music for my memory





dessa låtar påminner mej nå grymt om högstadietiden. ni vet Poj och allt det underbara men också jobbiga. hur man var olyckligt kär och bara storlipade till allt som påminde om den förlorade kärleken. Hur man snyftade med i låtarna och kände att de var skrivna just för mig, just där och då. jag kommer ihåg allt så fort som dessa låtar spelas. man sätts liksom direkt in i dåtiden. vad man hade för kläder, parfym och känslor. hur man trodde att man aldrig mer skulle kunna bli älskad och omtyckt. tur att man kan se tillbaka med lite humor.

vilka låtar påminner dig om högstadiet?

wishlist december




såg att hm har skickat ut vårkatalogen och jag fick genast vårpirr i hela kroppen. please newyears miracle give me this.. :)

om det här vore min sista dag - dag 06

jag skulle ha panik! självklart. inget det där med att måste enyoj it to the very end. jag är rädd för döden. ångesten skulle ta över mig och jag skulle förmodligen bara ångesta mig omkring utan att egentligen organisera ihop dagen till the most magical day ever made. anyhoo.. vi kan ju skippa hela ångestbiten och fokusera på vad jag hade velat göra om det teoretiskt sett inte alls var min sista dag och jag skulle göra den här dagen till the most awesome day ever! OK.

jag skulle för det första inta ha svullen hals och ont varje gång jag ska ta ett andetag. (jag är inne i slutfasen på min förkylning, (efter så många förkylningar börjar jag faktiskt kunna se och uskilja vissa patterns.) anyhoo.. )) jag skulle såklart vara helt frisk, jag skulle inte ha ångest över min hemtenta, jag skulle faktiskt skita i den! moahahaha ReBeLlIsK. :) jag skulle spendera dagen med min familj och mon amour och mina underbara vänner. jag hade bara njutit av att vara omringad av vackra och fina människor. vilken underbar dag! om vi sen hade tillsammans gått och käkat på palmyra och sedan spelat lite spel hade inte spelat någon roll, bara jag får vara super sällskapssjuk en allra sista gång.

you will meet a tall dark stranger



L L L L

otroligt underhållande och charmerande film av woody allen. karaktärerna är så fint sammangjutna och skådespelarna är fenomenala. en mysig feelgood(trots att den inte egentligen är någon feelgood) film som handlar om absolut ingenting. den här filmen kommer jag absolut att köpa. för oss som även gillar love actually och new york i love you.

the situation in the middle east

äntligen är datorn hemma. har så sjukt mycket jag ska göra nu bara. ladda på med massa skön musik till min mp3, installera min fin fina kamera som jag fick i julklapp av nizar, se på vampire diaries och glee samt spela en massa wow. älsklingen fick ju wrath of the lich king i julklapp av gustav så nu kan vi äntligen powerlevla upp till 80! underbart.. hur ska jag hinna skriva på min tenta?!?!?!?!

tentan handlar om situationen i mellanöstern och jag har valt två frågor, den ena behandlar arabisk nationalism och hur det kommer sig att man misslyckat med att skapa en enad arabisk samhörighet och den andra handlar om vilka sociala och politiska förutsättningar som ger upphov till ex. religiös extremism och annan politisk islam osv. mycket intressant visst? nej nu ska jag nog gotta ner mig i soffa och glo på lite 1700-1800-tals romantik. arrividertchi.

god jul



det har varit dålig uppdatering. jag har varit i vemdalskoma. underbart har det varit. har typ haft telefonen avstängd och zero access till nätet. men det har varit behövligt. nu ska jag fokusera på hemtentan och skriva klart den under veckan. boken som jag har reserverat har kommit och ska hämta ut den ieftermiddag. först ska jag och farfar förbi en sväng till heron och hämta ut min precious som har återhämtat sig så pass att det är dags att komma hem efter rehaben. min dator alltså.

