uuu volde-voldemort

idag är det min birthday, så august har lovat att sjunga min favorit bit från potter-puppet-pals..  love it.

hoppande turism?



1.bror och jag vid nybrokajen. 2. lejla på strandvägen. 3. lejla utanför kungliga slottet. 4. lejla utanför vasa-museet.
5.  lelja utanför oscar-kyrka. 6. jag och bror utanför slottet. lejla utanför dramaten.

hoppande turism avgår från karlaplan varje tisdag och torsdag udda veckor.. :)

sol tillsammans


min underbara lillebror.

l'amour.

spänd och förmodligen full av elaka kommentarer.

lejla tar hoppandet till en helt ny nivå.

ppppush it real good.

lillebror fyller 20 på gröna lund


lejla sympatiserar med alla johanpalm fansen som redan köar, fyra timmar innan show.

jag och födelsedagsbarnet.

lejla och jag på g på grönan.

åksjuka?

jag och lillebror vågar åka katapulten. maffigt..

and up we go.

på promenad genom stan med bror och lejla


lejla och jag i traditionell turist-pose vid sergelstorgsfontänen.

lejla hoppar igen, nu vid dramaten.

fotoutställning med svenska nationalparksmotiv, gustav adolfs torg.

syskonyra vid nybrokajen.

lejla hoppar på strandvägen. väldigt nationalistiskt.

lejla spanar in framtida lägenhetsutsikter från djurgårdsbron.

lejla hoppar framför vasa-museet.

precious i stockholm dag ett.



lejla hoppar framför oscar-kyrkan.

jag på strandvägen vid djurgårdsbron.

posing på strandvägen. solbad.

lillebror och jag

finns nästan ingenting jag gillar mer än att ha egen-tid med min lillebror. igår jobbade vi tillsammans fram till klockan 23 och sen hade vi sleep over hemma hos mej. vi kollade på franklyn och gjorde en lisa-gustav-klassiker: dillchips med dilldipp. låg och pratade och reflekterade inpå småtimmarna, men vad gör det. nu har han begett sig hemåt efter fyra timmar tillsammans med mej på jobbet och det känns redan tomt och tråkigt här i hökarängen. well. imorgon blir det ett besök på högbergsgatan iaf och klockan 18.30 kommer lejla till stan. hyr med mej lite film som vi kan mysa med då.  längtar det kommer bli fabulous.




från vänster: jag och lillbror på midsommar-middag i tunisien juni 2009. jag och lillebror på färjan mellan sfax och kerkennah juni 2009. jag och lillebror på burger king, sergels torg, hösten 2007. jag och lillebror på lucia fest i oslo, december 2008.

toi et moi


 
yarumi - river flows in you

tunisien i oktober


jajamensan, den tionde åker jag tillbaka till mitt älskade kerkennah. jag räknar dagar, jag räknar timmar tills jag får se dej igen. du är mitt allt.

popcornkväll med ivanhoe och sillmiddag med farfar

igår vart en mysig kväll med ivan. fick äntligen se hur han bor.. så himla fint även fast det var ganska så krabbigt att ta sig dit. hehe. vi hade filmkväll och kollade på lars and the real girl samt watchmen. lars and the real girl var kanon men watchmen var nog det sämsta jag sett på riktigt länge, dålig story, för mycket splat (splät) samt seg. nej se inte den.

idag lagade jag och farfar sillmiddag. det var himmelskt och jag passade på att inhandla kräftor som vi ska kalasa på till helgen. mysigt. nästa vecka kommer lejla upp. hon kommer lysa upp hela stockholm så då blir det äventyr. ser fram emot det i hela kroppen.. yey. nu ska ja jobba klart dessa fyra timmar och sen blir det hem och kolla på en shoppaholics bekännelser.

xoxo- i know you love me


kat deluna i kungsträdgården, im in heaven

jaaa igår var den bästan kvällen på länge. jag och gustav och moussi begav oss till kungsan för att beskåda kat deluna göra sin första show i sverige. jag var hyfsat lyrisk. har ju som sagt varit inne i världens kat deluna period och spelar hennes låtar på repeat 24.7 dagarna i ända så ni förstår säkert hur stort detta var för mig. åå guuu så bra hon var. så söt så mycket energi och alla mina favorit låtar också. jag hoppa, ja skrek, ja danskade, ja sjöng, ja filmade och jag fotade. det var en helt fantastisk kväll. tyvärr så blev kvaliten på mina "filmer" inte den bästa, tror typ högtalarna pajade i kameran pga hög ljudvolym, men men. det var ändå helt fantastiskt bra.

run the show, unstoppable, in the end, right now, breathing your love









vila i frid

vet inte var jag ska börja. ord finns inte för det här. ända sen jag kom hem från tunisien har detta påverkat mig så himla mycket. en femtonårig flicka (therese johansson rojo) har blivit mördad av jämnåriga från samma högstadium. jag läser vännernas minnesblogg http://minneavtherese.blogg.se/ och blir lika starkt påverkad varenda gång.

hur kan det här få hända? igår i aftonbladet och expressen kunde man läsa mördaren (tim) och hans flickvän (tove) sms om hur de planerade att döda therese. avundsjuka och kärleksdrama verkar vara de största faktorerna, men att det kan gå så långt. smsen de skrev till varandra gjorde mig rädd, det var så mycket hat.

