äntligen


YES! idag har jag och nisi köpt en tv och inte vilken som helst en 42 " platt-tv! YIHOOO.. det känns underbart. det var verkligen på tiden, ja menar ett film freak som jag ska ju egentligen inte behöva kolla på film ur den tjocka svarta saken från ca 1980 som står i källaren i dagsläget. det här känns underbart kul och ganska overkligt, tänk att jag och nisi faktiskt har råd att skaffa oss en ny tv! det hade jag inte trott för ett år sedan. ok den var ganska billig 3990 kronor kostade den, så det är ju så himla värt, jag har verkligen snöat in mig på tvapparater de senaste dagarna och den här har verkligen toppbetyg 4,6 av 5 möjliga.. :) det blir inte bättre än så här.

xoxo från en SUPERDUPERMEGA glad Lisa

en dag i gamla stan och en kväll i tantolunden







så jag och mitt gäng the dragonslayers (chs namnval) begav oss till gamla stan för att dricka coffeeshakes på ben&jerrys, men de hade stängt ner????!! så vi fick dricka coffeeshakes på någon annan glassbar och den var VERKLIGEN inte lika god. ch tyckte den smakade för mycket kokos och även fast jag inte kan peka ut något speciellt fel på shaken så där direkt nu så var ju den helhetliga upplevelsen av denna shake lååångt ifrån lika tillfredsställande som den från ben&jerrys.. sad true story. efter att ha campat i science fictionbokhandeln så drog vi till tantolunden för att spela minigolf. farsan vann och moussie kom sist. sen åkte vi hem och grillade. beautiful day.

en midsommarnatts dröm

hade ni en rolig midsommarafton igår? jag hade en toppen mysig kväll. älsklingen kom hem efter att ha uträttat några ärenden på stan vid 8 tiden och vi satte igång och grillade kycklingfileer. till det lagade jag lisas ultimata potatissallad. det var himmelskt gott. jag fick fina blommar av älsklingen, han sa att jag inte behövde springa runt och leta efter 7 olika blommor för att han menade på att om han gett mig blommer så var det självklart logiskt att jag skulle drömma om honom. :) han är så himla cute! vi myste sedan hela kvällen och kollade på pirates of the caribean dead mans chest och sen somnade jag som en stock. jag som är emot att fira på sånna här obligatoriska suparfirar högtider hade en riktigt mysig kväll. hoppas ni också hade en fantastik kväll.

midsummer

godmorgon, vaknade för en halvtimma sedan med att papi kom förbi med elvis. elvis ska hänga här med mig i helgen. det kommer bli superkul. haha fast han är en mes och inte vågar gå ner i källaren. ingen aning vad det beror på men han får verkligen panik om man försöker locka ner honom. trappor är i sig inget problem för dels kutade han som en tok i trapporna i växjö men även nu hos mami och papi på söder springer han upp å ner i trapporna. hmm. han kanske bara tycker att källaren är läskig. haha. nåja, ja ska städa idag på dagen, spela massa töntig skärgårdsmusik plocka lite blommor och förmodligen fixa i ordning en jordgubbstårta. nizar ska iväg och klippa sig idag och sen ikväll hoppas jag att vi grillar något gott. blir en vit midsommar, å så ska jag såklart ha på mig min fin fina vita klänning, jag kommer se ut som en midsommarnattsdröm. vad har ni för pläns för ikväll fäns?

xoxo

veckans babe: eric winter



asså när jag såg han i the ugly truth (colin) så blev jag helt blown away! asså han är ju egentligen inte min typ, jag gillar ju liter mer dark and mysterius, men kom igen! har ni sett filmen? ååå han är så preppy å så fin. nog om hans karaktär i verkligheten så är han gift och är väl något utav en b-skådis förmodligen mest känd för sin ubersexiga överkropp, im not complaining. :) haha. en solklar veckans babe med andra ord!

the ugly truth

startar dagen med en underbar frukost och nu ska jag bege mig in mot söder för att ev klippa mitt hår och möta upp morsan och sulf för lite fika och litteratursnack. jag sov själv igår, nizar crashade hemma hos bassem. trevligt att nizi börjar bli bättre i ögat. :) han är en mycket gladare person nu, men vem hade inte varit de, de har ju tagit  bort stygnen från hans öga.. PAIN. jag spelade iaf lite wow igår och sen innan jag somnade kollade jag på the ugly truth med gerard butler! damn han den där colin är fine! F-I-N-E. haha.. nej nu ska jag kila iväg. ikväll kommer gustav hem, vi ska fira för han har tagit någon form av examen i militären.. hoppas ni också får en fin dag fäns.

