i studium


jag sitter helt nedgrävd i böcker. försöker svara på tentafrågorna. men allt blir bara rörigt och nu börjar bokstäverna flyta ihop på datorn. jag ska ta en liten paus. gå ut och gå i det fina vädret. jag tar med mig kameran. efter lite frisk luft är jag nog redo för att battla frågorna igen. here we go!

sista november



idag är det tisdag och sista november. klockan är exakt 10.35 och jag har redan hunnit griljera en fin fin julskinka. nu är den i ugnen och ska få fin färg. under tiden så ska jag duscha. gårdagen som var fylld med bitterhet och besvikelse, illamående samt trötthet och skit i ögat är miles away. idag känner jag mig fylld av energi och med livslust. love it! jag har kommit igång med tentan och ser faktiskt  fram emot att få sitta och skriva på den. den ska bli super!

vad mer har jag att göra denna sista november? jo ikväll kommer august hit, vi ska göra en feting söndagmiddag med kyckling och smarrig sås. kanske hinner jag och nizar upp till banken innan och hinner öppna ett konto åt honom. jag ska även betala lite räkningar. boring med necessary.

vad ska ni göra idag mina fin fina fanz?
medan ni funderar på det slänger jag in en mysig tisdagslåt.



orange caramel - magic girl

teenage dream

Glee version av teenage dream:



Katy Perry:


the week of hemtenta

idag börjar det. månday of doom. haha. har fortfarande inte fått mitt tentaresultat så jag känner mig naken, rädd och exposed! anyhoo. idag ska jag börja med hemtentan. frågorna är väldigt kluriga och jag har inte alla böcker än. men det får gå ändå. jag ska iaf börja leta upp fakta och sådära, det kommer  gå hur bra som helst. (vill betona denna mening - så ni kan typ "in your face" sen när jag skriver ett ångestfyllt inlägg fredagkväll. moahahhaa..)

ikväll är det också programkväll med jobbet. det betyder att jag ska se bra ut (inkl smink) och gå till bion och kolla på några förhandsvisningar. underbart. har inte lagt in bilderna än från glöggfesten eller helgensbravader i falun, men som sagt jag har ju hemtenta nu och absolut ingen tid med det! haha ska bara powerlevla lite nu sen så börjar jag med tentan. adios.

första advent


godmorgon. sliten i en källare. idag är det första advent. mami vill dra med mig på adventskonsert men jag känner mycket starkare för en feting kebab på palmyra! att vara på släktträff-fest tar verkligen på krafterna. kan inte riktigt koppla att min mormor typ stod och dansade till vi är pojkarna som busar cirkus klockan 1 på natten. hon är gammal hon borde sova! jag var trött! att resa hem sen på natten var ingen höjdare, mörkt, kallt och snöigt. kan inte bli mycket värre. självklart sover jag typ ingenting så det var långa fyra timmar från falun tillbaka till stan.

två saker slog mig medan jag var i falun:
1. Varför har "småstads"bor ett behov av att hävda att deras choice of by är bra? (jag menar, det var ju inte direkt som att jag kom dit och baaah, fan va cool jag är som bor i sthlm - hello?!?! jag har bott i "håla" fram tills jag var 20!!! hahaa...
2. Varför behöver folk sånna STORA mängder alkoholl för att ha kul? varför tycker man att det är så himla jvla ballt att dricka sig redlös? varför typ sjunger man om hur mycket alkohol man vill ha? - jag vet att jag också är svennebanan så denna fest var absolut inget undantag från tidigare med släkt eller andra. jag var ju också ett "wild child" i mina yngre dagar men är det fel av mig att tycka att redlöspackad och typ sluddrig är mer ok för yngre? anser jag att de inte vet bättre? är det mer ok att vara full om inte dina barn är på festen? hahaha allt om dramat kommer sen i bilder.!

festen igår var jättetrevlig. det var god mat och man träffade folk och ingifta släktningar jag inte sett på år och dar. nej, helt klart en trevlig kväll! merci.


en dröm ger åt tanken vingar

under gårdagens pass mellan 16.45 - 23 var det denna låt(rubrik) som jag konstant visslade på. fin fint ackompanjerad av oleg som försökte sig på mössens stämma. fint. :) håll dig till mufasa istället oleg! hahaha.. störtskön kille. igår var jag nätt och jämnt vaken då nizar kom hem från jobbet. jag somnade dock direkt då han klev innanför dörren, typ. vaknade nu vid elva, ska ta och laga iordning en breakfast for champions och sedan blir det av mot faluuuun. så otroligt härligt att återkomma till ens hemtrakter. andas in dalmasluft i mina lunger och bara njuta av att alla låter som hjalle och heavy. precious. så bara för ni också ska få uppleva detta med mig så kommer här ett klipp med hjalle och heavy. lyssna på det och tänk på mig. peace.


