henna


cheb khaled feat cameron cartio - henna

eyes on the target-tunisia

det blir inte alltid som man tänkt sig.

nej det blev inget oslo. eftermycket velande och tänkande så har vi faktiskt bestämt oss. inget norge. det känns hmm. bra? vi hade en plan, eller rättare sagt två stycken.

plan ett: bo tillsammans med viktor, bror och thimme i en 35 kvadratmeter stor lya. max i en månad och leta boende undertiden. efter det att jag och nizar skulle ha hittat jobb så skulle vi leta upp en mysig 2 kvadratare tillsammans och levt happily ever after fram till december iaf.

den planen ströks eftersom vissa personer ansåg det för trångt att bo 5 pers på 35 kvadratmeter i 3 veckor. hmm, besviken? ja.

plan 2: bo kvar hos farfar, slippa betala hyra och äta mat hos mami och papi, för en rimlig summa. bo tillsammans med nizar på ett eget våningsplan med egen toalett och bastu. jobba på första bästa lediga jobb och spara så mycket som man möjligen kan.

följer då plan två eftersom plan ett var beroende utav tre dota-fixerade killar. plan två känns ok eftersom nizar och jag får mer privacy men jobbig eftersom jag nästan med 100 % säkerhet inte tror att han kan få ett jobb här. tungt för både han och mej då chanserna för jobb varit mycket större i oslo. både positivt och negativt. att pinat mig igenom månaden för att sen flytta till ett annat place., kanske hade oslo vart bäst? nizar glad för att han får jobba, lisa glad för att hon får vara med nizar och bror. alla glada. trodde jag.hursomhelst så är det här också skönt. men synd eftersom jag hade sett fram emot att få bo med bror.

nu ska jag leta jobb, någon med alternativ?

Paul Newman


Paul Newman
26 januari 1925 - 26 september 2008

au revoir.

idag var sista dagen på gröna lund. det känns skönt och liberating. konstigt också, har träffat så himla många människor som jag tycker om. jag kommer fortfarande att ha kontakt med en massa av dem. det är tack vara dem som min tid i sthlm kändes så mycket lättare. jag har fått ett helt nytt liv. och jag gillar det. mycket i mitt liv var bra innan också, men nu fanns det vänner där som alltid ville göra någonting, och helst festa. för mej i partyperiod så var ju det så precious det kan bli. jag kommer sakna alla er som gjorde gröna lund guld. vi kommer ses och vi kommer höras. precious. för alltid.

i wish

önskelista/inköpslista:

snygga och mysiga underkläder
en ny, inte alltför stor kalender
en ny plånbok, helst svart
en större väska, gärna lång axelrem med fransar
superstor och varm halsduk, stickad
ny mascara, antingen lancomes extreme eller diors diorshow
fjäderörhängen
pannband i flätat läder
hippietunikorna från zara
snyggaste skorna ever i svart läder med platå och flätor från zara


mmm. i wish.


the other boleyn girl


i am the walrus

i've got a new attityd im gonna wear it tonight. - pink
idag skiner solen igen. ingen jacka utan bara grå hoodie. skulle egentligen vart å fikat och shoppat med babysis nu men hon har skola och jobb så det bidde inget. iställer blir det fika med min kära fladdermus-ivan klockan ca 17. ser fram emot det alot, var väldigt länge sedan vi hade sån kvalitetstid. nu är det bara en heldag med älsklingen kvar, två hysteriskt tråkiga helpass på grönan kvar och en sovmorgon kvar tills  min flytt till oslo. spännande. ena jag känner att det kommer bli väldigt jobbigt att sova utan mon amour, men den andra jag känner att det ska bli spännande och roligt att komma till ett nytt ställe, umgås lite mer med älskade bror och förhoppningsvis tjäna fett med para. hmm. nizar kommer ju förmodligen att flytta upp han med snart så det är ok, annars kommer jag ju hem på helgerna. så ofta som jag kan. nu ska jag nog ta en dusch och betala lite räkningar. denna dagen ett liv - farbror melker.

so what


dagens låt, dans attityd. allt. som carrie skulle ha sagt "me likey"

nuknuk


väldigt fin väska som jag hittade thnx to kenzas blogg. letar efter en liknande i skin med fransar. får väl se om det blir denna eller om jag ska hitta en på stan istället. den här finns på www.nuknuk.se och kostar 349 kronor. merci.

akta så att röda nejlikan inte tar dig.

