit från the bodyshop för 165 kronor. 2. LdB dry silk deodorant. 3. Mavala-lack i färgen Samoa. 4. LdB dagcreme. 5. Favoritmascaran Diorshow. 6. Barnängens schampo Pärlglans.

when you want to dance


för att komma i party mood eller bara för att få den där extra energin till att göra lite situps så krävs riktigt bra musik. här är min top fem som alltid får mej att röra på mig. shake that ass...

1. Pokerface - Lady Gaga (som by the way kommer till hovet, när?)
2. Whatever you like - T.I
3. Release me - Agnes
4. Circus - Britney Spears
5. Single ladies - Beyonce

vilka låtar får dig att komma igång?

on a bed of roses



mina två favoriter från asos. om jag nu får jobbet imorgon så vet jag vad som ska få skickas hem till mej efter första löning. vänster: 373 sek (utan frakt å sånt) och höger: 506 sek.

Lisa på bio

ikväll blir det bio med några syskon.. sen film på rigoletto klockan 21, det blir inte hem och sova försen vid 24 tiden då, hoppas ja får tag på mon amour innan så det inte blir stress och panik. men jag är så allmänt chill idag så det borde inte vara några problem. vi ska se The curious case of benjamin button med brad pitt och cate blanchett. jag är förväntansfull. annars har det varit en seg dag, jag sov otroligt gott igår och vaknade utvilad och struntade i att klockan var över 12. jag har kollat på reprisen av let's dance och jag tycker det var tråkigt att blondinbella åkte ur, själv klarar jag bara inte av kitty och hade mer än gääärna sett henne lämna. sen var det också longrun med canadas next top model som är otroligt mesigt om man jämför med antm. pinsamt och med tjejer som inte alls verkar ha samma glöd och potential. det är vad jag har gjort idag, vad har du gjort?


en lördag med förhoppningar

idag blev jag väckt tidigt på morgonen av min söta syster som ringde och tyckte det var dags att gå upp. familjen skulle tydligen till ikea idag och hon tyckte att jag borde följa med. vi kommer snart sa hon och jag gjorde mig iordning. efter två timmar så knackade det på dörren och sen tog vi bilen till skärholmen. blev ingenting inhandlat idag heller men det var iaf mysigt att döda tid tillsammans med familjen. när jag kom hem fick jag goda nyheter. nu på måndag så ska jag på intervju. mcdonalds i solna, here i come. önska mig lycka till. nu ska ja bestämma vad ja ska hitta på ikväll, kanske blir det jakobsberg, eller så blir det södermalm eller så blir det bara källaren.

moi, somaya et mary-lee



jag hade en jätte mysig kväll. det bidde inte ens något spaande, istället drack vi en massa redbull och snackade om allt mellan himmel och jord. ångest, killar, kärlek, nagellack. ja det mesta. vi ses snart igen.

fredag med unnicus dummicus och lillebror


söta syskon på ikea. köttbullar är en obligatorisk klassiker och sen var det ganska skönt att vila lite i sofforna vid hämta-det-själv lagret. eftersom min ekonomi inte existerar så blev det ingenting shoppat. kanske någon annan dag då nizar och jag skaffar oss en egen lägenhet. var  den nu blir, spännande.

somaya mitt i veckan

lite dålig på att lägga upp bilder direkt så det kommer lite så där härligt sporadiskt i efterhand. som rubriken antyder så var min goda vän somaya här i veckan och livade upp mig, vi kollade på she's the man och åt så vi sprack. en underbart mysig kväll, ser fram emot mer.

fin besök på promenad genom södermalm

emelie var här förra fredagen. hon hade ett tight schema och jag hann endast träffa henne ca 15 minuter. ok, kanske lite mer, vi promenerade till skanstull med elvis för att möta bassem på kingstown och sen hann vi med lite nice photoshoots på högbergsgatan.

me and my mona



mona och jag på lunchdejt i kungshallen. nu är hon på praktik i indien och kommer inte hem försen om ca 3 månader. jag saknar dej redan.

it is IKEA and spa in the basement

nu blir det ikea med unni och gustav.. :) kameran ska med så jag verkligen kan föreviga min underbara klädstil och flåtigt hår, men ikväll blir det spa med somaya och vän, det ska bli så mysigt. igår var en jobbig kväll, tack emelie och ivan. ni är underbara. merci. fick tag på nizi tillsist, och somnade efter intensivt heroes spelande med lillebröder..

emelie och ivan, bild lånad från Lejlas fotoalbum på facebook.