förresten är jag SJUKT avis på em och lejla som nu beger sig mot älskade precious liv och hong kong. vilket nyår!! själv sitter jag här halvförkyld och försöker smida planer för mig och fisken. vad ska ni göra på nyår?

imorgon ska jag och unni bege oss ut i kaoset för att försöka mellandagsshoppa. det kommer somsagt vara KAOS inne i staden. men jag ska försöka köpa mig en vinterjacka och ett par bhar. vi hörs snart igen. peace out.

kärlek i mitt liv - dag 05

det finns en massa kärlek i mitt liv. så mycket att jag funderar på hur allt får plats. jag känner en stor kärlek till min familj. min mor, min far, mina underbara syskon och nizar. min farfar och elvis. hur mycket man kommer på att man tycker om sin familj hela tiden egentligen. alla de små knäppa saker som alla gör som tillsammans blir ett underbart kaos som jag älskar. då till exempel alla äter mat tillsammans och man knappt hör vad någon säger eftersom 1. August och Moussie gör en massa ljud. 2. Mamma som försöker prata med någon men ingen lyssnar. 3. Gustav som sjunger. 4. Sofia som argumenterar för alla om politik. 5. Unni som vill upplysa alla om sin arbetsdag. 6. Mclovin som skriker åt alla att vara tyst eftersom han får panik av allt ljud. - aaaa ljuvliga familjemiddagar.

jag känner en stark kärlek till mina fina vänner, de som är långt borta och ändå jättenära. De små guldkornen som vänner fyller ens vardag med. det kan vara enkelt som ett sms som undrar hur man mår och vad man gör. ett telefonsamtal med goda nyheter ( då man blir glad för att claudia fått VG på tentan! ). Det är underbart att veta att man har människor runt omkring sig som skulle offra en tå för en. När man tror att man är ensam så vet man att endast ett litet telefonsamtal iväg klockan 02 på natten så kommer bodensandra att svara. eller då man dampar över livets orättvisor å så pratar man med raida och inser att man egentligen borde hålla käften och njuta av det man har. vackra underbara människor runt omkring som kanske inte förstår hur mycket jag tycker om dem.

jag har en stark kärlek till film och engelsk romantik. kärlek för mig är absolut. den är den starkaste kraften möjlig. otroligt cheesy men dock så true.


wuthering heights



L L L L L

En utav de bästa filmerna jag sett på länge. men så är ju boken en utav de bästa som någonsin skrivits också. fantastiska miljöer och känslor och man blir bara alldeles, alldeles förtrollad. Jag kan inte få nog av 1700-1800-tals brittisk romantik och den här ljuvliga filmen med Charlotte Riley och Tom Hardy från 2009 är en pärla. se den!

god mat är gott, äcklig mat är äckligt - dag 4

när jag gick i nian på snorregårdsskolan så kutade vi omkring och var LAME. LisaAnnaMaddeEmelie. Det var en underbar tid. vi blev äggade av fabbe och axlsn och vi gjorde alla möjliga galna saker ett påsklov. typ strippade från ett hopptorn ute vid evedal, dansade folkdans i en populär rondell samt åkte inlines på gustavlundsskolans tak. ojojojoj, riktigt ligister. för vi det här laget var vi så härdade. vi hade stått ut i klass 9b i snart tre år! vi var äntligen starka. vi sket i om folk inte gillade våra benvärmare i neonfärger eller fotbollsstrumpor. vi körde vårt egna race och upptäckte att folk faktiskt gillade oss mer för det! (tro mig när man är 15 kommer det som en chock!. speciellt i växjö. :)

LAME skulle aldrig mer bli detsamma då vi började gymnasiet men vårterminen i nian och sommaren mellan högstadiet och gymnasiet kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Vi skrev ner en massa minnen i en rosa fluffig dagbok som vi kallade LAMEdagboken, den skickade vi runt dagligen så alla fick skriva ner sina hjärtor och smärtor. dessvärre senare blev det mest smärtor. :( jag hoppas få hit den snart så jag kan skratta lite åt våra finurligheter. det var under denna period vi myntade uttrycket god mat är gott, äcklig mat är äcklig. ganska så självklart i all enkelhet.

