solig


nizar och jag th pa promenad pa stranden.

liten asna i skogen

fina blommor utanfor hotellet

pa promenad


pa promenad utanfor huset


le petit maison


har ar varat lilla hus, med mega palm utanfor. mycket mys.

nizars familjs hus, alltsa nizars barndomshem. lilla hasten, chamsiin och papi megdich utanfor huset.

nizars storasyster och nizar grillar fisk inne pa garden.

grillar fisk. yummie.

all together now


Nizar och hans bror, da vi precis klivit pa baten som ska ta oss till kerkennah. nizar hyfsat sliten efter 4 dagar i polishuset.

forsta fotot pa mig pa tunisisk mark. aningen sliten efter dryg resa. men still fabulous. hehe


Aymen


Nizars underbara och super snalla storebror Aymen, en av de dagarna vi spenderade i Monastir.

jag fick bara upp ett foto men jag hoppas kunna fixa fler till helgen. basslema

hej fisk

forfarande inga bilder tanker ni och blir lite sma sura, jag forstar er. jag har samma frustration har, ett arabiskt tangentbord och en stanaldersuppkoppling, jag ska se  vad jag kan gora, lite optimism finns kvar.

hej fisk ar iaf en normal halsningsfras har i tunisien, fisken ar ett valdigt vacker djur tydligen och det ar alltsa ingen forolamping. for ovrigt gar min arabiska bra, jag har inhandlat en liten bok som jag fyller med ord och fraser som jag lar mig. behi behi.

nu har vi borjar fa lite mer varme har, jag har brant mig pa ryggen och snart maste jag inhandla en ful solhatt sa att jag inte branner sonder min harbotten. men det blaser ganska mycket och april ar enligt nizar den trakigaste manaden pa aret, naval den ar ju snart slut.

snart har lucifer vuxit till sig sa att jag och nizar far ta hem honom, det ser jag fram emot, annars ar det inte sa mycket som hander har, vi dricker kaffe och roker vattenpipa, hanger med nizars kompisar och promenerar pa stranden, det hade ju kunnat varit ganska avslappnande, men vi har fortfarande for mycket issues for att jag ska vara lugn. jag ska inte traka ut er med mina problem, utan kan istallet komma med en glad nyhet, jag har upptackt en god och uppfriskande dryck.. yes, mint the och boga blandat, hur gott som helst. boga ar for er inte tunisien erfarna en lask som typ sprite. tunisisk edition.

ja pa tal om nya upptackter sa har jag ocksa hittat en motsvarighet till donken, mcdoner heter den och har mycket orginella burgare som big mc, hahahaha ingen tasty dock och ingen mcfeast extra tomat. daramot sa provade jag mcfish och det var inte sa illa.

det finns ett stort hotell pa kerkennah, dit gar nizi och jag for att spela biljard och airhockey, nizi utklassade mig pa airhockey, men jag vann biljarden aven fast han sager att han lat mig vinna, han ar verkligen en dalig forlorare och blir alltid super sur da han forlorar pa skitgubbe, da skriker han fuskis, fuskis.

vi har det som sagt bra, och saknar alla sota vanner och familj i sverige, fortsatt klottra kommentarer, det ar sa underbart att ha det att se fram emot. miljoner pussar och kramar fran tunisien.

en solnedgang och en vattenpipa

hasslema som betyder hej.
idag ar det lordag och nisi har efterlyst en fest till ikvall, vi kanske grillar lite fisk och blackfisk och roker vattenpipa pa stranden. vadret ar ioforsig ganska ostabilt, ena studen varmt typ 100 grader och andra stunden kallt typ 20 grader. ingen ordning pa nagonting alls har nere. ni ska fa lite information om tunisien, ifall ni undrade nagot.
 

Land: Republic of Tunisia
Huvudstad: Tunis
Officiellt sprak: Arabiska
Statsskick: pa pappret republik.
Area: 163,610 kvadratkm
befolkningsmangd: runt 10 miljoner
valuta: dinar
religion: islam, fast aven lite katolism och judendom.



liv, jag och nizar bor pa on kerkennah, som ligger i batkommunikation med sfax som ar den nast storsta staden i Tunisien efter huvudstaden Tunis. fran sverige gar det flyg till monastir som ligger i de norra delarna, monastir ar underbart fint som ni kanske sag pa fotona, fran monastir tar man minibuss till sfax, det tar ca 1,5 timma eftersom chaufforen kor i racerfart. baten ut hit tar ca en timma och sen bor vi i vart lilla vita stenhus direkt i hamnstaden. sjalvklart kommer vi och moter er pa flygplatsen och guidar er igenom galna tunisien. det fungerar bast sa eftersom nisi kanner till allting har och pratar arabiska, det hjalper om man vill ha bra priser. jepp jepp. 0021692024361 ar nummret ni nar mig pa, eller ja det ar nisis nummer men eftersom vi delar pa en telefon sa ar det ju mitt nummer ocksa. ring mig sa far vi prata mera. alla andra som vill sla en pling ar ocksa valkomna.

jag har blivit mycket battre pa arabiska nu kan ja till och med hela halsningsfraserna utantill och verkar vaaaldigt varldsvan, alla ar mycket stolta over mig. ioforsig sa ar ja inte helt hundra pa vad det ar jag sager, det ar bara ord for mig an sa lange som jag ovar in for att kunna utantill, men resten det kommer hoppas jag.

vi har fatt en odla som har flyttat in pa altanen, vi har dopt han till lucas och grannes katt har fatt ungar och nisi och ja ska fa en, den ska heta lucifer, som katten i askungen, snart kan vi sakert oppna ett zoo hemma. haha, nej inte sa illa an. nasta vecka ar det pask, da ska ja och nisi ata en massa agg och leta paskagg, roligt. ioforsig sa firar ingen annan pask har eftersom de ar muslimer, men de vill sakert ocksa leta paskagg, jag har for mig att jesus inte hade sa mycket med agg att gora. ni mer brighta far upplysa mig om detta.

ta hand om er och fortsatt forgylla mina dagar med fina kommentarer, ni ar verkligen guld. nisi halsar sa mycket. nu ska vi ga och proppa chamsiin full med socker.

basslema.