glöggfest och förkylningssymptom

igår hade vi seminarium. från klockan 12-14. piotr hade inte lagt upp tentaresultatet så dagens första timmar spenderades svärandes. ärligt talat, tycker det är SJUKT dålig stil av lärare som har som skyldighet att man ha rättat klart inom tre veckor och sen inte gör det! det är en skyldighet -säg t.ex. att man ska göra en omtenta, då vill man ju veta det inom utsatt tid så man kan använda den tiden till att plugga. eller hur??? och om nu eleverna har sånna krav på sig att lämna in uppgifter hit och tentor dit så ska fanimej lärarna också ha samma "press". det finns liksom inga ursäkter. alla får tre veckor på sig. då ska det vara klart sen. om en lärare klarar det men en annan inte då ska man åtminstone skriva till eleverna och förklara sig! sen kanske man ska fundera över om yrket är något för en. för om man inte prioriterar eleverna och vill att de ska få bra betyg då kanske man ska jobba med något annat!

nog om det. efter skolan åkte gänget och jag till svedmyra för lite mysig glöggfest hemma hos amilia. jag hade på mig min mörkgröna janeaustinskurna tunika och håret var faktiskt fint för en gångs skull. vi drack olika sorters glögg åt pepparkakor, lussebullar och mozzarellapizza. lyssnade på en massa julmusik och kom i stämning. supermysigt var det!

när jag kom hem hade jag ont i huvudet och kände mig trött och hänging. jag försökte vara vaken tills nizar skulle komma hem men somnade vid 12 snåret helt utslagen. känns skönt att ha somnat tidigt för en gångs skull, men jobbigt att det känns som om tröttheten beror på en ev kommande förkylning. hmm. håll era tummar för att jag inte ska bli sjuk.

ikväll ska jag jobba och imorgon bär det av till vika/falun för att fira carina som fyller 40!!! ska bli roligt. hoppas ni också får en fin helg. vad ska ni göra?

kyss


lisa lagar: moules frites



igår när jag vitt och brett skröt om mina skills med musslorna så såg jag en antydan till tvekan hos er mina kära läsare. så idag så får ni på allmän begäran ta del av detta underbara och mustiga recept. ett recept som gör livet lyckligare och som skiner som den klaraste sol en ljuvlig sommardag. aja ni get the picture so let's get started then. shall we? m key.

you need:
1 kg musslor. de ska vara färska! sådana där blåa med skal på!
250 gr smör
6 vitlöksklyftor
saft från en halv citron - man kan ta mindre om man inte vill ha de så syrliga.
1 msk gurkmeja - för att få en fin guldig färg
1 msk grillkydda
1 msk worchestersås
1 krm cayennepeppar

so: skrubba och tvätta musslorna, de musslor som är öppna ska du knacka lite lätt på, de som inte sluter sig av ig själva är redan döa och ska då slängas. vi vill ju koka dem alive! lägg sedan musslorna i en kastrull med ca 1 dl vatten och låt koka i ca 5 min. då ska alla musslor ha öppnat sig, dvs de har dött under kokningen. de som fortfarande är stängda är dåliga. släng dem!

blanda alla ingredienserna i smöret. smöret ska vara rumsvarmt så det är lätt att klicka ut det i mindre bitar sen över musslorna.

sprid ut musslorna i en ungsäkerform eller i en plåt och klicka över smöret. (se bild). in i ugnen i ca 5-6 min och sedan klara. vi åt med pommes igår, det var gott men det funkar lika bra med t.ex. baguett eller något annat gott hemlagat bröd. smaklig måltid. bon apetit!

back-bögen?



konstiga saker man kan hitta inne på VI örby. är det någon som vet vad detta är? :)

mi em in town


vackra mi em kom till stan. vi fikade en söndagsmorgon på baresso på söder. jag tryckte i mig den underbara cocos och chokladkakan medan em gick på diet. hon skulle på bal. på bal med en prins. en alldeles för perfekt prins? fortsättning följer. är man på baresso så måste man dricka deras ekologiska mintthe. det är en liten trip till heaven och smakar näästan lika bra som den tunisiska varan.

purple rain



dagen då moussie var det lilaste man någonsin sett.. (observera att han inte riktigt ser helt bekväm ut inne på h&ms underklädesavdelning.. :) moahaha.. kärlek.