kärlek.

mina föräldrar - dag 03

morsan och mclovin.
morsan och mclovin är de bästa föräldrar man kan ha och det säger jag helt objektivt. jag känner att jag helt klart har blivit den ultimata avkomman med underbara values. om man ser det som så att gener är 50% och miljö 50% varav föräldrarnas påverkan i miljön är ca 30% så hamnar vi alltså på 80% influerat av morsan och mclovin. dessa procent har helt klart format mig till en lat men otroligt ödmjuk människa.

lat? jo det är sant jag är lat, det är en last och förmodligen en synd. borde läsa på mer om det, anyhoo.. det började med att morsan blev ett träningsfreak som bara käkade ruccola. antar att hon ville bli av med 12år av graviditetsvikt. så hon ville att jag också skulle träna, men när det kommer till morsan och jag så är det så att om morsan vill att jag ska träna då vänder jag inte det till något positivit utan jag blir istället anti. så jag slappade och käkade 200gr marabouchoklader med emelie i soffan. ljuva liv.

morsan: morsan är sjukt snygg och vältränad. hon har en insane energi som hon ibland lägger ner på helt konstiga saker typ korsord. hon tycker om allt som har med italien att göra, hmm.. kanske inte berlusconi men allt som har med romantik, musik och mat att göra. hon tycker om havet och vill ha ett lantligt torp. morsan tycker om att dansa till latinorytmer och hon tycker inte så mycket om stora örhängen. favoritfilm - förmodligen konstiga franska saker eller allt med hugh grant.

mclovin: mclovin tycker om att spela wow och andra dataspel samtidigt som han dricker iskall pepsi och trycker i sig en massa choklad. mclovin är osocial och har en annorlunda dansstil. mclovin är mysig och gosig precis som en pappa ska vara, han luktar dior aftershave och håller på med konstiga ordlekar för sig själv, typ parry hotter och spritney bears. mclovin tycker om fläsk och brunabönor. han tycker om att åka till tippen för quality time och älskar allt som har med glee att göra! mclovin tycker inte om lamm och kommunister. mclovin älskar krigsfilmer fast i smyg älskar han också allt med hugh grant.

morsan och mclovin - jag älskar er.

svinalängorna



L L
imorgon har pernilla augusts svinalängorna premiär. jag såg den förra veckan på smygpremiär på sf. filmen var helt ok. kanske ingen lisa film direkt. ingen film jag kommer köpa, men den var sevärd. ganska tung och jag blir att helt sakna empati, sympati? för huvudrollskvinnan (noomi rapace). Det jag gillar med filmen är tillbakablickarna. kanske hade man kunnat klara sig utan den nutidaaspekten, antar att filmens syfte om försoning skulle försvinna då, men men. jag gillar ola rapace i sin roll. se den, men ha inte för höga förhoppningar.

x-mas spirit


min första kärlek - dag 02

min första kärlek. den här frågan har jag klurat på. den är svår. ja menar, jag ansåg såklart när jag var typ 8-9 år att jag var super kär i micke, bastian och max. det pirrade i magen då vi dansade tryckare till my heart will go on på låg och mellanstadiet. det var ju såklart även kärlek då jag föll pladask för fredrik i min nya klass i växjö. helt och completly obesvarad såklart. för att inte tala om johan jansson. bara namnet ger mig flashbacks. johan jansson som var den coolaste killen i hela knutsbo, ludvika. han som kunde skejta och hade hiphopstil, han som ALLA tjejer ville ha, han som ville ha mig någon gång vid sjuårs ålder men då jag tackade nej!?!?!.. hahaa

sen kom pontus. vet inte om han var min första kärlek direkt, men han var definitivt min första olyckliga kärlek. sen har vi ju leonardo di caprio. hur kunde man inte bli kär i honom då man såg titanic? come back, jack, comee baaack.