idag skiner solen igen. dock inte ända ner till källaren. man måste gå upp först och öppna dörren. "det är varmt idag nizar, du behöver inte ta varma kläder." tillsammans går vi sedan ner mot pendeltåget. light. kanske pallar vi ett pomme eller två. men solen skiner och man blir nästan svettig i värmen. det gör ingenting. "kan vi inte stanna här resten utav dagen?" "varför just här och inte där? eller där?" jag kliver av pendeltåget vid södra och tar de 25 stegen upp till lägeheten. sofia och elvis möter mig i dörren och hemma sitter august med kompisar och kollar på film.

jag har två missade samtal ett från arjeplogemelie och ett från camilla. camilla ringer igen, extensive guidning från tcentralen till mariatorget. unni har skickat ett sms, hon har fått mvg på filosofin, jag blir glad och hon vill fika. jag tänker tillbaka till rosendahlsträdgård. sol och träbänk, morotskaka och kaffe. "akta så inte den rrrrröödda nejlikan tarrrrr dej."

försoning


drömmar

mörkt och kallt ute. idag har jag inte gjort någonting speciellt alls. jo jag har letat lägenhet i oslo, kollat upp vad man behöver för jobb i FN och kollat på söta mopsar. även hittat en utbildning som verkar intressant om jag i framtiden skulle få för mej att plugga igen. kandidatexamen i globala studier låter intressant sen kan man ta en master i mänskliga rättigheter och sen en kurs på 15 hp i juridik angående mänskliga rättigheter. det låter spännande så vi får se vad som händer. nu vill jag bara att jag och älsklingen ska komma iväg till norge och tjäna ihop en massa pengar så han slipper militärtjänst i tunisien och vi kan åka ner i januari och bara njuta av fisk sol och lugna stunder. 


Kerkennah islands. så fint. mitt hem i minst fem månader.

stjärngala 2008 gröna lund

idag är det tisdag, dagen efter the fabulous stjärngalan partyt på gröna lund. ärligt talat så var jag inte så pepp. först skulle jag inte gå, jag hade inga pengar, men sen med utklädnad så blir man ju alltid lite extra sugen. så i söndags efter heavy övertalning från mona och sara så köpte jag biljett. tillsammans med lovisa, edna och julia så skulle vi komma på något roligt utklädningstheme, temat var ju hollywood. jag ville vara chaplin men slutade som ronja rövardotter, sara fick vara pochahoo, edna var amy winehouse, lovisa shakira och julia marilyn monroe. fint fint fint. efter en sinnessjukt stressig dag var jag och sara finally hemma hos julia i kärrtorp ca 1 timma försent. mona kom också dit och efter lite champagne och bubbel begav vi oss mot grönan. ca 1,5 timma sent insåg vi att det typ inte fanns nå sittplatser. ljudvolymen var på över över över normal och vi snodde platserna som var reserverade till vakterna. katjing.

maten var inte sådär himla god men stämningen var på topp och efter kaka och kaffe så var jag väldigt trött med lite spänningshuvudvärk. prisutdelningen var över och alla roliga uppträdanden också, nu skulle det bli dans, men eftersom jag var lite rädd för sergio, haha. så bestämde sig jag och mona och sara för att tyst smita ut. alla var vi väldigt slitna. jag fattar egentligen inte varför jag var så seg, kanske för att jag hade stressat hela dagen och fått huvudvärk av det, kanske för att jag bara hade ätit två tallrika musli klockan 11 och inte ätit förren på galan klockan 8 hmm. tricky.

folk var iaf fint utklädda. det var glitter och glamour för hela slanten. jag såg forrest gump, läskiga bruden från the ring, the blues brothers, audrey hepburn, charlie chaplin och robin från batman and robin. haha och många fler. tråkigt var att jag inte hann snacka alls med daniel, hann höll sig undan vårt fina matvraksbord och att somaya, sara, solange och emilia inte var där. jag hade sååå velat ha lite pakistansk dans och squid, då hade kvällen blivit perfekt och man kanske hade förträngt huvudvärken i ett glas vitt.

attendre

and the boys teas the girls with the curls in their hair.

this is the life

nu ska jag gå och äta en macka, kolla på tv och efter det så ska jag mysa ner mig i badkaret och bara andas. mitt hår ser hemskt ut, förhoppningsvis kan mamma klippa det ikväll, mina ögonbryn behöver noppras, mona påpekade det redan för en månad sen, för att inte tala om mina hairy legs. jag ska helt enkelt ta hand om min kropp och själ resten av kvällen. strömming och potatismos till kvällsmat sen te och top model. torsdagar är helt ok och imorgon så kommer jossan hit då ska jag och syster ut å luncha.


gråa bilder på en vanlig vardag


älsklingen på promenad vid mariatorget.

nizar och elvis på väg mot södermälarstrand.