systra mis





såhär kan det se ut då man spenderar hela dagen tillsammans med sina favorit systrar. kärlek.

harry potter and the deathly hallows



L L L L
FYRA L får Harry potter och dödsrelikerna. den var otroligt sevärd. me löved it. så bra att det faktiskt var värt att se den på nattbion med ca 700 fulla människor. det var underbart drama och mörker. bra perspektiv på karaktärerna som bara blir bättre och bättre. komedi och kärlek. fast å andra sidan så kanske man känner starkare för karaktärerna och handlingen i övrigt om man sett tidigare filmer och läst böckerna. anyhoo... jag verkligen längtar tills sista delen kommer i juni. brorsan klagar på att de har gjort två filmer; kommersiellt jippo tycker han, jag undrar varför de bara gör två!!!!!!!!!! jag vill ju aldrig att det ska ta slut!

lanvin



idag när jag och farfar var och handlade så blev det inköp av två glöggisar. en vit och en röd. nu är det så himla kallt ute att man typ dör och då kommer det värma gott med varm glögg. påtalomat, på torsdag ska jag på glöggfest hos amilia, har kanske nämnt det innan, ska bli så himla mysigt.

på willys inhandlade jag även lite film, julklappspapper och en mini én. så nu ska här pyntat. ska fixa ihop fetaste spellistan på spotify sen som jag ska lägga upp här sen så ni också kan njuta te max. love it. så det ska va.

ikväll ska jag laga vitlöksgratinerade musslor. kommer bli himmelskt, vill ni ha receptet? haha ni kanske vill se resultatet först. moahaha.

kollade in h&m för lanvin, har kikat lite innan på kollektionen och det var väl inget så där riktigt wow kanske. men nu var ju allt slut i vilket fall som helst. kifkif. nej dags att ta tag i tvätten, ska städa lite också innan nizi kommer hem, visst är jag världens underbaraste charmigaste flickvän ever made! hahaha. kyss kyss


kinesiska ambassaden

hej igen. it's been a while. jag har jobbat. så.

tänkte bara titta in en snabbis och uppdatera er lite granna. jag vet att bloggen blir extra tråkig då jag jobbar, jag kom hem ca halv fyra på morgonen i fredags och halv tre igår så jag är ganska sliten under dessa jobbhelger. men i veckan som kommer så blir det andra bullar.
 
veckans planer:
- läsa ut en bok om 1800-talet.
- läsa ut en bok om världs ekonomins historia (kill me).
- hitta en mysig mini én (?!) som jag ska pynta.
- träna yoga och pilates på måndag.
- köpa en varm och mysig vinterjacka!
- planera julklappar.
- besöka amilia på mysig glöggfest.
- bege mig till falun för att fira mosters 40 år.
- powerlevla till level 45 (minst).
- besöka kinesiska ambassaden för att kolla hur det funkar med visum för tunisier.

ja det var nog allt så far, självklart har jag en massa skola också med föreläsningar och seminarier. jag ska hålla er asuppdaterade. kommer även skriva en liten bedömning på harry potterfilmen som jag såg på nattbion i fredags med unni och moussi. så stay tuned. :) kyss



grattis till förlovningen. l'amour.


hallem said

nu ska jag och älsklingen sova. trött som bara den.

träningen gick bra idag, var helt död i kroppen sen. phu, men det känns alltid bra efteråt - träningsklyscha. anyhoo.. jag kom hem sen, duschade, tvättade och lagade sedan mat. god mat. panerad fisk med vitlöksfrästa räkor och potatis. såklart med lite romsås - deluxe. älsklingen kom hem lagom till maten, han har varit och träffat en massa vänner och bekanta idag, det är ju eid (typ muslimsk jul ;) så nu ska här firas. festen håller på i typ tre dagar till så på torsdag ska jag och grandpa iväg till willys för att handla en massa lamm. yummie. tydligen så ska man äta en massa lamm under dessa muslimska festdagar då man firar abrahams offer till gud. jupp där blev ni lite allmänbildade också, kan ju behövas riight.. :P

nej nog med svammel. sov så gott nu, hallem said.

seminarium leviosa

seminarium. roligt ord egentligen. låter som någon trollformel. påtalomat, harry potter har ju premiär imorgon, ska ni se den? jag har längtat otroligt länge. vi har personalvisning på den imorgon klockan 8!!!!!!!!! så det är ju bara att glömma. haha. nej men visst jag har längtat men inte så mycket.. haha. ska se den på fredag på nattbio istället. mys mys mys.