xoxo

lets escape reality



ska äta lite frukost nu och fly in lite i azeroth. ikväll ska jag och mclovin spela tillsammans kommer bli legendary. här har ni förresten min troll mage på sin lilla raptor, har precis upptäckt bloodmyst island. katjing. :)

självförtroendepanik över yoga


ok jag kanske inte är den mest vältränade tänkte jag sådär innan yogan skulle börja, men jag är iaf smidig och vig, ok inte om man jämför med julskinkan frida men relativt smidig är jag iaf. jag var confident när instruktören frågade mig om jag hade gjort yoga förut, jajamensan! så vi körde igång, det gick åt heeeeeelllllll***. hahaha. nåja kanske inte så illa men tillräckligt illa för att mitt självförtroende ska ha fått sig en rejäl törn. moahaha. aja tänkte jag, efter några gånger så kommer jag ha blivit supersmidig och då kommer detta gå som en dans. instruktören avslutar passet med att säga att nu tar hon semester, vi ses i september! hahaha. aja, just my luck. ikväll blir det spinning, känner redan ångest, men prova måste man väl, eller?


mooonday

Måndagar är alltid spännande dagar tycker jag, ny start, ny feeling. och denna vecka känns det lite extra så. men nu ska jag knåpa ihop en liten lista till er, så ni håller er uppdaterade små fans.

Senaste
Låt du hörde:
when will my life begin - tangled
Film du såg: I rymden finns inga känslor
Mat du åt: frukostmackor
Kram: moussie som kramar mitt ben igår
Puss: godnattpuss från mon amour

Känslan: trött :S
Resa: kommer inte ens ihåg, förmodligen ludvika
Glädje: igår då august blev glad för sina födelsedagspresenter
Dröm: försöker komma ihåg men uppfattar bara bitar av den, hmm weird. kanske inte är sov dröm som menas utan dröm dröm, i sånna fall drömmer jag om lägenheten i älta
Person du träffade: farfar
Personen du pratade i telefon med: mon amour
Personen du fick sms av: boden sandra
Gången du åt 7-eleven korv: har nog aldrig gjort det, däremot har 7-eleven kickass brownies och coffeeshakes
Gången du var utomhus: igår i regnet på väg hem från söder
Gången hela din familj åt middag tillsammans: kommer inte ihåg, men det borde bli nu på onsdag iaf
Saken du köpte: tuggummi och redbull på pressbyrån, var nog två dagar sen -ish

Allmänt:
Ska bli skoj:
att ha sommarlov
Ska inte bli skoj att: åka och handla mat med grandp
Sparar till: kontantinsatsen till lägenheten i älta
Pålägg som gäller: idag blev det ost med fikonmarmelad
Önskar att jag var bättre på: självdisciplin
Dagens dryck: flädersaft
Vad saknar du: emelie och claudia
Tre band/artister: lady gaga, tokiohotel, the sounds
Vad har du gjort idag: vaknat, varit irriterad på mon amour och byggkillarna som snickar på huset astidigt på morgonen. ätit frukost, tittat på antm cycle 13, gjort frukost till mon amour
Brukar du svära mycket: nepp
Hur tidigt stiger du upp: ca 10
På helgerna: alla dagar är helg
Vad ska du göra ikväll: yoga, meditera och simma
Hur många timmar sover du per natt: 8ish
Vem är snyggast i världen: keira knightly och natalie portman
Vad är det för veckodag: moonday
Bästa saken som hände mig förra sommaren: att jag och nisi flyttade hem till grandp
Favoritplagg i garderoben just nu: min underbara fina blåa långklänning
Byter gärna garderob med: ingen speciell
Byxa eller kjol: lååångkjol
Senast utlästa bok: sagan om isfolket första delen, tog mig ca 2 dagar
Mitt rum kan beskrivas som: källare, romantiskt, lantligt
Mig själv med tre ord (just nu): irriterad, nytvättad, bitsk
Jag tränar: yoga ikväll
Jag ville bli när jag var liten: arkeolog


regn på min brors födelsedag

nu ska jag kila iväg till jobbet. ska jobba i fyra timmar sedan blir det lite födelsedagsfirande hemma hos mami och papi, august fyller nämligen 17 år! yey grattis! vi har fina presenter som jag, gustav och nisi inhandlat. visar upp dem sen, han kanske kikar in här innan han hunnit fått dem.. :) vad ska ni göra idag fina fans?