Jag, Somaya och Mona på en gröna lunds fest i fjol.

smelly cat




souvenirer och minnen. nu blir det mys med friends.

just because it's thursday


idag är det torsdag, det är pissväder ute (snö, som smälter innan den ens når marken) så det är väl inte så konstigt att humöret inte är på topp. ikväll ska ja hem till södermalm. ser fram emot att träffa syskon och bara mysa. imorgon klockan 09.00 börjar jobb-jakten igen. på cafe bellman vid hötorget. nu ska ja dricka lite kaffe och mysa ner mig i källaren med en punchrulle (dammsugare) och kolla på friends. precious.


bara du och jag...


tillsammans.

ja, det är så illa.

det har gått ca en minut sedan jag kollade på klockan, den är fortfarande inte åtta.. vad händer klockan åtta? vet inte, vad jag hoppas på. det kan hända tidigare och det kan hända senare. vi får se.. men om tiden bara ville skynda sig fram till det ögonblicket. lugnet och lyckan. reunited. två veckor kvar. en evighet. ska väl äta någonting med farfar men jag pallar inte, vill helst bara ta en macka. går nog ut å tar lite luft, promenerar en sväng. en lång tur, tar med telefonen. du kanske ringer?

take me there


jag riktigt längtar till saltvatten i håret, solen i ögonen och solbrända ben. ett vitt hus vid havet, en grön trädgård med olivträd och små söta kaniner. jag vill att älsklingen ska komma hem från oslo, så jag inte behöver räkna ner tid. jag vill hitta ett jobb som jag trivs med och jag vill få ett liv med rutiner. jag trivs med att ta dagen som den kommer, kunna åka vart jag vill när jag vill, men för det krävs resurser, som jag jobbar för just nu. men drömma kan man ju alltid.

lillebror

idag hoppas jag att gustav ska ta sig ut hit till älvsjö, det vore trevligt att bara träffas, äta gott och spela heroes.

Marie Antoinette


och ridån går ner. att jag gillar historiska romaner är ingen nyhet, slukar allt som har med henrik den åttonde att göra. så att jag gillar historiska romantiska filmer är ju inte så konstigt. igår då jag åt min värmda ravioli (med grekisk sallad till) så spanande jag in Marie Antoinette, anledningen, jo att härom dan då jag var inne på filmavdelningen på åhlens så hittade jag den "glömda/gömda" avdelningen, massa historiska filmer som inte har blivigt STORA episka kommersiella verk. lite glömda, och gömda skådisar med underbar brittisk accent. hursomhelst, jag ser då en film med titeln marie antoinette, på baksidan läser jag "om du gillade filmatiseringen av Sofia Coppola, så kommer du älska det här", då slår det ju mig att jag faktiskt har marie antoinette av sofia coppola hemma, så suget växte och igår blev det dags. otroligt vackra klänningar och allt känns som en gigantisk bakelse. seg ibland men otroligt fint gjort, ur ett historiskt perspektiv så är ja lite besviken på att man inte får med dramat i slutet, rymningsförsöken och sen av med huvudet i giljotinen.  Kirsten Dunst gör ett bra jobb som dryg drottning och att Axel von fersen är en svensk babe  gör inte saken sämre.

it never rains in california





ge mig lite sommar och sol. tunisien. blir inspirerad av sjuttiotalet, favoriter. brun axelremsväska från H&M för 129 kronor, boleroörhängen från H&M för 39.50, linne i bomull från H&M för 98 kronor samt ett linne i mullvad från H&M för 98 kronor. Sött linne i ljus beigerosa från H&M för 149, fin fina kjolen från indiska för 199, tunika från indiska för 249 samt urtjusiga klackar från h&m för 298.

en dag som började bra.

efter att ha legat och vridit på sig hela natten var det faktiskt skönt att se att klockan var 10 och att det var fredag. emelie och jag träffades klockan 16 vid mariatorget och tog med elvis på en skön promenad till skanstull för att träffa bassem, underbara människa " se det som att du har en storebror som jobbar här, jag ställer alltid upp för dig och nizar", värmande ord då man behöver de som mest. merci. emelie fortsatte vidare sen mot rådhuset och middag. själv stannade jag hemma hos mami och papi och åt god mat och myste framför tvn, kvällen kunde ha slutat trevligare, jag är alldeles för trött för att orka bli arg, nu blir jag mest ledsen och besviken. så att ta lite andrum är väl nödvändigt. jag har tillräckligt med saker som gör mig ledsen och stressar mig. värmande ord från världens bästa kim lyste upp i vinternatten och en trevlig kompanjon på pendeltåget. merci.

nog. idag är en ny dag. jag ska söka lite jobb, äta falukorvsmackor, spa-a mig lite med bastu samt städa iordning källaren. imorgon får jag fin besök från jacobsberg. somaya aka big bootey..  ser fram emot. alot.


bye cross, bye

ingen sista dag, en dag som inte skulle bli den sista blev sist iallafall. det känns otroligt skönt. inge mer nack å rygg ont, inge mer ångest och mardrömmar. nu väntar nollpunkt. igen. leta nytt och börja om. men det känns bra. faktiskt. klart det är tomt utan dig men jag fungerar. kanske är man starkare än vad man tror. förmodligen. för mycket psyk. ska träffa emelie idag. ska bli mysigt och kameran ska med. äta kvällsmat hos mama och papa sen. lyssna på cher och titta på lets dance. kanske. "vet du vad jag har i väskan?" "nej, lisa vad har du i din väska?" "falukorv" "varför har du falukorv i väskan?"