ikväll blir det pilates. har nästan fortfarande träningsvärk sen förra gången. sen hoppas jag att jag och solange kör zumba igen på torsdag. vad ska ni göra idag? hörs sen ikväll. pussiss


wishlist november




wishlist november from h&m.

skaparlust

jag har varit lite torr på senaste. sådär frasig typ. ändring på det. på med bodybutter med mangosmak. förresten så köpte jag ny ramlösesmak senast jag och grandpa var på willys, med mangosmak. Det var weirt att dricka det man luktade. rekommenderar det inte.

idag fyller precioussandra år!

annars har jag inte pysslat med så mycket idag, skrivit om nationalismens uppkomst i sverige på 17-1800 talet i skolan med supergruppen, sen åkte jag hem till claudia. vi hämtade charmtrollet i rågsved och sen hängde vi i högdalish. åt magiskt god tonfiskpasta och kollade på prinsessan och grodan. snackade en massa skit om livet i allmänhet och sedan spanade vi in bortskämda ungar i ung och bortskämd, daaahh.

en fråga bara: varför är man med i ung och bortskämd om man redan har jobbat på grönans fastfoodavdelning?? hahahahhaa om man har den erfarenheten är man fanimej inte bortskämd. ung kanske, dum, möjligen aja.. shiitty shit, bara det blir bra tv liksom. me lööv.

nu ska jag vänta in nizar som kommer hem vid två snåret, älsklingen glömde sina nycklar hemma så jag får vackert vara vaken tills han kommer hem. im soo lovely. typ the best girlfriend ever made! moahahaha

nej, sluta flumma nu, tycker ni. ok da.

förresten ett MEGA stort grattis till JOSEFIN och ELIAS. me love you long time!



veckans babe: liam neeson



efter dagens suktande pga les miserables så vart denna veckans babe en solklar neeson. hur ska man sammafatta denna vackra karl. jo, han är en man helt enkelt! snygg och jvligt talented, säger bara: star wars, schindlers list, les mis and so on and so forth. :)

p.s vill ni se tidigare veckans babes? checka då in kategorin veckans babe nere till vänster. love love.

out of spirit

jag känner mig rastlös och bitter. en underbar kombination. dessutom har jag fortfarande träningsvärk sen i tisdags då jag och solange pilatades. hmm. (?!) om två timmar så kommer nizar hem. ser fram emot att träffa honom, jag saknar honom så himla mycket nu då han jobbar som en tok. ååja, nog om det.

idag har varit en lång dag. haha det lät dåligt men jag har faktiskt haft det helt underbart. efter seminariet idag så begav sig jag och mitt girlcrew (1b) oss hem till mig för lite tacos, spa-ing och les miserables. jag tror vi alla åt s mycket tacos att vi trodde att vi skulle spricka och sedan vart det matkoma för hela slanten. frågor som alltid dyker upp i mitt huvud under en tacosmiddag:

1. Varför lär jag mig aldrig hur stor mängd man ska fylla de mjuka skalen med? asså, jag tar alltid för mycket åså får man typ kasta i sig det för att man inte vill sulla. riight. upprepa: ta flera gånger istället för att fylla hela skalet första gången. ok.

2. Varför äter man sig så jvla mätt? jag kan knappt gå efter en tacosmiddag, varför kan man inte sluta äta då magen skriker stopp? hmm. tricky tricky. påminns om att jag teomed under denna måltid yttrade något om " vadå kan man äta FÖR mycket tacos???" hmm. tåls att tänka på.

anyhoo..

efter matkoman så svullade vi och spanade in liam neeson i les miserables. damn he's hot. jupp. efter en ca 30 minuter lång matkoma blev det bastu och spa. vi var så tjejiga så det finns inte. det var ansiktsmasker, hårinpackning, prat om snygga skådespelarhunkar osv. love it! efteråt målade jag naglarna och njöt av att vara bland fint sällskap.

som sagt, nu är det 2 timmar kvar tills nizar kommer hem, jag är rastlös. vad ska jag göra????? kan inte tiden gå lite fortare. :)


eat pray love



boktips! Eat pray love. den är super mysig och gosig nu under mörka höstkvällar. lagom dos av bitterhet och l'amour! så självklart gillar jag den. som en hippie/gud/meditations version av Bridget Jones. right.