therese var med sina vänner på en fest vid sockenplan/stureby i södra stockholm, ungefär 3 hållplatser i från högdalen där jag bor tillsammans med min farfar. precis innan hon och vännerna ska åka hem säger hon att hon bara ska kissa och springer in i en liten dunge. eftersom hon inte kommer tillbaka blir vännerna oroliga och de börjar leta efter henne. de hittar henne svårt misshandlad och ambulansen kommer. hon är fortfarande vid liv då men dör sedan av skadorna.

en flicka jag aldrig känt, flera år yngre än mig själv och som jag förmodligen aldrig skulle ha vetat vem hon va eller vad hon gillade osv. hur kan det komma sig att det berör mig så starkt? inte bara mig förresten, nästan alla känner sig nog träffade på ett eller annat sätt. vi relaterar till hur det är att vara ung, hur stark man tror att man är, att man är mer eller mindre odödlig. man känner för en flicka som var så full av liv som planerade sin sommar, som hade stress över balen och som älskade twilight. man skräms över hur hårt och orättvist livet kan vara/är, att man är skör och man frågar sig var allt hat kommer ifrån.

jag läser och följer med hur det går i utredningen och när jag åker förbi sockenplan med tunnelbanan blir jag extra berörd och jag gråter då jag ser vännernas videos på deras blogg. de här ungdommarna är födda 93, de är inte gamla. det skrämmer mig. folks kommentarer till minnessidan och olika forum skrämmer mig. de vill att mördaren och hans flickvän (som förmodligen anstiftade till mordet) ska dö. de vill ha hårdare straff i sverige och de flesta vill se blod. jag blir rädd.

de är unga människor som begått ett fruktansvärt brott, ja! jag tycker att de ska få ett hårdare straff än de 4 år som det lutar åt nu. men nej, jag vill inte att de ska dö. vill jag att de ska få en andra chans? svårt. de är så pass unga så jo det borde de nog få, men kommer therese att få en andra chans, nej. svårt. jag är glad att det inte är jag som ska dömma dessa två unga människorna.
 
jag vet inte hur många mord det sker i sverige varje år, jag vet inte hur mycket mer eller mindre upplysta vissa mord blir av tidningarna. jag kan ingen statestik alls som har med det här att göra men jag känner för hennes vänner, jag känner för de drabbades familjer. snart har rätten fattat ett beslut som förhoppningsvis hjälper vänner och familj med sorgen.

vila i frid.


heartcrime som gjort videon tillägnad therese, hennes vänner och familj.

eclipse abstinens.

jag är helt såld. jag finner egentligen inga ord för hur "besatt" jag känner mej av twilight serien. jag var så himla negativ i början, "nee, bara fjortisar som gillar den för att han är så snygg", "vill fan inte läsa nått om nå vampyrer" osv. men jag var sugen på att se filmen bara för att och även fast jag lovat mig själv att läsa boken först så satt jag och vicki där helt plötsligt i vardagsrummet med twilight på skärmen. robert pattinson gör hela filmen själv och även fast jag gillat honom sen han var med i harry potter (den flammande bägaren) så blev jag helt betagen, yeah thats right, betagen i hans karisma. vilken man! anyway, både vici och jag tyckte tjejen i filmen var lite plain så jag tog tag i att läsa boken. boken är mycket bättre än filmen, fast jag måste ju erkänna att nu ser man ju bara robs ansikte framför sig då man läser om edward cullen. inte mig emot. twilight läste jag ut på två dagar (den engelska versionen såklart) och var fort ner till pocketshop för att köpa tvåan new moon. ville ju ha läst den innan den kommer på bio i november. den läste jag också ut på två sekunder och nu har pocket shop stängt och jag sitter fast på jobbet te klockan 23. har läst lite sammanfattningar om eclipse (trean) och breaking dawn (fyran) och jag bara måste inhandla dessa. stilla min blodtörst så att säga. fyndigt. nu ska ja lyssna på lite klassisk musik här på jobbet och bara njuta av min lördag.


varken vill eller orkar mer.

det som inte fick hända hände. nu är jag tom på ord och tom på tårar. allt känns som motvind i uppförsbacke. jag vet ju att vi kommer klara av det, men det känns tyngre idag och även fast vi har löst saker och ting, kan idag omöjligt bli en bra dag.. jag vill bara ha dej här hos mig. i min famn. vi hade ju alla våra planer och drömmar, nu kommer de med snön istället och just nu bara går det inte att tänka positivt.

jag älskar dej så mycket att det gör ont. men i oktober så ses vi. jag ska räkna dagar och sekunder. jag ska göra allt för att tiden ska gå lite fortare. tu es tout ma vie. toujours.

ge mig ett nytt jobb. ett med ac tack

nu sitter jag i hökarängen. jobbet är segt och jag har typ en hel kall pizza som jag inte får ner. någon som vill komma ut och dela? det är kvavt här inne och vi har ingen bra luftcirkulation.. det suger. nu har jag bara 4 kvällar kvar att jobba och sen är jag ledig i tre dagar. yey. det blir iaf lite extra pengar och på tisdag blir det kat de luna i kungsträgården. precious.åå kan inte klockan bara bli typ elva snart. i dont pal, med dessa små fjortisar som kommer hela tiden och tror att de är så jvla coola. spyr. nej det är inte mycket som är bra idag. får hoppas att det blir bättre imorgon.

ljuva sommar

för några dagar sedan åkte jag med familjen till gålö i stockholms skärgård och det är så ljuvligt.