älskling i skidspår i vemdalen

mitt liv som pingvin


hade mitt liv varit enklare som pingvin? igår i haninge köpcentrum började jag fundera på detta. (eftersom jag stod och försökte värva medlemmar till röda korset så får man ganska mycket tid över till att fundera, också för att de inne på expert visade upp sina stoooora fina plattteves. å då var pingvinerna med) riight.

boende. så jag funderade. en pingvin har ju det inte så enkelt. isen smälter bort, de måste kanske flytta. kanske är han/hon också lite besviken över just sitt isflak och är ute och letar efter ett nytt.jag är ju inte heller helt nöjd med min boende situation. att bo i farfars källare utan fönster är ju ingen idyll direkt. pingvinerna lär ju vara ganska nöjda med sitt boende egentligen. det ena isflaket är kanske inte alls bättre än det andra, hursomhelst, pingviner ska bo på isflak, men ska ja bo i en källare, nej? 1-0 till pingvinerna.

mat och ekonomi. pingvinerna kämpar ju dagligen för att hitta föda, kanske är det dåligt med fisk, då är det surt. som för mig just nu. nu är det dåligt med pengar, så då blir det lite dåligt med mat. 1-2  till pingvinerna

livsitauation. en pingvin lever för dagen. den fångar sin fisk och sen hoppar den omkring lite smånöjd. jag måste säga att min situation är väldigt lik pingvinens även i detta fall. om jag inte värvar några medlemmar så får jag inga pengar, inga pengar är inge mat. och då blir det tråkigt. så jag måste också leva för dagen. tillskillnad från om du är dagisfröken, då behöver du ju inte jaga barn till skolan så måste jag värva. måste måste måste måste..... 1-3

slutsats. mitt liv hade i dagsläget kanske varit enklare som pingvin. men det är en sak som jag borde ta med i beredskapen. vänskap och kärlek. jag är inte alls insatt i pingvinernas känslomässiga liv, men jag antar att har man en sån fin och underbar pojkvän som jag och så fina vänner och familjemedlemmar så föredrar jag nog att vara lisa anyday före att vara pingvin.

frost yourself

soligt men kyligt. frostigt. nu har jag vinkat av älsklingen på perrongen. gjorde verkligen allt för att trycka tillbaka tårarna, så mycket känslor som bara väller fram. finns ju ingenting att vara ledsen för, får anta att denna känslostorm är av lycka. vi ses om 3 veckor och som jag har intalat mig själv så måste han ju åka för att komma tillbaka. eller hur. här är lite mys bilder från vemdalen, lägger in de sporadiskt eftersom internet är så segt här hos farfar. je t'aime



Australia

på lördag ska jag och älsklingen gå tillsammans med mina syskon och se australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman. Det ska bli mysigt och jag verkligen längtar till att drömma mig bort till lite sol och värme. att gömma sig i en stor och mysig biosalong är guld nu i snörusk-tider.

stockholm before time

nu ligger stockholm täckt med snö, det är kyligt och har man inga vantar så fryser man om händerna. med diesel-mocka-stövlar så fryser man iaf inte om tårna. bilderna är från stockholm innan jul, den 21 december för att vara exakt. julklappsshopping med nizar på NK där vi träffade söta sara, sergelgången med de fina snöbollarna och vackra hötorget och PUB. längtar redan till julpirr igen, och i vi-butiken köpte jag glögg. man kan mysa även fast det inte är december längre.



no more champagne

and the fireworks are through..

here we are me and you, feeling lost and feeling blue.. nu har vi landat i stockholm. nu ska vi börja med jobbletande, julklappsbytandet och telefonräkningsbetalande. det är tisdag idag, vi ska inreda källaren sen, vi ska mysa och kolla på film. nu ska källarn bli vårt hem igen. men vi får se hur allt blir igen. ska lägga in en massa bilder sen. ca 300 stycken, först måste man ha energi. jag har inte det. ska gå in på mailen och kolla om jag fått intervju från ikea. spännande. kort och dålig uppdatering, men som sagt har en massa att stå i. love ya.