L L L

powerlevling





jag är ledig idag. det är grymt skönt. jag ska inte röra mig från källaren är planen. jag ska kolla på en massa mysig film, spela en massa wow, komma upp till level 60 typ, haha, och sedan plugga lite. 

igår var en såndär ruggig dag, om det bara inte hade blåst så jvla mycket så kanske jag hade njutit av de vackra vita flingorna som damp ner i marken, men neeeej då! det ska ju självklart blåsa och slaska också. just my luck. kom hem efter träningen som ett blött fruset djur, inte försen efter 45 minuter kokhet, skållande dusch var jag människa igen. måste köpa varm jacka! (och inte bara panties som gör att mitt ass ser ut som en cake!) - påminnelse till mig själv!

vad ska ni göra idag? just det, jag ska göra en ny kategori. en wow-kategori. har ju en sån himla massa wowfreaks som läser min blogg så det vore väl super kul. uppdatera er med screenshots och liknande. well well. ska bara lära mig ta sånna först! hehe. nuuub.

vad ska ni göra idag? kyss kyss

bon nuit

förlåt för min frånvaro. det ska bli bättre i promise. blink blink med bambieyes. hehe. så vad har jag då haft för mig under denna frånvaro jo det ska jag tala om för er nyfikna - alla mina fina fans.

torsdagen: zumba med solange. vi dansade så svetten rann. körde barfota vilket kändes helt rätt, men jag kände mig helt fel klädd, borde helt klart haft röd klänning med fransar och svarta stilettos, like thats gonna happen. hehe. hatar stilettos. anyhoo... var död i kroppen sen, hade ju haft tenta innan på dagen så för att pamper mig själv redigt rejält så badade jag bastu och myste med bodyshops bodybutter med mango smak. jag var nog det fräschaste ever!

fredag: jag sov som en cinderella. åkte med farfar och handlade och begav mig sedan till stan, klev dock in på h&m på drottninggatan, vilket var ett epic fail eftersom det var varmt och överbefolkat. alla som känner mig vet typ vilken klaustrofobi jag får av för varma kläder och smockat med folk (typ gina tricot under mellandagsrean, skjut mig!!!) jag gick till jobbet istället och snackade skit och drack latte. glammigt. haha. jobbet var kaos. ännu mer kaos väntade sen och sen höll jag på att frysa ihjäl då jag väntade på att nizar skulle sluta jobba. kaos (känner mig typ som laserturken nu då jag sagt/skrivit kaos typ fyra gånger.. hahahaha)

lördag: träffar moussi och gustav för en lunch och jobbar sedan resten av dagen och kvällen. ganska ohändelserik med andra ord. går på the other guys på nattbion på rigoletto med moussi och gustav sen. mysigt! åker tillsammans med nizar hem, kliver dock av en station fel på vägen hem och får gå från bandhagen ca halv 3 på natten. KALLT!

söndag: möter upp em vid södra, kaffear på baresso (stammishak) och går sedan en sväng på söder. fyndade en vit stickad tröja på humana second hand butik. love it! lunchade sedan med familjen, typ tacos och sen spelade vi intelligensspel som morsan vann (?!), åkte hem tillsammans med älsklingen och bjöd sedan farfar på restaurang. kvällen slutade med bastu och wow. kan en helg bli mer mys? (ja om man bortser från jobbet då som var kaos? hahaha..

förresten, trevligt med så många nya läsare. välkomna. vi kommer få det fantastiskt tillsammans. har ni förresten orkat läsa igenom allt? om inte, jag har fotat en massa as usual med min killer-phone, så ni kommer få se det sen istället. för er läääzy ässees.. :) kärlek.


let's go latino!

nu bär det av mot högdalen för lite skaka rumpa med solange. dans till heta rytmer är precis vad jag behöver efter ännu en tentameltdown. :) ha en fin torsdag allihopa. kyss


paradise by the dashboard light



dagens pluggmusik. enjoy! nu ska jag gå och äta lite lax med grandpa.

Oh my God



ikväll har min vän karins band releasefest i gamla stan. hade varit roligt att gå dit men med en tenta i övermorgon antar jag att jag kommer få spendera näsa i tidigmodern tid istället. jag önskar tjejerna iaf all lycka till och ni är bäst! - och ni andra borde verkligen lyssna på dem, som en alvisk version av simon and garfunkel. preciousa.

nu ska jag ner och byta om lite fort, ska till älvsjö bibliotek. farfar hade tydligen en så gammal version av word att jag inte kan skriva ut mina tentaanteckningar. damn it. så älvsjö it is.

hoppas ni får en fin dag.
kyss.



the vampire diaries



nu kommer jag vara busy en timma eller två med att kolla på lite avsnitt av mitt nya addiction. the vampire diaries. är ni också suckers for vampires?