andreas var min första highschoolsweetheart (och enda, för den delen).

nizar var min första illegala, headoverheels, fantastiska, överväldigande, övervinnande kärlek. en kärlek som klarar eld och vatten. som klarar migrationsverk och mutade poliskonstaplar på ön i medelhavet. en kärlek som när jag är tillsammans med dig så känns allt möjligt. allt. tillsammans är vi fria. ja, jag kan inte beskriva det på någotannat sätt. jag hoppas att du är min sista kärlek. vill alltid vara med dig haout.

onsdag någon dag i december

jag har ingen dator. den dog i lördags. my precious började ryka och sen försvann ljuset. i måndags lämnade jag in den på reparation på onoff. de sa att det kommer ta en månad för min dator att komma tillbaka hem. buäääää.. jag känner mig som en halv person. en lat person för den delen med, för faktum är att jag ju egentligen har typ 40 meter till farfars dator. men anyhoo.. 

så nu förstår ni om och varför jag är frånvarande. livet känns liksom inte meningsfullt längre. en månad utan wow! jag kommer falla i glömska bland mina fellow nerds i stormscale. idag är jag lite förkyld. men jag ska upp och träna ändå. kommer gå bra tror jag. skönt ska det bli iaf. ikväll kommer claudia hit. vi ska mysa och spela nintendo. förresten sa jag att mitt nintendo är rött?


all i want for christmas is...



1. Humanityarmband, finns flera olika sorter och modeller. Men det är väl främst denna modell som jag är sugen på, i ljusskinnfärg,brun eller röd, orange.  den smala modellen humanityarmband är också fin. med något vackert visdomsord. 2. vampire diaries season 1. 3. lancome extreme mascara.


5. Pinocchio disney dvd eller någon annan disney dvd som är klassiker. 6. parfym, dior: miss dior cherie. 7. serveringsfat från indiska. 8. jordglob från indiska.


9. fina kuddfodral från h&m, helst med lantlig fransk touch. 10. bh utan pushup, bygel, strl 85 C. 11. bok, inred lantligt. 12. bodybutter från bodyshop, smak spelar ingen roll bara den luktar gott.

introducera dig själv - dag 01

jag heter lisa josefin svensson. jag är född i falun men startade de första elva åren av mitt liv i ludvika. en barndomsidyll med en touch av kommunism och förfallen industri. ni vet en såndär stad som är så fin på sommaren, då man kunde kuta ut i skogen hela dagarna och bygga kojor och leka häxa. som egentligen var vacker året runt ända tills man växte upp och insåg att det var ganska dåligt med affärer, opassande med en industri mellan staden och sjön och som såg allmänt dassig ut sådär grå och tråkig på slaskiga höstkvällar. så pappa fick ett jobb i växjö så vi flyttade dit. huset luktade nytt och jag var nervös för första dagen i skolan. jag vill poängtera att jag hade ett glittrigt diadem och en svart spicegirlstshirt på mig. det var 13 december 1998, jag hade alltså inte på mig cykelbyxor! det var snö! jag är ingen jvla eskimå för att jag kommer från dalarna. ville bara få det där sagt, år av ångest och förtryckande känslor.

anyhoo, växjö var staden jag bodde i mellan 11 och 19 års ålder. växjö är ett lustigt ställe. hur annars ska man beskriva det. aja, ska inte fokusera på det, ska fokusera på mig själv. pretty long backgroundstory, shitthasame. i växjö fick jag uppleva popularitetshets och broken hearts, men även en massa fina vänner som jag fortfarande älskar och även en lång och vacker, nåja ett tag iaf, kärlekshistoria.

