ramadan

idag börjar ramadan. älsklingen sover fortfarande men jag ska ut till skärgården med frida. har inte träffat henne på evigheter så det ska bli så himla roligt. vi ska laga lite pastasallad först och ta med oss ut. mums. hoppas på en riktigt fin dag med mycket solsken. ikväll blir det att fira med nizar, nu och en månad framöver så är det ramadan som gäller. mabrouk ramadanek.

Kommentarer
Postat av: Nabil El Alaoui Sossey

Ramadan kareem!

2010-08-11 @ 20:30:59
URL: http://www.farbrornabil.se
Postat av: Anna

Hej!

Lite svar på frågor... Vi åker till Tunisien så ofta vi har råd. Sen Riadh kom hit har det bara blivit en gång, men vi försöker få ihop det så han kan åka ner själv till Eid. Jag har varit där, hmm, tror att det blir 6 gånger. Och jag bodde där nere ett par månader förra våren/sommaren.

Riadh är född i Bouargoub (ligger typ en halvtimmes bilfärd in i landet nånstans mellan Hammamet och Nabeul)och det är den närmsta större byn från där hans familj bor. Den närmsta lilla (och då menar jag liten!) byn från dom är en halvtimmes promenad bort och heter typ Benewale (men stavas nog inte så...).

Han kom hit den 21 november förra året! Vi är gifta sen 27/6 2009. Finns bilder från vårat bröllop och lite sånt på den här sidan om du är nyfiken:

http://www.flickr.com/photos/polgara83/

Han har ett uppehållstillstånd som gäller 2 år. Efter det får han ett permanent tillstånd (förutsatt att vi fortfarande är tillsammans men det räknar jag ju med :P ) och efter sammanlagt 5 år så kan han ansöka om medborgarskap.



Jag ska fundera på det där med recept. Jag använder mig inte så mycket av fasta recept men jag skulle kunna skriva ut lite i stora drag =)



Fastar du också nu under Ramadan? Här hemma fastas det inte men vi försöker oss på att handla mer "halalmat".



Nä, nu ska jag gå och leta efter lite glass i frysen!

Hoppas du har det bra, du kanske vill berätta lite om dina tunisien erfarenheter =)

Kram

2010-08-11 @ 20:44:52
URL: http://frutunisien.blogg.se/
Postat av: Tobias

tack :D ska bli så himla kul!

2010-08-12 @ 14:14:15
URL: http://grymtroligperson.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0