jag och elvis, i bakgrunden riddarholmen.

jag och älsklingen på promenad en helt vanlig onsdag.

monteliusvägen.

mina två älsklingar.

södermälarstrand är vackert på hösten

idag är det onsdag. det är stundtals soligt men mest moln, kallt är det också. väckte älsklingen som sov så skönt brevid mej, men väcker man inte honom så kan han sova i evigheter, speciellt nere i källaren där jag inte har några fönster. vi gick upp och åt lite frukost. gott med musli och rostat bröd med räkost. älsklingen drack te och ojade sig för sin onda hals, stackarn har nästan inte kunnat fira ramadan alls pga sjukdommar som kommer och går. är man inte van vid det svenska vädret så är det inte alltid så lätt.

med pendeltåg från älvsjö till södra station hann träffa pappa i typ fem minuter men vi kom fram till att skjuta upp körningen lite till, han skulle ju till dusseldorf, ungern, göteborg, vemdalen och gu vet allt. efter att ha letat igenom youtube efter tunisisk kultur och efter lite flummande med gärdebygånglåt så begav vi oss på en promenad längs södermälarstrand med elvis. kyligt och alldeles underbart. tog en del foton, ska lägga upp dessa nu.

tuesday afternoon

eller inte riktigt än. nu är jag hemma, ska plugga teori till körkortet. provet är nu på fredag, det går säkert bra, bara jag orkar ta fram min teoribok. hmm. jag och älsklingen sov hos farfar igår, det var mysigt. bäddade med mysiga kuddar och lakan i min stooora sköna säng, och somnade blöta efter att ha duschat och badat bastu. idag är han och hänger med sina kompisar men vi hann med en mysig promenad i höstvädret på förmiddagen. lovely lovely. ska nog gå å sätta mig och kolla på sex and the city nu med söstra mi. sen ska jag plugga teori. jag lovar.

sommar 08

ja nu så är sommaren slut. oj vad mycket och lite jag har hunnit göra. nu är det regnigt och kallt, mycket kallt. jag är sjuk, nizar är sjuk. han ligger och sover just nu i min brors säng och jag dricker te med min syster och kollar på the great gatsby. one of the moste beautiful films ever made.
slänggungan på mitt jobb.
slänggungan på mitt jobb. med en glad camilla och sanna.


flera skärgårdsturer har det blivit med mon amour och familjen.
matvraksmoves tillsammans med emilia och sara. Hero.

början av säsongen på jobbet. emilia, mona, jag med oranga håret, solange, waslat och okänd. innan första pubkvällen på green room.

crazy people på jobbet. stört sköna. natan, sara, mona, sergio, waslat, emilia, somaya, solange, charlie och jag.
gänget på fest hos sara och solange. "alla som inte dansar är våldtäksmän" edna, julia, somaya, mona, jag, solange, sara och karim.

på jobbet tillsammans med sanna, vadå attraktion?

nu är det höst. dricker upp mitt te och myser under täcket med mon amour.
a bientot!

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf

muppsulf


regn på min tisdag

idag har allt ont drabbat mej, jag har ont i halsen. punkt.

hursomhelst så har jag en del uppdateringar, i slutet av månaden flyttar jag till norge, för att bosätta mig tillsammans med min bror i huvudstaden. mycket mysigt, förhoppningsvis tjäna en massa pengar så att jag och nizar kan leva i lyx i tunisien i januari. hur skönt som helst. så idag trots ont i halsfan har jag begett mig till mamis and papis hus, nu ska ja betala räkningar, gråta över min ekonomi och leta jobb i oslo.

igår hade jag och älsklingen mys, vi lagade vitlöksfrästa räkor med körsbärstomater och spagetti och åt chokladmousse till den lilla sjöjungfrun. precious precious. det regnar som sagt idag så jag är bitter, men eftersom jag är en sån snäll människa så tog jag iaf med mej alla HP filmerna till min syster. ikväll är det om en pojke med hugh grant det kanske blir att se den eller vem kan slå filipåfredrik. hmm tricky. på söndag flyttar jag in till mami å papi och till helgen kommer blomman upp hit, underbart. tyvärr så jobbar jag verkligen hela helgen och kommer ha mycket att göra med min flytt åsåvidare. hmm hmm hmm.

iaf kan skriva en liten lista.

fem saker att se fram emot då det regnar på en tisdag:
1. jag ska äta mammas spagetti och köttfärsås ikväll.
2. den 25 får vi lön.
3. snart stänger gröna lund för säsongen.
4. törnrosa släpps snart på dvd.
5. roligt folk som kommer till sthlm för att hälsa på, typ blomman å kim.