så hur är jag som person, jag anser mig själv vara ganska bitter och cynisk, full med elaka och spydiga kommentarer. men jag är också en person som tycker om andra, jag vet att ni i grupp 1b sitter och skrattar nu men det är sant, i can feel it. jag tycker om att kunna finnas där för mina vänner och anser att grunden i bra förhållanden handlar om att ge och ta. jag tycker om att överraska folk med happy surprises och jag älskar att se folks reaktioner till olika filmsnuttar i filmer jag gillar/ogillar.

jag lyssnar på den mesta musiken, när jag var liten älskade jag spice girls. jag tycker om att resa och jag tycker h&m är en underbar butik. jag vill jobba på disneystore i london och bo i huset ovanför mdb. :)

tycker ni att ni fått en tillräcklig bild nu? kanske ska ta en kroppsbeskrivning också, äääh nej pallar inte. vill ju inte att detta ska bli en ytlig blogg. :)

är det nått ni undrar så fråga på. kyss


andra december och introduceringen av the list

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – God mat är gott, äcklig mat är äcklig
Dag 05 – Kärlek i mitt liv
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 - Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 - 10 dödssynder

detta är vad jag ska pyssla med lite nu framöver. ska skriva och uppdatera så mycket jag kan och ett nytt spännande topic varje dag. räcker längre än julafton. blev så inspirerad av claudia idag att jag valde att köra på listan jag också. förresten, gillar ni hennes nya design? yours truly.




första december


glad första december på er alla mina fina fans.. :) för att pigga upp eran dag lite extra så kör vi på en fantasilöslista som jag hittade här. ok,here wo go - total honesty nu. p.s LIV och CLAUDIA jag vill att ni gör denna lista också. såklart. :)

Nämn något som gjorde dig glad igår: att min fina lillebror august kom på middag.
Vad gjorde du kl 08 imorse: sov. dduuuuhhh..

Vad gjorde du för 15 min sedan: åt pizza med grandpa. underbar amore pizza från örby. the best!
Det sista du sa högt: fan vad mätt jag är!
Det senaste någon sa till dig: tack för maten, lisa.
Vad har du druckit idag: vatten och sockerfri redbull. inge cola här inte. snart 5 veckor.
Vad var det senaste du åt: amore från pizza house.
Vad var det senaste du köpte: utöver mat? hmm.. wowtid kanske. :)
Vad är det för färg på din ytterdörr: brun. boring.
Vad är det för väder hos dig nu:
svinkallt och massa snö.
Godaste glassmaken: ben and jerrys new york super fudge chunk.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej men däremot attraktion vid första ögonkastet.
Sover du tungt: like a baby.
Drömmer du mardrömmar: bara om jag är sjuk. och om harry potter.
Trivs du med ditt jobb: delvis.
Favoritklädsel: leggings och hippiestuk.
Favoritlåt just nu: allt med glee.
Vad ser du om du tittar till höger: min walk in closet.
Vad gör dig glad just nu: tanken på att jag snart är klar med hemtentan.
Vad ska du göra härnäst: bli klar med hemtentan.
Höger eller vänsterhänt: höger såklart. bara häxor som är vänsterhänta.
Humör just nu: proppmätt.
Favoritgodis: typ choklad.
Kläder just nu: mjukisoutfit. but ofcourse.
Sommarplaner: typ hitta på roliga saker med vänner. åka till tunisien.
Hur många kuddar sover du med: typ fyra fem stycken.
Spelar du något instrument: inte nu, men jag kan spela piano.
Morgon eller nattmänniska: inget av det. är kanske en dagmänniska.
Vad är viktigast för dig: att alla mina älskade får vara friska och ett långt och lyckligt liv.
Är du kittlig: nepp.
Snarkar du: kanske om jag är förkyld, ska kolla med nizi.
Stjärntecken: virgo.
Äckligaste insekten: kackerlackan.
Längtar du mest efter just nu: JUL!