än en gång. GRATTIS august!


med remiss mot skärholmen

idag ska jag och nisi tillbaka till skärholmen för att läkaren vill undersöka nisis öga. jag hoppas att han säger att det har läkt bra och att nisi får vara utan eyepatch snart. jag är på spaning efter en awesome tvapparat annars, har hittat en superfin med bra recensioner för ca 4000 kr, nice.. :) men vi får se hur det blir, hoppas att nisi kan komma med till media markt idag efter läkarbesöket och inhandla någonting i tvväg. i helgen ska jag jobba, det ska bli roligt.. fast synd är ju att gustav är i stan och att vi inte kommer hinna ses, nåja, det blir fler helger, på söndag fyller august år.. då kanske jag hinner titta förbi på lite tårta... :)

vad ska ni göra i helgen?

xoxo

all we are saying is give peace a chance


inspirationsbild for today.

singing in the clouds

det regnade igår men idag är det molnigt. så jag och syster och fisken ska ner mot stan för att gå på bio och kolla på tvapparater och datorer. im in tech mode. haha.

igår hade jag en mycket trevlig dag. dock vart det väldigt mycket bussturer. det hade man kunnat skippa. men vi var iaf i skärholmen, myrorna hade booksale så jag köpte en tre/fyra stycken, de kostade bara 5 kronor st. awesome! sen åkte vi till heron city och käkade, jag åt såklart den supergoda thaien, unni tog indiskt och fisken tog giros. yummie.. sen spanade vi runt på media markt och jag inhandlade lite films, det blev new york i love you (eftersom jag förmodligen ska till ny på höstlovet), jurassic part 1-3 och lite madmen och heroes. perfect. efter att vi kommit hem till grandp så kom morsan och moussie på besök, vi lagade lamm som vi tänkt grilla men eftersom det regnade så bidde det stekning istället, men det var gott iaf, med couscous och lite myntasås. framåt tio åkte gästerna hemåt och moussie, jag och nisi kollade på film, the bounty hunter och sen somnade vi. mysdag!

förresten sa jag att jag har klarat b-kursen?!? lovely, tagga inför c nu! här kommer förresten en söt video med katy perry, ÄLSKAR att hon har så många glee:isar med i videon.. p.s spana också efter the hanson brothers.. :)
 


loovelis goes twitter

hi y'all. dags för lisa att go pro. dvs jag har skaffat twitter! eftersom jag nu är stolt ägare av en iphone 4 så kommer hela mitt liv mer eller mindre digitaliseras, så vad passar då bättre än att jag skaffar twitter och kan terrorisera er alla mina fina fans hur mycket som helst. som ni kan se under min profilbild till vänster så dyker mina fina twitter uppdateringar upp där. :) skillz. joina mig i twitter.



lisa lagar: fetaost fyllda lammfärsbiffar



4 personer:
c:a 500 gram lammfärs
2 ägg
2 riven vitlöksklyfta
1 riven lök
Finhackad färsk rosmarin
Lite oregano
salt, peppar
Fetaost

Blanda ihop alla ingredienser utom fetaosten. Forma åtta tunna biffar. Lägg ut fyra av dessa på en skärbräda och smula fetaost i mitten på biffarna. Ta de andra fyra biffarna och täck över fetaosten, nyp till på sidorna så att osten inte kan rinna ut vid stekning. Stek sedan på medelvärme i kanske tio minuter sammanlagt.

Servera med klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin, en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite honung, två pressade vitlöksklyftor,mynta och en sallad med körsbärstomater. yummie. kan även tänkas lite hemmagjort vitlöksbröd eller en nybakad baguett.

helt underbart ljuvligt gott.


cinderella



en saga om en prinsessa.
förresten, det blev inge shopping idag! jo förresten jag köpte ramlösa på burk för 10 kronor! fail på den, men däremot blev jag bjuden på lunch av min mor och far på ikea, underbara kyckling, pommes och bearnaisås. yumm.. sen blev det hem till unni i högdalen för montering av skrivbord och målning av bokhylla ivar. farsan och august kom och hämtade upp oss och sen åkte vi hem till söder, farsan och jag skulle egentligen på bio men vi var så hungriga och morsan lagade pepparbiff med weirdsås. men det var gott även fast det var mycket peppar. imorgon ska jag bara pyssla om nisi, hoppas han blir bättre snart.. vad har ni gjort i helgen?

sagan om isfolket

längesedan jag uppdaterade min bokkategori. tro inte att jag slutat läsa, ooooh noo.. kanske inte riktigt lika mycket som innan men nu när det är sommar och man är klar med bkursen så blir det ju förhoppningsvis en massa tid över till att bara läsa. just nu läser jag sagan om isfolket serien. en perfekt sommar läsningsserie i 47 (?) delar. boken kretsar kring silje och tengel och sedan deras barn, och barnbarn och barnbarnsbarn. men så långt har jag inte kommit är bara på bok 2. men författarinnan skriver medryckande och första boken läste jag ut på mindre än två dagar. man kan inte släppa den. den är historisk, fanatsyig och med andra ord PRECIS vad jag tycker om att läsa. säger bara, read it!


bild snottad från sagan om isfolkets typ fanpage, klicka HÄR så kommer du dit.

lite skärholmen, lite köttbullar och lite pirater

idag är det inte strålande sol. det är faktiskt lite regn och syra i luften. så idag beger jag mig tillsammans med la familla till ikea i kungens kurva för lite serious shopping.. :) jag och farsan ska förhoppningsvis se pirates 4 sen, jag såg ju den tillsammans med nisi och moussi för någon vecka sen och den var awesome. lite tråkigt dock att keira knightley och bloom inte är kvar men å andra sidan så var ju deras story typ klar så..
vad ska ni kära fäns göra en fin dag som denna?

en räka på melanders på medis




för ett tag sedan var jag med mor, far och sulf och lunchade lite räkor på medis. melanders bakade potatis med skagenröra är något som jag rekommenderar till alla! den var helt fantastisk (farsans mat btw). älskar att mami och papi bor där de bor, det är bara att kila iväg till medis på fem minuter för att ta ett glas rose, promenera längs södermälarstrand med elvis eller gå ner på h&m på götgatan och spana in trend.

idag ska jag ut till vaxholm med mor och far, hoppas mina småsyskon hänger på också. får lite dåligt samvete av att lämna jack sparrow i källaren en varm dag som denna men han kan inte gå ut i solljus även fast han har svarta shades. stackarn. idag är en otroooligt varm dag. jag ska smörja in mig med solskyddsfaktor 50 och drömma om min preciousa aloe vera kräm. förresten, boden, läste ut boken igår. du kan få låna den av mig om du vill, nu blir det bok nr 2, bara 47 to go.

vad ska ni göra idag mina vackra fäns?

my boyfriend looks like jack sparrow

igår opererade nisi sitt ena öga. nu har han en stor vit kudde och tejp över halva ansiktet. tejpen är mitt fel, jag var ingen megaexpert på att byta ögonkuddar direkt. anyhoo. så idag när jag är och jobbar så tänkte jag att han kunde få ett litet inlägg dedikerat till sig själv så att han orkar kämpa på med postoperationssmärtor och obehag. en liten video också hade ju  inte suttit fel.


my magical weekend with g






detta mina damer och herrer sammanfattar en awesome helg som jag och brorsan hade tillsammans över påsk! yes kill me det var längesedan men bättre sent än aldrig. brorsan som i normala fall hänger på högbergsgatan eller i linköping en stor del av sin ledighet bestämde sig för att socialisera med mig, som tur nog var ledig 100 % den helgen. vi började på torsdagen då gustav kom hem från militären med att grilla lamm i farfars trädgård, underbart gott. på torsdagen gick vi även en sväng på stan och fikade mega mycket chokladigt på chokladfabriken. nisi hängde på en sväng också. :) på fredagen chillade vi i älvsjö och solade i trädgården på kvällen åkte vi till heron city för att gå på black swan och let me in, käkade lite sushi i pausen mellan filmen. awesome films! vi tog bussen hem och typ gick från fruängen till älvsjö! kill me, haha! på lördagen var vi och grillade i ågesta med grand p och på kvällen spelade vi en massa wow, söndagen var lika awesome!

det var en utav de absolut bästa helgerna ever!

en solig dag på björnö






det här var en solig dag på våren. sjukt att skriva våren känns som om den precis började men i och med att jag faktiskt har sommarlov nu sen typ 5 timmar så är det ju klart att sommarn börjat och våren är över. det här var en av dessa alldeles ljuvliga dagar då jag, morsan, mclovin och sulf beger oss ut mot skärgården. självklart blev det lite hoppbilder, lite picnic på klipporna och lite porslinspaning i gustavsberg. en extremt svårslagen kombination. älskar spontana små utflykter.


sympatibakis

förlåt för kass uppdatering. jag har varit en emotionell rollercoaster hela veckan. idag blir det dock inte bättre med uppdateringen, jag är ioförsig ledig idag, men sympatibakis med nemo och sofie som skulle go crazy på stan igår, typiskt! jag visste att detta skulle ske, PLUS att jag endast har sovit 6 timmar inatt. iaf, ville bara titta in och säga hej, jag beger mig mot söder för att hälsa på familjen, kommer säkerligen bli lite wonderful world of warcraft. gustav är hemma så vi har massa awesomeness inplanerat, PLUS att det är smaka på sthlm. nice. ska fota en massa och försöka bli bättre på att lägga in bilderna innan de blir helt inaktuella.. :)

hoppas ni får en fin dag. p.s i love you